به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، از نزاع و تاخت و تاز مغولها، غارت حیات وحش توسط شاهان صفوی و جولان روسها در جنگ جهانی دوم تا پریشان حالی و غربت امروز، بخشی از تاریخ رازآلود جزیره آشوراده، به عنوان تنها جزیره ایرانی دریای خزر است.
سالهاست رویای احیا گردشگری این منطقه به آرزوی مردم و شعار مدیران تبدیل شده، اما با همه وعده و وعیدها، گویا نمیشود به این وعدهها دلخوش بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم مصوبات امید بخشی برای احیا و توسعه گردشگری در جزیره اشوراده حاصل شد، اما کم توانی مدیران متولی و نبود نقشه راهی مشخص سرانجام و آینده وعدههای دولت را با، اما و اگر روبرو کرد.
با روی کار آمدن مدیری جوان بر مسند اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شعارهای احیا این جزیره چندبرابر شد تا جاییکه محمد جواد ساوری آشوراده را پیشرانی برای توسعه کل استان قلمداد کردو وضعیت فعلی این جزیره را به کج سلیقگی مدیران گذشته منتسب کرد.
مدیر کل گردشگری گلستان در ۲۸ مهرامسال در گفتگو با خبرنگاران گفت: در سالهای گذشته سوءمدیریت در داشتهها و کجسلیقگی در مدیریتها اجازه نداد جزیره آشوراده به جزیره کیش دیگر در شمال کشور تبدیل شود.
در ادامه و پس تصویب طرح طبیعت گردی آشوراده در سطوح ملی، فیلم برخورد فیزیکی و درگیری کلامی این مدیر با محیطبانان منطقه فراگیر و وایرال شد، عدهای بر این باور بودند که حرکت آقای مدیر، شجاعانه و در مسیر بنبستشکنی برای تحقق یک آرزوی دیرینه انجام شد. مدیری که بارها شعار توسعه گردشگری در کنار حفظ طبیعت میداد. اما بازدید میدانی از جزیره آشوراده گویای چیز دیگری است.
حدود ۳ ماه قبل چندصد اصله نهال با همکاری در محدوده بافت روستای قدیم آشوراده غرس شد. درختانی که به زعم کارشناسان تناسبی با اقلیم و آب و خاک آشوراده نداشت و اینک با گذشت کمتر از ۳ ماه شاهد خشک شدن نهالها و یا ریشه کن و شکسته شدن این نهالها هستیم.
در حالیکه فقط چند روز تا ورود گردشگران نوروزی به جزیره آشوراده فرصت باقی است، شرایط محیطی این جزیره با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد. پراکش زباله، نهالهای خشک یا سرنگون شده، داربستهای فلزی محدوده قلعه تاریخی و البته افزایش قیمت هزینه قایقها به ۴۰۰ هزار تومان از جمله موضوعاتی است که باید توسط مسئولان برای آن چاره اندیشی شود.