
استاندار: بارشها در تهران حدود ۳۹ درصد کاهش یافت/مصرف سرانه آب پایتخت 250 لیتر در روز

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدصادق معتمدیان عصر یکشنبه درباره برنامههای وضعیت آب در این استان اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در سالهای اخیر مربوط به مساله آب است، زیرا در سنوات گذشته پس از ۲ تا ۳ سال خشکسالی، به نوعی تَرسالی داشتیم، اما اکنون وارد پنجمین سال خشکسالی شدیم که دلایل متفاوتی برای این موضوع وجود دارد.
وی ادامه داد: میانگین کاهش بارندگی در تهران به این شیوه است که تا امروز ۱۲۵ میلیمتر بارندگی در این استان به ثبت رسیده است که نسبت به سال گذشته به عنوان یکی از سالهای خشکسالی و کمآب تهران ۱۶ درصد کاهش و نسبت به بلندمدت که حدود ۵۷ ساله تخمین زده شده است ۳۸.۸ درصد کاهش بارش در این استان داریم که عدد قابل توجهی است.
معتمدیان یادآور شد: معتقدیم که رفتار مصرفی مردم در حوزه آب تغییر کرده به طوری که تا سالهای گذشته ۷۰ درصد مصرف آب سدها و ۳۰ درصد سفرههای زیرزمینی و چاهها در بخش آب در تهران بوده است، اما اکنون وضعیت متفاوتتر شده به طوری که به دلیل برداشتهای بیرویه از سفرههای زیرزمینی شرایط بحرانی در این زمینه ایجاد شده است.
استاندار تهران تاکید کرد: براساس آخرین آمارهای موجود اکنون میزان استفاده از سدها به ۳۸ درصد و ذخایر زیرزمینی به ۶۲ درصد رسیده است که همین موضوع نشان میدهد که در زمینه آب با مشکل و کمبود مواجه هستیم که نشانه آن همین فرونشستها در تهران است.
معتمدیان اضافه کرد: برای بحران آب در استان تهران برنامههایی در دستور کار قرار دارد که به عنوان نمونه یکی از مهمترین آنها موضوع انتقال آب از خارج از حوزه به پایتخت است که براساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است تا خرداد ماه سال جاری ۲ مورد انتقال آب در این استان انجام میشود.
وی تاکید کرد: موضوع بعدی صرفهجویی در مصرف آب است، زیرا سرانه الگوی مصرف هر شبانهروز ۱۳۰ لیتر در کشور است، اما اکنون در تهران به ۲۵۰ لیتر مصرف رسیده است، یعنی ۶۳ درصد مردم تهران ۲ برابر الگو و ۶ درصد بیش از ۲ برابر الگو آب مصرف میکنند البته معتقدیم ۲۰ درصد مصارف آب در تهران قابل برنامهریزی است.