آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۸۰۴
گزارش|

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی می‌شود؟/ رقابت جدی هنرمندان و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

در یازدهمین سال «چهره هنر انقلاب» با اعلام هیئت انتخاب نامزد‌های چهره سال هنر انقلاب اسلامی، ۱۵ هنرمند به عنوان نامزد‌های «چهره سال۱۴۰۳ هنر انقلاب» معرفی شدند.
مهلا رنجبران

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی می شود؟ / رقابت جدی هنرمندان و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

 

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، جشن هفته هنر انقلاب در دوره‌های نخست برگزاری خود به اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری با مضامین و مفاهیم مرتبط با سیاست‌ها و اهداف این رویداد محدود میشد و از سال ۹۳ تاکنون، هر ساله به معرفی چهار شخصیت تاثیرگذار و جریانساز بر اشاعه و ترویج هنر انقلاب در ابعاد ملی و بینالمللی پرداخته است.

رویداد هفته هنر انقلاب اسلامی در رشته‌های مختلف فروردین ماه هر سال همزمان با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی برگزار می‌شود و تاکنون ۱۰ دوره از این رویداد برگزار شده و ۱۰ نفر از میان نامزد‌های این رویداد توانستند عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی را از سال ۱۳۹۳ تا کنون آن خود کنند. اگر نگاه دقیقی به برندگان این ۱۰ دوره از رویداد چهره سال هنر انقلاب داشته باشیم، پیش بینی رقابت جدی میان نامزد‌های یازدهمین دوره سهل‌تر می‌گردد.

تاکنون نام ۱۵ نامزد معرفی شده که هر کدام از رسته عکاسان، کارگردانان تئاتر و سینما، نویسندگان، گرافیستان و شاعران هستند.

ویژگی چهره های برتر سال هنر انقلاب

نامزد‌های این رویداد که در نهایت نسبت به نظر هیئت انتخاب، به عنوان چهره برتر انتخاب شدند چند ویژگی مشترک داشتند که با دانستن آن می‌توان پیش بینی‌هایی از چهره برتر هنر انقلاب برای سازدهمین دوره داشت. از وِیژگی‌های برگزیدگان می‌توان به تاثیرگذاری فرهنگی هنری، محوریت خلاقیت هنرمند، استقبال مخاطبان و واکنش سریع به وقایع اشاره کرد.

تاثیر گذاری فرهنگی

از ویژگی برندگان رویداد هنر انقلاب اسلامی در ابتدا می‌توان به این اشاره کرد که تمامی برندگان در زمینه‌های هنری توانستند با ارائه اثر خود تاثیر گسترده‌ای بر جامعه بگذاارند و پیام خود را در قالب فیلم، نقاشی، مستند، شعر و داستان به مخاطب منتقل کنند.

هنرمند متعهد

در دومین مورد می‌توان به این اشاره کرد که به هنر متعهد و تاثیرگذار پایبند هستند؛ از مرتضی سرهنگی در زمینه ادبیات دفاع مقدس گرفته تا حسن روح الامین در نقاشی که همه این هنرمندان نشان می‌دهند آثارشان به مسائل ملی مذهبی و انقلابی توجه ویژه‌ای دارد و خود شخصیتشان هم در این راستا فعالیت می‌کند.

خلاقیت پایه اصلی انتخاب

اما نکته دیگر نوآوری و خلاقیت هنرمندان برای دیده شدن بیشتر بوده است که بسیاری از چهره‌ها با خلق شیوه‌های جدید در ارائه خود توانسته‌اند تا تاثیر ویژه‌ای در بخش هنر انقلاب اسلامی داشته باشند برای مثال مجید مجیدی با فیلم محمد رسول الله، وحید یامین پور در حوزه تولید محتوا و مسعود نجابتی در عرصه هنر‌های تجسمی نوآوری‌های خاصی ارائه که آنها را از دیگران متمایز می‌کند.

نظر مردم

از دیگر ویژگی‌هایی که می‌توان در میان برندگان چهره سال هنر‌های انقلاب اسلامی در این ۱۰ دوره به آن اشاره کرد این است که آثار برندگان این دوره‌ها از سوی مخاطبان عمومی هم مورد استقبال قرار گرفتند و تنها نظر قشر خاصی را به خود جلب نکردند بلکه تاثیرگذاری این آثار در بخش‌های مختلف جامعه خودش باعث قدمی برای نزدیک شدن به چهره انقلاب سال بوده است.

همچنین سعید مهرگان هم با ساخت سریال تلویزیونی «آقای قاضی» که توانسته پرمخاطب‌ترین سریال ۱۴۰۳ باشد در زمینه افزایش مخاطب و گستردگی نظرات نظر بسیاری را جلب کرده است.

واکنش های سریع

همچنین موضوع دیگری که می‌توان در خصوص برندگان این رویداد دید، این است که یکی از نکات مورد توجه هنرمندان واکنش سریع به وقایع و تحولات اجتماعی بوده است و بسیاری از این هنرمندان توانستند با سرعت به اتفاق‌های مهم اجتماعی و سیاسی واکنش درست نشون بدهند برای مثال تاکنون حسن روح الامیل با خلق آثار مرتبط با شهادت سردار قاسم سلیمانی و عبدالحمید قدیریان با نقاشی‌های مربوط به شهدای افغانستان رویکرد زنده و به هنگام به هنر ارائه کرد و در نامزد‌های این دوره از مسابقات همکاران همایونفر توانست یک نغمه ماندگار در تاریخ جبهه به مناسبت شهادت سید حسن نصرالله ارائه دهد که خود این موضوع ویژگی مثبتی است که می‌تواند او را به چهره انقلاب سال تبدیل کند.

از میان نامزد‌ها کدام شانس بیشتری برای چهره برتر سال دارند؟

با توجه به اینکه تمامی برندگان برای عنوان چهره سال هنر انقلاب تاکنون ویژگی‌های مشترکی داشتن می‌توان پیش بینی کرد که برخی چهره‌ها همچون کارن همایونفر، محمد رسولی، سجاد مهرگان، رضا کشاورز حداد، خیرالله تقیانی پور و... بتوانند از میان ۱۵ نامزد معرفی شده برای این رویداد به دریافت عنوان «چهره برتر سال» نزدیک‌تر باشند. در ادامه بهتر است به آنها بپردازیم:

کارن همایونفر

کارن همایونفر- آهنگساز برای خلق آلبوم «سید الامه» در رثای شهید سیدحسن نصرالله که به یک نغمه ماندگار در تاریخ جبهه مقاومت تبدیل شد برای این رویداد نامزد شده است. البته همایونفر تولیدات بسیاری در زمینه هنر انقلاب اسلامی تا کنون به ثبت رسانده است و آهنگنسازی بسیاری از فیلم‌های مطرح حوزه دفاع مقدس بر دوش او بوده است.

کارن همایونفر، که به خاطر موسیقی متن فیلم سینمایی «اسفند» موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شده، با آلبوم «سیدالأمة» بار دیگر نشان داد که چگونه می‌توان با هنر، احساسات عمیق را منتقل کرد.. همایونفر، آهنگساز برجسته، در فیلم «موسی کلیم الله» نقش کلیدی ایفا کرده است. این فیلم درچهل و سومین جشنواره فیلم فجر جزو پر سیمرغ‌ترین آثار جشنواره بود

فیلم «بادیگارد» که در سال ۱۳۹۴ ساخته شد، به عنوان یکی از آثار برجسته حاتمی کیا شناخته می‌شود. همایونفر در این فیلم، با تسلط و دقتی بی‌نظیر، فضایی را خلق کرده است که به خوبی با مضمون فیلم همخوانی دارد.

علاوه بر «قلب رقه» و «به وقت شام»، کارن همایونفر در ساخت موسیقی متن فیلم‌های دیگری مانند «شب واقعه» و «اروند» نیز فعالیت داشته است. این آثار همگی به نوعی در راستای روایت داستان‌های دفاع مقدس و مقاومت قرار دارند و نشان‌دهنده توانایی و خلاقیت این آهنگساز در ایجاد فضایی مناسب برای هر فیلم هستند.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

محمد رسولی

محمد رسولی، شاعر برجسته، به دلیل خلق اشعار به هنگام و مؤثر در هنگامه‌ی نبرد طوفان‌الاقصی و به میدان آوردن شعر در روز‌های مهم جبهه‌ی مقاومت، یکی از نامزد‌های چهره سال هنر انقلاب اسلامی ۱۴۰۳ است.

اشعار رسولی توانسته‌اند در لحظات حساس اجتماعی و سیاسی، تأثیر عمیقی بر مخاطبان بگذارند. این اشعار نه تنها به جبهه مقاومت روحیه بخشیده‌اند، بلکه توانسته‌اند پیام‌های مهمی را به جامعه منتقل کنند. آثار او به وضوح نشان‌دهنده تعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی و مقاومت است. این ویژگی، او را در میان شاعران متعهد برجسته می‌کند. رسولی با خلق اشعار مرتبط با نبرد طوفان‌الاقصی، توانایی واکنش سریع به اتفاقات مهم را نشان داده است. این ویژگی، او را به هنرمندی زنده و به‌هنگام تبدیل کرده است.

محمد رسولی از شاعران اهل تهران است. علاقه او به شعر به دوران کودکی بازمی‌گردد و همین علاقه سبب شد تا در سال‌های بعد شهامت دست به قلم شدن را پیدا کند. رسولی را بیشتر با عنوان شاعر آیینی می‌شناسند که بیشتر در عرصه نوحه فعالیت دارد. نوحه‌ها و سرود‌های او توسط ستایشگران ملی اجرا می‌شود.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

دیگر نامزد‌ها

حسین پارسایی- کارگردان تئاتر: برای کارگردانی نمایش میدانی «نبرد رستم و سهراب» با مضامین عمیق ملی-میهنی و خلق یک اثر هنری ممتاز در سپهر تئاتر ایران.

خیراله تقیانی پور- کارگردان تئاتر و سینما: برای کارگردانی فیلم سینمایی «قلب رقه» و تلاش برای روایت دراماتیک حضور رزمندگان مدافع حرم در نبرد با گروهک‌های تکفیری.

گلستان جعفریان- نویسنده: برای انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» و ۱۳۵ بار تجدید چاپ این کتاب به واسطه استقبال چشمگیر مخاطبان.

محمد حمزه زاده- نویسنده: برای خلق مجموعه کتاب «قصه‌های دلستان و گلستان» در امتداد سنت قصه‌پردازی ایرانی و استقبال مخاطبان از این اثر.

محمدرضا دوست محمدی- گرافیست: برای خلق پرتره فرماندهان شهید جبهه مقاومت و کنشگری موثر در میدان هنر مقاومت با مشارکت فعال در رویداد‌های هنری و مربی‌گری برای هنرمندان جوان.

وهب رامزی- عکاس: برای برگزاری نمایشگاه عکس‌روایت «کلید‌هایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» و اقبال اهالی هنر به این تجربه‌ی تازه‌ی هنری.

محبوبه سادات رضوی نیا- نویسنده: برای نگارش کتاب تحسین شده «عایده» و فتح باب «روایت مقاومت بدون مرز» در ادبیات پایداری.

میلاد عرفان پور- شاعر: برای خلق آثار بهنگام و موثر در واکنش به وقایع مهم سال ۱۴۰۳ و میدان‌داری در عرصه‌ی شعر برای رشد و ارتقای کیفیت آثار هنرمندان جوان.

رضا کشاورز حداد- کارگردان سینما: برای کارگردانی فیلم «باغ کیانوش» که با بهره‌مندی از ظرفیت عظیم «اقتباس»، خاطرات آثار ماندگار سینمای نوجوان را زنده کرد با اقبال نوجوانان همراه شد.

سجاد مهرگان- کارگردان تلویزیون: برای کارگردانی سریال تلویزیونی «آقای قاضی» که تجربه‌ای متفاوت برای تلویزیون رقم زد و به پرمخاطب‌ترین سریال سال۱۴۰۳ صداوسیما تبدیل شد.

سیدمحمدرضا میری- نقاش و گرافیست: برای خلق تابلوی نقاشی «رویای نصرالله» و مجموعه فعالیت‌های موثر در میدان هنر‌های تجسمی برای توسعه هنر مقاومت.

محمدحسین نیرومند- کارتونیست: برای مجموعه فعالیت‌های موثر در خلق آثار هنری ضد صهیونیستی و مربی‌گری در مسیر رشد هنرمندان جوان.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

مروری بر برگزیدگان رویداد چهره سال هنر انقلاب

اولین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ مرتضی سرهنگی

در اولین سال معرفی چهره سال هنر انقلاب که سال ۹۳ برگزار شد، در میان نامزد‌های کسب این عنوان، مرتضی سرهنگی نویسنده و پژوهشگر برجسته که گردآوری و تدوین خاطرات و آثار ادبی دوران دفاع‌مقدس در دفتر ادبیات و هنر مقاومت و چاپ بیش از ۵۸۰ عنوان کتاب، مدیریت مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری، کارشناسی و داوری فیلم‌ها و فیلم‌نامه‌های جنگ در برخی جشنواره‌ها و… را در کارنامه کاری‌اش دارد، تقدیر و شایسته این عنوان شناخته شد.

مسعود نجابتی، فاضل نظری، ابراهیم حاتمی‌کیا و نرگس آبیار نیز به عنوان نامزد‌های چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۳ مورد تقدیر حوزه هنری قرار گرفتند.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

دومین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ مجید مجیدی

در دومین جشن هفته هنر انقلاب ۶ چهره فرهنگی و هنری برای کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند. مجید مجیدی برای کارگردانی و اکران عمومی فیلم «محمد رسول‌الله (ص)»، عبدالحمید قدیریان نقاش، مجسمه‌ساز و طراح صحنه فیلم‌های محمد رسول‌الله (ص) و مریم مقدس (س) به واسطه فعالیت‌های هنری برای ائمه اطهار (ع)، هادی محمدیان کارگردان انیمیشن سینمایی «شاهزاده روم»، جواد افشار برای تولید و نمایش مجموعه تلویزیونی «کیمیا» از پربیننده‌ترین سریال‌های سال ۹۴، پرویز پرستویی به واسطه فعالیت‌های خیریه هنری و اجتماعی در حمایت از کودکان مناطق محروم و بهناز ضرابی‌زاده نویسنده کتاب تحسین‌شده «دختر شینا» خاطرات زندگی قدم‌خیر محمدی کنعان همسر سردار شهید ستار ابراهیمی هژیر در این سال به عنوان نامزد‌های نهایی کسب عنوان چهره سال ۹۴ هفته هنر انقلاب معرفی شدند و در نهایت مجید مجیدی این عنوان را به خود اختصاص داد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

سومین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ سید مسعود شجاعی طباطبایی

در سومین هفته هنر انقلاب که با مرور عملکرد هنرمندان متعهد به انقلاب در سال ۹۵ همراه بود، محمدرضا بایرامی به خاطر رمان «لم‌یزرع»، ابراهیم حاتمی‌کیا به خاطر فیلم «بادیگارد»، حمید حسام به خاطر کتاب «وقتی مهتاب گم شد»، حسن روح‌الامین به خاطر مجموعه هنر‌های تجسمی با موضوع عاشورا، سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر «جشنواره کاریکاتور هولوکاست» به خاطر راه‌اندازی دو کمپین اجتماعی، بهناز ضرابی‌زاده به خاطر کتاب «گلستان یازدهم» و محمدحسین مهدویان نویسنده و کارگردان فیلم «ایستاده در غبار» ۷ نامزد کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب بودند که در نهایت سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر «جشنواره کاریکاتور هولوکاست» این عنوان را از آن خود کرد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

چهارمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ حمید حسام.

اما در فروردین‌ماه ۹۷ هم‌زمان با برگزاری چهارمین جشن هفته هنر انقلاب از میان ۵ نامزد که در سال ۹۶ فعالیت‌ها و عملکردی در راستای هنر انقلاب با شعار هنر متعهد به حقیقت داشتند، حمید حسام به خاطر نگارش کتاب «وقتی مهتاب گم شد» که روایتی از خاطرات شهید خوش‌لفظ را دربر می‌گیرد، چهره سال هنر انقلاب شناخته و معرفی شد.

این کتاب بیش از ۲۰ بار تجدید چاپ شده و کتاب‌های «آب هرگز نمی‌میرد» و «خداحافظ سالار» نیز از دیگر فعالیت‌های این نویسنده پیشکسوت است.

«محمدرضا دوست‌محمدی» هنرمند نام‌آشنا در عرصه گرافیک، حسن روح‌الامین از هنرمندان عرصه تجسمی، هنرمند نقاش و گرافیست برای خلق اثر شهید محسن حججی، محمدحسین مهدویان کارگردان «ماجرای نیمروز» با رویکرد و ساختی متفاوت، مهدی نقویان» مستندساز برای ساخت مستند «ارثیه پدری» نیز دیگر نامزد‌های کسب عنوان چهره سال سال هنر انقلاب در دوره اخیر آن بودند.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

پنجمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ ابراهیم حاتمی‌کیا

پنجمین جشن هفته هنر انقلاب نیز با پیگیری اهداف و سیاست‌های این رویداد که به عنوان سرفصل فعالیت‌های حوزه هنری شناخته می‌شود و آغازگر جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی و هنری این سازمان است، در تاریخ ۱۹ تا ۲۶ فروردین‌ماه ۹۸ در حوزه هنری تهران و سایر استان‌های کشور برگزار شد. در این دوره که ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم «به وقت شام» موفق به کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب شد، رضا امیرخانی برنده جایزه یازدهمین دوره جایزه جلال در سال ۹۷ برای نویسندگی رمان «رهش»، هدایت‌الله بهبودی برنده یازدهمین جایزه جلال در سال ۹۷ برای نویسندگی کتاب «الف-لام-خمینی» و مستندسازی از وقایع مهم تاریخ انقلاب، مسعود نجابتی تاثیرگذاری در عرصه هنر تجسمی و مهدی نقویان کارگردانی مستند‌های «در برابر طوفان»، «خارج از دید۲» و «ایران ۲۰»، مستندسازی به عنوان نامزد‌های نهایی این بخش فعالیت‌های درخوری در زمینه هنر متعهد به حقیقت ارائه کردند.

این رویداد در دوره پنجم خود با تغییراتی نسبت به دوره‌های گذشته از جمله گسترش آن به سایر استان‌ها به واسطه معرفی هنرمندان برتر استانی در زمینه هنر انقلاب، افزایش تعداد برنامه‌ها از جمله نشست‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت سایر نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی به منظور گسترش مخاطبان و بهره‌گیری عموم مردم از برنامه‌های هفته هنر انقلاب در تهران و شهرستان‌ها توسط حوزه هنری برگزار شد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

ششمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ حسن روح‌الامین

برپایی ششمین جشن هفته هنر انقلاب فروردین ماه که به معرفی چهره برتر هنر انقلاب در سال ۹۸ اختصاص داشت، به منظور همراهی با جریان عمومی جامعه، حفظ سلامت مخاطبان و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به خردادماه سال ۱۳۹۹ موکول شد.

چهره برتر ششمین جشن هفته هنر انقلاب از میان ۱۵ نامزد معرفی شد که شامل نرگس آبیار به دلیل اکران موفق فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد»، سعید اسماعیلی به دلیل اجرای نمایش پرمخاطب و مورد استقبال «نگین شکسته» در شهر مشهد و نمایش‌های «سفینه نجات» در مسیر نجف به کربلا و «فصل شیدایی»، جواد افشار به دلیل کارگردانی سریال پرمخاطب «گاندو»، وحید چاووش به دلیل تولید «خبرنگار جنگ»، امیر داسارگر به دلیل کارگردانی فیلم «منطقه پرواز ممنوع»، سید محمود رضوی به دلیل تهیه‌کنندگی مجموعه فیلم‌هایی همچون «رد خون ۲» و «ماجرای نیمروز»، حسن روح‌الامین به دلیل خلق آثار نقاشی در واکنش به اتفاقات روز اعم از شهادت حاج قاسم سلیمانی و لشکر فاطمیون، خلق تابلوی شهدای مرزبان و برپایی نمایشگاه با مضامین دینی و تاریخی در پاریس، بروکسل و برلین، وجیهه سامانی به دلیل تالیف کتاب «آن مرد با باران می‌آید» و تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب، مرتضی شعبانی مدیریت مرکز مستند حقیقت و تهیه‌کنندگی «گلوله باران»؛ بهترین مستند جشنواره سینما حقیقت به نام با موضوع «مدافعان حرم»، محمدصابر شیخ‌رضایی به دلیل طراحی و اجرای دیوارنگاره‌های ضداستکباری و طراحی گورستان نمادین سربازان آمریکایی در لانه جاسوسی، طراحی و نشر اولین پوستر و طرح‌های مرتبط با شهادت حاج قاسم سلیمانی و واکنش به رویداد‌های اجتماعی، غلامرضا صنعتگر به دلیل خوانندگی قطعه پرمخاطب «قاسم هنوز زنده است» و «آهای ایران» با مضمون میهن دوستی، بهناز ضرابی‌زاده به دلیل نگارش کتاب «ساجی»، محسن عنایتی اکران فیلم پویانمایی «بنیامین»، محسن کاظمی به دلیل تالیف کتاب «نقاشی قهوه‌خانه»، زهرا کاردانی از طلاب جامعه الزهرا به دلیل نگارش کتاب «زن آقا» بود.

در این دوره حسن روح‌الامین به عنوان چهره هنر انقلاب سال ۱۳۹۸ معرفی شد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

هفتمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ وحید یامین‌پور

چهره سال هفته هنر انقلاب در سال ۱۳۹۹ با حضور مسئولان و مدیران فرهنگی هنری کشور و همچنین هنرمندان متعهد انقلاب اسلامی، و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فروردین‌ماه ۱۴۰۰ در محوطه باز حوزه هنری برگزار شد.

دبیرخانه هفته هنر انقلاب که متشکل از کارشناسان خبره در حوزه فرهنگ و هنر در سراسر کشور است، با بررسی آثاری که دارای شاخصه‌های «استقبال گسترده مخاطبان»، «تأثیرگذاری بالا» و «خلاقیت» بودند علی‌محمد مؤدب، وحید یامین‌پور، محمدرضا دوست‌محمدی، افشین علا و جلیل سامان را به عنوان ۵ نامزد نهاییِ چهره هنر انقلاب در سال ۹۹ معرفی کردند که از این میان وحید یامین‌پور به عنوان «چهره هنر انقلاب» سال ۹۹ معرفی شد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

هشتمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ عبدالحمید قدیریان

مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۰ با حضور هنرمندان رشته‌های مختلف سینما، تئاتر، نویسندگی و پژوهش، راویان دفاع مقدس، موسیقی، معماری، تجسمی و شعر فروردین ۱۴۰۱ در حوزه هنری برگزار شد.

در هشتمین هفته هنر انقلاب عبدالحمید قدیریان به‌دلیل واکنش سریع هنری نسبت به شهادت دختران افغانستانی مدرسه مکتب سیدالشهدای (ع) کابل افغانستان و خلق تابلوی نقاشی با عنوان «دختران مکتب سیدالشهدا (ع)» به‌عنوان چهره هنر انقلاب معرفی شد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

نهمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ محمدمهدی سیار

نهمین دوره هفته هنر انقلاب فروردین سال ۱۴۰۲ با معرفی مسعود نجابتی (گرافیک)، مینا صدری (نگارگری)، مهدی جهاندار (شعر)، علی اصغر عزتی‌پاک (داستان)، محمدمهدی سیار (ترانه‌سرایی)، محسن اسلام‌زاده (سینما، مستند)، محمد خیراندیش (سینما، انیمیشن)، حسین دارابی (سینما، داستانی)، ایوب آقاخانی (هنر‌های نمایشی)، علی اصغر فهیمی‌فر (پژوهش)، مهرداد صدقی (طنز) سیدعباس میرهاشمی (عکس)، هدایت‌الله بهبودی (ادبیات پایداری، انقلاب) و گلستان جعفریان (ادبیات پایداری، بخش دفاع مقدس) به عنوان نامزد‌های چهره سال هنر انقلاب برگزار شد.

هدایت‌الله بهبودی به دلیل مجموعه فعالیت‌هایش در راستای هنر انقلاب، بنیانگذاری دفتر پایداری و مقاومت و انقلاب اسلامی در حوزه هنری به عنوان چهره ماندگار هنر انقلاب اسلامی معرفی و تجلیل شد.

همچنین از محمدمهدی سیار شاعر و ترانه‌سرا به عنوان چهره برگزیده سال هنر انقلاب ۱۴۰۱ تجلیل به عمل آمد.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

دهمین دوره معرفی چهره سال هنر انقلاب؛ مسعود نجابتی

دهمین دوره هفته هنر انقلاب فروردین ۱۴۰۳ با معرفی امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرت‌نمایش «کلنل»، کمال تبریزی و علیرضا طالب‌زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»، راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»، افشین علاء برای نقش‌آفرینی موثر و بهنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی و مسعود نجابتی برای فعالیت‌های موثر بین‌المللی در حوزه گرافیک از جمله دیوارنگاره «و فتح قریب» در مرز سرزمین‌های اشغالی برگزار شد و در نهایت مسعود نجابتی هنرمند هنر‌های تجسمی به عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ انتخاب و معرفی شد.

نجابتی، پیشکسوت عرصه هنر‌های تجسمی؛ متمرکز بر طراحی پوستر، نشانه، کتاب و به ویژه گرافیک نشر با تأکید بر روش تایپوگرافی است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد گرافیک از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران و دانشگاه هنر و مؤلف کتاب خط در گرافیک و مبدع و طراح «فونت پرشیا»، عضو انجمن خوشنویسان ایران و عضو هیأت داوران جشنواره‌های هنری مختلف است که جوایز متعددی از جمله جایزه ویژه بخش گرافیک چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را دریافت کرده است.

چهره هنر انقلاب امسال چه کسی است؟ / رقابت جدی چهره‌ها و یادآوری ۱۰ دوره پیشین

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار