آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۰۴۳۹

علی اکبر ولایتی؛ سیاستمدار و پزشک متخصص در شرایط نامساعد جسمانی + بیوگرافی

انتشار تصویری از علی‌اکبر ولایتی که تغییر ظاهر شوکه کننده‌ای داشته است نگرانی‌هایی را در بین طرفدارانش ایجاد کرده و برخی ادعا کردند که او احتمالا رنج یک بیماری را بر چهره دارد؛ سیاستمداری که در تخصص پزشکی و مطالعات تاریخ تالیف و تدریس داشت.
علی اکبر ولایتی؛ سیاستمدار و پزشک متخصص در شرایط نامساعد جسمانی + بیوگرافی

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دو ماه پیش نیز انتشار تصویری از تغییرات چهره علی‌اکبر ولایتی حواشی زیادی را به وجود آورد و برخی ادعا کردند که «به نظر می‌رسه دکتر ولایتی به شدت بیمار هستند»

علی اکبر ولایتی از سال ۱۳۷۶ مشاور رهبری در امور بین المللی است و همچنین ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و احراز عنوان دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی را نیز بر عهده دارد.

علی اکبر ولایتی در ۴ تیر ۱۳۲۴ در رستم‌آباد شمیران متولد شد. او دوران دبستان و متوسطه اول را در رستم آباد، محل تولدش گذراند، و دوران متوسطه دوم را در دبیرستان جم قلهک پشت سر گذاشت. در کودکی و نوجوانی علاقه زیادی به مطالعه داشت، و زمان زیادی را به خواندن کتاب به ویژه کتب تاریخ اختصاص می‌داد. پس از آن که در سال ۱۳۴۲ دیپلم گرفت در مدرسه قائمیه و سپس در دبیرستان جهان‌آراى قلهک تا سال ۱۳۵۰ به تدریس مشغول شد.

ولایتی به دلیل علاقه مندی پدرش به سیاست، با شرایط سیاسی آشنا شد و پس از آن به امور سیاسی روی آورد، او به مناسبت‌های مختلف در دبیرستان در اعتراض به سیاست‌های شاه، هم شاگردی هایش را به تعطیلی کلاس‌ها و تظاهرات دعوت می‌کرد، به همین خاطر بار‌ها در ساواک منطقه بازجویی شد، و در ۱۷ سالگی در ساواک تهران برای او پرونده تشکیل شد.

در همان ۱۷ سالگی در سال ۱۳۴۱ او عضو جبهه ملی دوم شد؛ و به همراه شهید لواسانی، شهید لبافی نژاد، دکتر معتمدی، دکتر جزائری، و دکتر خادمی انجمن اسلامی پزشکان را که پس از دکتر شیبانی تعلیق شده بود احیا کرد و تماس‌های منظمی با گروه‌های سیاسی مختلف و روحانیت پیرو حضرت امام (س) برقرار کرد.

در سال ۱۳۴۳ در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد، و پزشکی عمومی را در سال ۱۳۵۰ به پایان رساند. پس از آن بلافاصله در آزمون دستیاری رشته اطفال شرکت کرد، و در سال ۱۳۵۳ با درجه تخصصی پزشکی کودکان از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. سپس فوق تخصص بیمارى‌هاى عفونى را در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا پشت سر گذاشت، او همچنین سه دکترای افتخاری نیز از دانشگاه‌های قزاقستان، گرجستان و تاجیکستان دریافت کرده است.

پس از پیروزی انقلاب مدتی را معاون وزارت بهداری بود، و در مجلس اول از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۰ حاضر بود، و از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ در دولت آیت الله خامنه‌ای و آیت الله هاشمی به مدت ۱۶ سال به عنوان وزیر امور خارجه فعالیت می‌کرد.

او از سال ۱۳۷۶ مشاور مقام معظم رهبری در امور بین المللی است، و همچنین ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و احراز عنوان دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی را نیز بر عهده دارد.

در سال ۱۳۹۲ در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد. وی همچنین در دی ماه سال ۱۳۹۵ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد.

علی‌اکبر ولایتی در سال ۱۳۴۸ با مریم خوشنویسان، نوهٔ محمدحسین خوشنویسان از استادان خوش‌نویسی کشور ازدواج کرد. حاصل این ازدواج سه فرزند پسر به نام‌های محمد، میثم و علی اصغر و یک فرزند دختر به نام فاطمه است. بعد از فوت همسر اول او در سال ۱۳۸۳ پس از یک عمل جراحی، ولایتی در سال ۱۳۸۶ با لیلا عنایت ازدواج کرد، همسر دوم ولایتی از ازدواج قبلی خود دو فرزند دختر و پسر داشت که هر دو ازدواج کرده‌اند، ولایتی از ازدواج دوم خود فرزند مشترکی ندارد. هر دو همسر وی خانه‌دار بودند.

پسران ولایتی به نام‌های «علی اصغر» و «محمد» بنیان گذاران شرکتی با نام سیف بنا هستند که در شمال و تهران و جنوب به خانه سازی مشغول هستند. محمد ولایتی دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت بازرگانی است و هم اکنون به عنوان مدیرعامل شرکت پیمانکاری نفت گاز پتروشیمی (سیف بنا) در حال فعالیت است.

دیگر فرزند ولایتی یعنی علی‌اصغر ولایتی نیز در همین شرکت مشغول به فعالیت است، وی دارای مدرک مهندسی عمران است و به عنوان رئیس هیأت مدیره در سیف بنا فعالیت دارد.

دکتر علی اکبر ولایتی استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، اتحادیه جهانی سل و بیماری‌های ریوی (IUATLD) و انجمن جهانی تاریخ طب است، و در چند رشته دانشگاهی به تدریس مشغول است، او همچنین ریاست بیمارستان مسیح دانشوری را نیز بر عهده دارد.

در طول سال‌های متمادی از ایشان به عنوان چهره سیاسی، علمی، فرهنگی و ادبی تقدیر شده و نشان‌ها و جوایز متعددی دریافت کرده است، که از جمله آن‌ها می‌توان به مدال صلح از ایتالیا، مدال طلایی زمای اود بوسنه (ZMAJ OD BOSNE) کشور بوسنی و هرزگوین، لوح تقدیر مؤسسه اسلامی آموزش حرفه‌ای داکا از بنگلادش، تالیف کتاب نمونه «مبانی سل شناسی»، تقدیرنامه CII از طرف رییس کنفدراسیون صنایع هند، نشان درجه یک دانش و پژوهش از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، چهره ماندگار در رشته طب کودکان در سال ۸۴، نشان صلح تاجیکستان، برگزیده بخش پزشکی جشنواره بین‌المللی حکمت سینوی در همدان، عضو منتخب فرهنگستان علوم پزشکی ایران برای دریافت نشان درجه یک دانش از رییس جمهور در سال ۸۸، پژوهشگر برتر حوزه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و دریافت جایزه علامه طباطبایی ویژه استادان و محققان برجسته کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد.

دکتر ولایتی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، مناصب گوناگونی را تجربه کرده است و برخی از این مناصب همچنان در اختیار اوست:

تدریس تاریخ روابط خارجی ایران در دانشکده روابط بین‌الملل وابسته به وزارت امور خارجه (در زمان وزارت و پس از آن)

تدریس در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

مدرس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (از سال ۷۶ ادامه دارد)

رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

عضو هیئت مدیره نظام پزشکی تهران (از۳ مهرماه ۱۳۷۰)

عضو شورای عالی سیاست‌گذاری دائرةالمعارف دفاع مقدس

عضو پیوسته منتخب فرهنگستان علوم پزشکی ایران (از سال ۱۳۶۹)

عضو هیئت امنای بنیاد دائرةالمعارف اسلامی برای سه دوره

عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران (از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۷۷)

عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (از سال ۱۳۷۰ تا کنون)

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری (از سال ۱۳۷۰ تا کنون)

عضو شورایعالی انستیتو تحقیقاتی سل و بیماری‌های ریوی کشور (از سال ۱۳۷۱)

رئیس هیئت تحریریه مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران

رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران (از سال ۱۳۷۱)

رئیس شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان ایران (۱۳۷۱)

رئیس گروه اسلام معاصر ـ بنیاد دائرةالمعارف اسلامی (از سال۱۳۷۷)

رئیس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی سل و بیماری‌های ریوی

نماینده فرهنگستان علوم پزشکی در هیئت امنای فرهنگستان‌ها

دبیر شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان ایران

مدیر مسئول و صاحب امتیاز مجله بیماری‌های عفونی گرمسیری

عضو شورایعالی نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران (از ۱۹ بهمن ماه سال ۱۳۷۰)

رئیس گروه علمی طب سنتی و طب اسلامی فرهنگستان علوم پزشکی (از۱۱ تیرماه ۱۳۷۱)

رئیس هیئت مدیره انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران (از سال۱۳۷۱)

نماینده فرهنگستان علوم پزشکی در هیئت امنای فرهنگستان‌ها (از ۱۸/۵/۱۳۷۳)

عضو هیئت تحریریه مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی قزوین

عضو انجمن اسلامی فارغ التحصیلان اروپا، آمریکا و اقیانوسیه (از ۱۳۷۴)

عضو افتخاری انجمن علمی پیوند اعضاء (از ۱۳۷۴)

عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته تخصصی بیماری‌های عفونی (دانشگاه علوم پزشکی تهران۱۳۶۵–۱۳۷۴)

عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته فوق تخصصی عفونی اطفال (وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ۱۳۷۱–۱۳۷۴)

عضو هیئت ممتحنه و امتحانات برد تخصصی بیماری‌های عفونی و گرمسیری (وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ۱۳۶۵–۱۳۷۳)

عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی رشته و فوق تخصصی عفونی اطفال (وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ۱۳۷۴–۱۳۷۶)

عضویت در انجمن‌های تخصصی و پژوهشی و مجامع بین‌المللی

عضویت در IUATLD/UICTMR از ۱۹۹۴

International Union Against Tuberculosis and Lung Disease

عضو انجمن جهانی تاریخ طب

رئیس کنفرانس منطقه‌ای IUATLD در ماه دسامبر ۱۹۹۵

عضو هیئت امنای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار