کد خبر:۱۲۴۲۷۸۸
عزم‌گلستانی‌ها برای تحقق شعار سال؛

بالندگی در گرو "سرمایه‌گذاری در تولید"/ تولیدات انحصاری؛ امتیاز ویژه گلستان

فعالان اقتصادی به فرصت‌های انحصاری و جذاب سرمایه‌گذاری در حوزه تولید در استان گلستان اذعان دارند؛ اما برای بالندگی گلستان باید علاوه بر رفع موانع سرمایه‌گذاری و اعمال مشوق‌ها؛ بسته‌های سرمایه‌گذاری کم‌ریسک و با سودمطمئن، در معرض انتخاب سرمایه‌گذاران قرار گرفته شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی قاسمعلی، تعیین شعار سال توسط مقام معظم رهبری نقش بسزایی در جهت دهی به سیاست‌های کلان کشور دارد. از اواسط دهه ۸۰ تاکنون محوریت اکثر شعارهای سال مبتنی بر اقتصاد،اشتغال و تولید است و رهبر معظم انقلاب، به فراخور شرایط خاص کشور، شعاری را به عنوان نقشه راه اقتصادی کشور تعیین می‌کند.

 به زعم بسیاری از صاحب نظران در سال‌های اخیر و به صورت پنهان و آشکار، جمهوری اسلامی ایران در گیرودار جنگ اقتصادی تمام عیاری قرار دارد که برای عبور از این بزنگاه سخت باید آرایش جنگی اقتصاد ترسیم شود.

 در یک دهه گذشته، تلاش‌های زیادی برای کاهش وابستگی به نفت و حرکت در مسیر خلق درآمدهای پایدار مالی، به عنوان جایگزین درآمدهای ناشی از فروش محصولات هیدروکربنی انجام شده است که در برخی موارد همانند درآمدهای مالیاتی موفقیت‌هایی حاصل شده است.

 همانطور که رهبر معظم انقلاب، در ابتدای سال به آن اشاره کرده است؛ مقوله تولید، تاکنون به جایگاه واقعی خود نرسیده است و تاکید ایشان مبنی بر سرمایه‌گذاری در تولید می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات مرتبط با اشتغال معیشت و البته بهبود صادرات و توسعه فراگیر اقتصادی باشد.

 استان گلستان هرچند در زمره استان‌های کم برخوردار تلقی می‌شود؛ اما پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در حوزه تولید در این خطه پرشمار است. سرمایه‌گذاری برای توسعه واحدهای فرآوری حدود ۵ میلیون تن محصولات زراعی، باغی و شیلاتی ، سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید و تکمیل چرخه مشتقات مرتبط با یُد و صدف کوهی به عنوان معادن منحصر به فرد در کشور ، سرمایه‌گذاری برای توسعه نیروگاه‌های تولید برق خورشیدی، سرمایه‌گذاری برای ارتقا تولید در محصولات زراعی در حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم گلستان، سرمایه‌گذاری برای توسعه مکانیزاسیون ، تجهیزات نوین آبیاری و تکمیل سازه‌های آبی در گلستان فقط بخشی از اَبَر پتانسیل‌های گلستان برای نقش آفرینی بیشتر در تحقق شعار سال است که باید به طرق مقتضی به سرمایه‌گذاران معرفی شود.

به طور حتم، تهیه و ارائه مشوق‌های مالی، تسهیلات بانکی، رفع موانع قانونی ، حقوقی می‌تواند زمینه اجرایی شدن سرمایه گذاری در آیتم‌های پیشنهادی صدر الذکر را تسهیل کند.کارشناسان بر این باورند که حمایت از سرمایه‌گذاری با شعار میسر نمی‌شود؛ بلکه مسئولان کلان و حتی دست‌اندرکاران رده میانی باید با تکیه بر همه ظرفیت‌های موجود ، چالش‌های اداری حقوقی و قانونی برای نقش آفرینی در این حوزه ها را برطرف کنند .

 سهولت در سرمایه‌گذاری، می‌تواند بخش زیادی از سرمایه‌های خرد یا کلان را که در بازارهای غیر مولد هستند را به سوی تولید هدایت کند. باید جذابیت‌های بازارهای تولیدی چنان خیره کننده باشد که حتی سرمایه‌های خرد هم به سراغ بازارهای غیرمولد رفته و اشتیاق کاذب به بازارهای نامتعارف و سفته‌گر برطرف شود.

 

گلستان ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری منحصر به فردی دارد

 عبدالجلال ایری، نماینده مردم غرب استان گلستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: استان گلستان ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بکر و منحصر به فردی برای سرمایه‌گذاری دارد که تاکنون به درستی معرفی نشده است.

وی گفت: باید پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در استان گلستان در قالب یک پایگاه اطلاع رسانی جمع آوری و در اختیار سرمایه‌گذاران اهل فن قرار بگیرد.

ایری افزود: یکی از مباحثی که در استان گلستان برای آن ساز و کار خاصی ترسیم نشده است؛ جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

نماینده مردم غرب استان گلستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در استان گلستان به نحوی است که می‌توان با برطرف کردن قوانین زائد امکان حضور و نقش آفرینی سرمایه‌گذاران خارجی را در تولید فراهم کرد.

 

ضرورت هدایت سرمایه‌های خرد مردمی به تولید

 سید نجیب حسینی نماینده مردم شرق استان گلستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشجو اظهار کرد: برای کاهش نرخ تورم و بیکاری و افزایش رفاه مردم چاره‌ای به جز تولید در کشور نداریم.

 وی گفت:در حوزه سرمایه‌گذاری نباید منحصراً به فکر سرمایه‌های کلان بخش خصوصی باشیم بلکه باید سرمایه‌های خرد مردم را نیز به چرخه تولید هدایت کنیم.

حسینی افزود: در صورتی می‌توانیم بر بیکاری و رکود غلبه کنیم که از ظرفیت‌های مردمی و سرمایه‌های خورد آنها برای افزایش تولید استفاده کنیم.

 

مردم باید در تار و پود اقتصاد دخیل باشند

رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان گلستان گفت: استان گلستان ظرفيت هاي دارد كه هنوز به كار گيري نشده است ؛ به طور حتم با تزريق اين ظرفيت‌ها و افزودن پتانسيل‌هاي ارزشمند، آينده اقتصادي اين مردم بهتر خواهد شد.

علیرضا نورانی اضافه كرد: بايد در مقام اجرا و فارغ از شعار، مردمي سازي اقتصاد را در اولويت خودمان قرار بديم؛ قوانين و مقررات خوبي در ۵ سال اخير در كشور تصويب شده است كه بايد از اين ظرفيت استفاده كنيم.

وی با اشاره به شعار سال و منويات مقام معظم رهبري در زمان تحويل سال نو، اظهار كرد: ما مي‌توانيم مردم را بيشتر در اقتصاد دخيل كنيم؛ يكي از ضعف‌هاي ما در اقتصاد اين هست كه مردم نقش كمتري دارند؛ هر چقدر حضور مردم در تار و پود اقتصاد بيشتر شود ما اقتصاد ايمن‌تري خواهيم داشت.

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي گلستان به برخي از مباحث كلان استان اشاره كرد و گفت: اهتمام همه خادمان مردم در دستگاه‌هاي اجرايي بر آن است كه بخش زيادي از دغدغه‌هاي مردم در سال جاري برطرف شود.

 

موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران را برطرف می‌کنیم

استاندار گلستان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال هم که به نام سرمایه‌گذاری برای تولید نامیده شده باید بیش از پیش به سرمایه‌گذاران بها دهیم و موانع را برطرف کنیم.

علی‌اصغر طهماسبی گفت: مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب، سرمایه‌گذاری باید در جهت تولید باشد، در غیر این صورت نمی‌توانیم جامعه توسعه یافته داشته باشیم.

وی اظهارکرد: هرجا که مردم پای کار بودند، کار به سرانجام رسید، به عنوان مثال در دوران دفاع مقدس با حضور مردم، جبهه‌های نبرد یکی پس از دیگر فتح شد.طهماسبی بیان کرد: اگر مردم در کنار مسئولان نباشند نمی‌توان ناترازی مالی و اعتباری را برطرف کرد.

استاندار گلستان عنوان کرد: در دولت چهاردهم تمام قد در کنار بازرگانان و تولیدکنندگان هستیم تا اگر مانعی در مسیر تولید بود آن را برطرف می‌کنیم.

استاندار گلستان گفت: استان گلستان از جهات مختلف توسعه نیافته بوده اما ظرفیت‌های بالایی دارد و ثروتمند است و ما می‌توانیم این محرومیت‌ها را با کمک هم برطرف کنیم.

پایان سخن آنکه ، بسیاری از پتانسیل‌های سرمایه گذاری در استان گلستان بکر و منحصر به فرد است؛ اما تاکنون سرمایه‌گذاری ملموس و قابل توجهی برای آنها انجام نشده است.

به طور حتم سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه زراعت دیم و آبی، توسعه معادن مرتبط با ید و صدف کوهی، ارتقا مکانیزاسیون کشاورزی ، سرمایه‌گذاری در حوزه افزایش بهره‌وری آب و سرمایه‌گذاری برای افزایش نیروگاه‌های برق خورشیدی از جمله گزینه‌های جذاب و اثر بخش سرمایه گذاری است که می‌تواند علاوه بر حل مشکلات معیشتی بخشی از مردم گلستان، منجر به توسعه پایدار و بالندگی فراگیر در این استان شمالی و البته کم برخوردار شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار