
افزایش درآمدهای مالیاتی کشور از جیب دولت دور باطل است

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسین طهماسبی امروز در نشست با مدیر کل و معاونین مالیاتی استان اظهار کرد: در نظامهای مالیاتی پیشرفته از کسانی که تولید ثروت میکنند، حمایت میشود و در عوض برای کنترل مصرف و حفظ تعادل برای مصرف کننده بعضاً مالیاتهای سنگین اعمال میشود، در این صورت دیگر فرار مالیاتی معنا ندارد.
وی افزود: بخش عمدهای از درآمدهای مالیاتی کشور از کارمندان، شرکتها، صنایع وابسته به دولت و سایر بخشها اخذ میشود که اخذ مالیات از آنها صرفاً در بیان اعداد و ارقام مفید است.
این مقام قضایی با بیان این که سیستم مالیاتی کشور دارای نواقصی است، عنوان کرد: براساس نگاه قانونگذار، باید به جای اخذ مالیات از درآمد به دنبال تقویت مالیات افزوده بر ارزش بود به گونهای که مالیات بر درآمد به تدریج حذف یا به حداقل رسیده و درآمد مالیاتی، عمدتاً از مصرف عائد شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه بعضاً در اجرای قوانین این قدر تعلل میشود تا یک راه در رو و دور زدن برای آن پیدا شود و آنگاه دیگر قانون کارایی لازم را نخواهد داشت.
طهماسبی با بیان این که در حوزه مالیاتی اجرای قانون باید به نرم افزارها سپرده شود، گفت: باید از نرمافزارهای به روز و حداقل نیروهای خبره جهت تقویت و سلامت سیستم مالیاتی کشور بهره برد.
رئیس کل دادگستری استان افزود: در حال حاضر به دلیل فرارها، معافیتها و تخفیفهای مالیاتی که اتفاقا اقلیت پردرآمد را شامل میشود، شاهد گسترش دامنه افراد مالیاتدهنده هستیم در حالی که میتوان با مدیریت، همین مالیات را از کسانی که بیشترین عایدی را در کشور دارند، وصول و عده بیشتری از اقشار متوسط و ضعیف را مشمول معافیت مالیاتی کرد.
وی اضافه کرد: سیستم مالیاتی کشور به گونهای است که در برخی موارد از کدخدا مالیات اخذ نمیشود، اما از اهالی روستا مالیات اخذ میشود که این رویکرد در اخذ مالیات نیز زمینهساز از بین بردن سرمایه عظیم اجتماعی و سست شدن نظام اجتماعی در کشور خواهد شد.
طهماسبی افزود: در حالی که بعضا فرارهای مالیاتی کلان رخ میدهد، اما در اخذ مالیات برخی اقشار متوسط جامعه قاطعانه برخورد میشود که این امر باعث کاهش سرمایه اجتماعی میشود.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم با هر نگاه سیاسی و اعتقادی، حساب کار مردم جداست و باید برای حال خوب آنان تلاش کرد.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به نقش هیئتهای دادرسی به عنوان یک نهاد شبه قضایی در وصول مالیات، گفت: اعضای هیئتهای دادرسی باید انسانهای سالم، عالم و توانمندی باشند.
طهماسبی در پایان نیز تصریح کرد: تشکیل این هیئتها صرفاً در ساعت اداری کار را برای دستگاه قضا جهت اعزام نماینده قوی و موثر دشوار کرده که نیازمند پیگیری از سازمان امور مالیاتی کشور جهت توسعه زمان برگزاری جلسات به خارج از ساعت اداری است.