آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۶۸۹
گزارش|

تحلیل آمار فروش نوروزی گیشه سینما / با این شکست تنها راه نجات کمدی است؟!

با نگاهی به جدول فروش سینماها می توان دید با وجود تنوع اکران های نوروزی در ژانرهای دیگر باز هم صدرنشین آمار فروش فیلمی کمدی است، هرچند که این آمار فروش تاکنون نتوانسته برای فروش نوروزی سینما رضایت‌بخش عمل کند!

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امسال فیلم هایی از ژانرهای مختلف در بسته اکران نورزی سینما قرار گرفتند که برخلاف قاعده‌های گذشته صرفا از میان فیلم های جشنواره فیلم فجر نبودند. همانطور که پیش‌بینی می شد این قاعده شکنی توانست نتیجه خوبی نیز به همراه داشته باشد و اکنون یکی از پربیننده ترین فیلم های سینما فیلمی خارج از چارت پخش جشنواره فیلم فجر است! با این حرکت هم جشنواره فیلم فجر با راه دادن همه فیلم های طنز و گیشه ای خود را تبدیل به تورنومتی برای بازدید و فیلم های گیشه ای سینما نکرده است ، هم در اکران نوروزی مردم می توانند فیلم های جدید تری را مشاهده کنند. هر چند رویکرد فعلی سینما از لحاظ فروش نسبت به پیش‌بینی هایی که برای اکران نوروزی می شد وضعیت چندان مطلوبی ندارد اما باید دید این بار فیلم های گیشه ای راهی برای نجات سینما هستند و یا اوضاع وخیم سینما قرار است روزهای تلخی را تجربه کند؟!

باز هم کمدی

لیستی از صدرهای فروش سینماها نشان می دهد که باز هم ژانر کمدی توانسته با اختلاف چشم‌گیری رتبه نخست فروش را به خود اختصاص دهد، البته نباید فیلم «موسی کلیم الله» را نادیده گرفت ، چراکه با اختلافی حدود ۱۹ میلیارد و ۸۵۶ تومان از فیلم «دایناسور» توانسته پربیننده ترین فیلم از جشنواره فیلم فجر در اکران های نوروز سینما باشد. 

با این حال نقل هر پردازش و نقدی توجه ویژه مردم و همچنین فیلم‌سازان به کمدی است! چرخه ی عرضه و تقاضایی که گفته می شد به دلیل کمبود ژانرهای دیگر کمدی را بیشتر برای مردم بولد می کند این بار در اکران نوروزی کمدی مورد تحلیل قرار گرفت. این که فیلم‍سازان توجه کمتری به ژانرهای اجتماعی ، درام و.. دارند کاملا واضح است! فیلم‌سازان بیشتر دوست دارند آثاری را تولید کنند که فروش آن ها را پس از تولید اثر تضمین کند اما این بار در اکران نوروزی تنوع بیشتری از ژانرها دیده می شود و اغلب فیلم هایی در ژانرهای غیرکمدی حضور دارند که در جشنواره فیلم فجر توانسته اند مورد توجه و تحسین باشند، با این حال می توان دید کمدی توانسته با اختلاف بسیار زیادی صدرنشین آمار فروش گیشه باشد.

در صدر جدول فروش سینماها کمدی «دایناسور» در میان فیلم‌های جدید پیشتاز است و بعد از آن فیلم «موسی کلیم الله» در جایگاه دوم قرار دارد. البته این دو فیلم روی هم به اندازه ۵۰۰ هزار نفر هم تاکنون تماشاگر نداشته‌اند ولی با این حال برخی سینماداران از همین میزان فروش هم در آخرین روزهای اسفند و در شرایطی که بسیاری از مردم در تکاپوی آماده شدن برای سال جدید هستند، رضایت دارند.

یک هفته پس از شروع رسمی اکران نوروزی، از چهارشنبه گذشته (۱۵ اسفندماه) فهرست فیلم‌های این نوبت از اکران با اضافه شدن یک کمدی دیگر تکمیل شد و رقابت در گیشه سینما بخصوص میان کمدی‌ها از این پس جدی‌تر خواهد شد.«کوکتل مولوتوف» به کارگردانی حسین دوماری که از سه روز قبل به چرخه اکران اضافه شد در این مدت توانسته بیش از ۲ میلیارد تومان فروش داشته باشد و به سرعت جایگاه خود را در جدول فروش ارتقا دهد.

در جدول فروش فیلم‌ها نکته قابل توجه دیگر، دو فیلم انتهایی هستند که یکی از آن‌ها کمدی «عینک قرمز» با بازی حامد بهداد است و دیگری فیلم «پیشمرگ» است که در جشنواره فجر به عنوان بهترین فیلم تماشاگران رأی آورده بود ولی فعلا کمترین تعداد تماشاگر را جذب کرده‌اند. با توجه به این موضوع هنوز هم چرخ سینما را همچنان کمدی ها می چرخانند، این که کمدی تا کنون توانسته آمار خود را صدرنشین جدول فروش نگه دارد از طرفی علاقه مندی مردم را نسبت به این ژانر نشان می دهد و از طرفی می تواند بار سنگینی برای تولیدات هنری باشد! ساخت کمدی با کیفیت و طنزهایی درست این روز ها بیشتر تبدیل به رویا و خیال شده است؛ از همین رو باید سطح کیفی آثار کمدی نیز در گزینش درستی بررسی و در نهایت ارتقا یابد.

علاوه بر هشت فیلم «دایناسور»، «موسی کلیم الله»، «رها»، «کوکتل مولوتوف»، «پیشمرگ»، «عینک قرمز» و دو فیلم ویژه کودکان «بامبولک» و «پسر دلفینی ۲» فیلم‌های دیگری هم روی پرده سینماها هستند که جزو فیلم‌های اکران نوروزی نبودند ولی در ماه‌های اخیر به نمایش درآمدند و همچنان در سانس‌های متعدد به در برخی سینماها روی پرده هستند.

بر اساس اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) تا پایان بامداد جمعه، ۱۷ اسفندماه فروش کل فیلم‌های نوروزی به ۵۲ میلیارد و ۶۳۳ میلیون تومان رسیده و بیش از ۶۳۱ هزار نفر هم به تماشای این فیلم‌ها نشستند.همچنین با محاسبه ادامه فروش دیگر فیلم‌ها، رقم کلی فروش سینما در سال ۱۴۰۳ تاکنون به ۱۹۱۱ میلیارد تومان رسیده و ۳۴ میلیون نفر هم تماشاگر فیلم‌ها بوده‌اند.

چرا پیش‌بینی ها خراب شد؟

جشنواره فیلم فجر چند سالی است که رکود وحشتناکی را متحمل شده است ، با این حال وضعیت امسال نسبت به سال های گذشته و رخداد های فاجعه بار در این زمینه می توانست گفت که از وضعیت بهتری برخوردار بود ، همین بهبود اندک و نسبی وضعیت استقبال و روند جشنواره فیلم فجر پیش‌بینی هارا از این که بتوان رکوردهای جدیدی در آمار فروش گیشه سینما ها نیز رقم بزند به میان آورده بود اما با توجه به شروع اکران های نوروزی سینماها به وضوح می توان دید ، فیلم های نوروزی نه تنها رکوردشکنی نکرده است بلکه آن قدرها هم نتوانسته خوب عمل کند. 

بخشی از دلایل را می توان به دغدغه های آخر سالی مردم اختصاص داد و یا پیامد افزایش قیمت بلیط ها اما تا کنون که سینما نتوانسته میخ خود را برای اکران های نوروزی محکم بکوبد! باید دید آمار فروش در روز های تعطیلات نوروزی چگونه پیش خواهد رفت؟!

در ادامه، آمار فروش و تعداد تماشاگران فیلم‌های در حال اکران را تا بامداد شنبه، ۱۸ اسفندماه مشاهده می‌کنید.

اکران ۱۴۰۴:

«دایناسور» به کارگردانی مسعود اطیابی: ۳۳۹ هزار نفر تماشاگر و ۲۸ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان فروش

«موسی کلیم الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا: ۱۱۳ هزار نفر تماشاگر و ۸ میلیارد و ۹۹۴ میلیون تومان فروش

«رها» به کارگردانی حسام فرهمند: حدود ۶۳ هزار نفر تماشاگر و ۵ میلیارد و ۷۷۹ میلیون تومان فروش

«پسر دلفینی ۲» به کارگردانی محمد خیراندیش: ۳۸ هزار نفر تماشاگر و ۲ میلیارد و ۸۰۳ میلیون تومان فروش 

«کوکتل مولوتوف» به کارگردانی حسین دوماری: ۲۳ هزار نفر تماشاگر و ۲ میلیارد و ۴۲۷ میلیون تومان فروش 

«بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان: ۳۳ هزار نفر تماشاگر و ۲ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان فروش 

«پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری: ۱۵ هزار نفر تماشاگر و یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون تومان فروش

«عینک قرمز» به کارگردانی حسین مهکام: ۳۷۳۳ نفر تماشاگر و ۳۱۱ میلیون تومان فروش 

اکران ۱۴۰۳:

«هفتاد سی» به کارگردانی بهرام افشاری: ۵ میلیون و ۶۹۶ هزار نفر تماشاگر و ۳۳۳ میلیارد و ۹۸۶ میلیون تومان فروش 

«زودپز» به کارگردانی رامبد جوان: ۴ میلیون و ۶۷ هزار نفر تماشاگر و ۲۲۹ میلیارد و ۷۲۸ میلیون تومان فروش 

«خرچنگ» به کارگردانی مصطفی شایسته: ۷۱۷ هزار نفر تماشاگر و ۴۱ میلیارد و ۹۶۷ میلیون تومان فروش 

«شنگول منگول» به کارگردانی کیانوش و فرزاد دالوند: ۳۴۲ هزار نفر تماشاگر و ۱۷ میلیارد و ۷۰۳ میلیون تومان فروش 

«ساعت جادویی» به کارگردانی محمدعلی بصیری‌نیک: ۱۸۵ هزار نفر تماشاگر و ۸ میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان فروش 

«علت مرگ نامعلوم» به کارگردانی علی زرنگار: ۷۸ هزار نفر تماشاگر و ۵ میلیارد و ۳۱۶ میلیون تومان فروش 

«معجزه پروین» به کارگردانی محمدرضا ورزی: ۷۸ هزار نفر تماشاگر و ۴ میلیارد و ۸۶۳ میلیون تومان فروش 

خبرنگار مهلا رنجبران

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار