کد خبر:۱۲۴۲۶۹۵

اندیشکده چینی: توان آمریکا برای حضور در منطقه به انتها رسیده

تحلیل‌گران اندیشکده چینی در گزارش سالانه خود استدلال می‌کنند به دلیل بحران‌هایی مانند بحران دریای سرخ، حضور نظامی دائمی آمریکا در دریای جنوبی چین به مرز نهایی خود رسیده و امکان افزایش بیشتر آن وجود ندارد.
اندیشکده چینی: توان آمریکا برای حضور در منطقه به انتها رسیده

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، اندیشکده چینی «آگاهی از وضعیت استراتژیک دریای جنوبی چین» که وابسته به مؤسسه مطالعات اقیانوسی دانشگاه پکن است، روز سه‌شنبه (۲۵ مارس) گزارش سالانه با عنوان «فعالیت‌های نظامی آمریکا در دریای جنوبی چین در سال ۲۰۲۴» را منتشر کرد.

این گزارش اشاره دارد که از سال ۲۰۰۹ به بعد، میزان و شدت فعالیت‌های نظامی آمریکا در دریای جنوبی چین به طور چشمگیری افزایش یافته است. در زمینه بحران‌های جنگی مانند درگیری‌های روسیه و اوکراین و همچنین بحران‌های بین اسرائیل و غزه، نیروی دریایی و هوایی آمریکا تحت تأثیر بحران‌هایی همچون بحران دریای سرخ قرار گرفته‌اند، با این حال، این نیرو‌ها همچنان حضور نظامی با شدت بالا در دریای جنوبی چین و مناطق اطراف آن را حفظ کرده‌اند.

بر اساس اطلاعات ارائه شده در این گزارش، در سال ۲۰۲۴، هواپیما‌های شناسایی بزرگ نیروی هوایی آمریکا تقریباً ۱۰۰۰ پرواز شناسایی در آسمان دریای جنوبی چین انجام داده‌اند. کشتی‌های نظارتی و اندازه‌گیری دریایی مجموعاً ۷۰۶ روز فعالیت داشته‌اند که نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد. در طول سال، ۳۴۳ روز حداقل یک کشتی شناسایی در دریای جنوبی چین در حال فعالیت بوده است.

با این حال، این گزارش اشاره می‌کند که با وجود افزایش قابل توجه فعالیت بمب‌افکن‌ها و کشتی‌های نظارت دریایی آمریکا در دریای جنوبی چین، تمرینات مشترک و عملیات‌های مشترک با متحدانی مانند فیلیپین گسترش یافته است، اما تعداد و شدت فعالیت‌های ناو‌های هواپیمابر در دریای جنوبی چین کاهش یافته است.

بر اساس آمار ارائه شده در این گزارش در سال گذشته، فعالیت گروه‌های ضربتی ناو‌های هواپیمابر آمریکا در منطقه دریای جنوبی چین به هشت مرتبه افزایش یافته است، اما در پنج مورد از این فعالیت‌ها مدت زمان عملیات تنها سه تا پنج روز بوده است و بیشتر آنها به صورت ورود و خروج سریع از منطقه و نه استقرار طولانی مدت انجام شده است.

گزارش همچنین اشاره می‌کند که در سال گذشته، دو گروه تجهیزات آبی-خاکی (دوزیست) به نام‌های «فایتر» و «آمریکا» که در منطقه غربی اقیانوس آرام مستقر بودند، هیچ‌کدام وارد دریای جنوبی چین نشدند و وضعیت خلأ فعالیت آنها نشان‌دهنده کاهش چشمگیر فعالیت‌های نمادین است، که نشان می‌دهد گروه‌های آماده‌باش دوزیست آمریکا دیگر قادر به حفظ حضور دائمی خود در این منطقه نیستند.

در پایان، این گزارش نتیجه‌گیری می‌کند که به دلیل محدودیت تعداد ناو‌های هواپیمابر اصلی نیروی دریایی آمریکا و همچنین تشدید بحران‌هایی، چون بحران دریای سرخ و درگیری اسرائیل و غزه، توانایی آمریکا برای استقرار حضور نظامی دائمی و فعالیت‌های نظامی در دریای جنوبی چین به مرز نهایی خود رسیده است و تنها قادر به برجسته‌سازی صرف حضور نیرو‌های نظامی موجود خود است.

تحلیل‌گران این گزارش بر این باورند که روند محدود شدن فعالیت‌های نظامی آمریکا در دریای جنوبی چین غیرقابل تغییر است و حتی اگر بحران دریای سرخ فروکش کند، نیروی دریایی و هوایی آمریکا همچنان قادر به استقرار قدرت‌های دریایی و هوایی در منطقه هند و اقیانوس آرام نخواهند بود.

با این حال، به نظر می‌رسد افزایش استفاده از پلتفرم‌های بدون سرنشین یا سلاح‌های خودکار، راه‌حل اصلی آمریکا برای کاهش «اضطراب کمبود نیرو» در آینده در دریای جنوبی چین و مناطق اطراف آن باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار