
چین واردات گاز مایع از آمریکا را متوقف کرد؛ طولانیترین وقفه در ۵ سال اخیر

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ چین واردات گاز طبیعی مایع (LNG) از ایالات متحده را برای ۶۰ روز متوالی متوقف کرده است که این طولانیترین دوره توقف در ۵ سال اخیر محسوب میشود. این تصمیم پس از وخامت روابط تجاری بین پکن و واشنگتن در پی آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ گرفته شد. به دنبال این تنشها، واردکنندگان چینی به دنبال منابع جایگزین گاز مایع هستند.
بر اساس دادههای شرکت «کپلر» که ترددهای دریایی را رصد میکند، هیچ محموله گاز مایع آمریکایی در حال حاضر به سمت چین در حرکت نیست.
سابقه توقف واردات گاز مایع از آمریکا
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که چین در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، برای مدت ۴۰۰ روز متوالی تا آوریل ۲۰۲۰ هیچ محموله گاز طبیعی مایع (LNG) از آمریکا وارد نکرده بود.
وی شیونگ، رئیس بخش تحقیقات بازار گاز چین در شرکت «ریستاد انرژی» میگوید:«احتمالاً توقف واردات گاز از آمریکا در طول سال جاری ادامه خواهد داشت.»
او افزود که این وضعیت ناشی از تصمیم چین برای افزایش تعرفه گمرکی بر گاز آمریکایی از ۱۵ درصد به ۴۹ درصد است. این افزایش تعرفه به عنوان اقدام تلافیجویانه در برابر سیاستهای تجاری آمریکا وضع شده است.
شیونگ همچنین پیشبینی کرد که فروش مجدد گاز آمریکایی توسط شرکتهای چینی در بازارهای اروپا و آسیا افزایش یابد.
تنشهای ژئوپلیتیکی و جنگ تجاری چین و آمریکا
بلومبرگ اشاره کرده است که تنشهای ژئوپلیتیکی کنونی میان ایالات متحده و چین باعث جدایی بزرگترین فروشنده و خریدار گاز مایع در جهان شده است.
چین از ۱۰ فوریه تعرفهای ۱۵ درصدی بر محمولههای LNG آمریکایی وضع کرده بود. این تصمیم به دنبال اعمال تعرفههای تجاری جدید آمریکا اتخاذ شد و اخیراً نیز با مجموعهای از تعرفههای جدید چینی بر تمامی واردات آمریکایی تشدید شد.
کاهش نیاز چین به گاز مایع آمریکایی
خریداران چینی گاز طبیعی مایع طبق قراردادهای بلندمدت الزامآور، همچنان محمولههای آمریکایی را دریافت میکنند. اما به دلیل زمستان ملایم گذشته و ذخایر قوی گاز، چین در حال حاضر نیازی به واردات فوری LNG ندارد. این شرایط به تجار چینی اجازه میدهد که گاز وارداتی از آمریکا را به کشورهای اروپایی و آسیایی بازفروش کنند.
تأثیر توقف واردات گاز آمریکا توسط چین بر بازار گاز اروپا
توقف واردات گاز مایع از آمریکا توسط چین به نوعی آرامش خاطر برای اروپا به همراه داشته است. اروپا که به دنبال افزایش ذخایر گاز طبیعی مایع برای جبران کاهش واردات گاز روسیه است، میتواند از گاز مازاد آمریکایی که چین آن را بازفروش میکند، بهرهمند شود.
کارشناسان انرژی معتقدند که این اقدام چین به کاهش قیمت گاز در بازار اروپا کمک خواهد کرد.