
برنامه هفتم توسعه، برنامه تزئینی نیست / تدوین آییننامههای مرتبط با تکالیف قانونی وزارت فرهنگ

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رمضانعلی حیدری خلیلی در جلسه بررسی میزان پیشرفت اجرایی تکالیف ۹ گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفتم پیشرفت که صبح امروز - شنبه ۳۰ فروردین - با حضور نمایندگان معاونتهای تخصصی و سازمانهای تابعه برگزار شد، توضیحاتی در خصوص تکالیف ۹ گانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و احکام مرتبط با این حوزه ارائه کرد.
او با تأکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف به انجام مجموعهای از تکالیف و اهداف کلیدی شده است، گفت: این وظایف در راستای ارتقای فرهنگ عمومی، سبک زندگی اسلامی - ایرانی و تقویت هویت ملی طراحی شدهاند.
حیدری خلیلی با بیان اینکه اجرای این تکالیف با جدیت در دولت پیگیری و نظارت میشود، اظهار کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه ظرفیتهای دستگاه برای اجرای این تکالیف استفاده میکنیم. در همین راستا کمیته تخصصی در دفتر برنامه و بودجه با همکاری دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی شکل گرفته که جلسات آن به صورت مستمر شنبه و سهشنبه هر هفته برگزار و نحوه اجرایی شدن تکالیف، رصد و پیگیری میشود.
او با بیان اینکه در گام نخست همه تکالیف و احکامی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با وزارت فرهنگ در ارتباط هستند، احصا و در سامانه مربوطه بارگذاری شدند، گفت: در امتداد مفاد مندرج در برنامه هفتم توسعه، تدوین آییننامههای اجرایی مرتبط با تکالیف قانونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار گرفته و با جدیت در حال پیگیری است. این آییننامهها که ماهیت تبیینی و عملیاتی دارند، بهمنظور فراهمسازی بسترهای حقوقی و اجرایی لازم برای تحقق تکالیف برنامه و اهداف کلان فرهنگی کشور طراحی میشوند.
مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت فرهنگ، بهرهگیری از ظرفیت نهادهای تخصصی، هماهنگی میاندستگاهی و اتکای روشمند بر دادههای تحلیلی را از ارکان اصلی این فرایند تدوینی برشمرد و گفت: برنامه هفتم توسعه صرفاً یک سند نمایشی و تزئینی نیست، بلکه منشور و سند تحولگرایانهای است که بار راهبری سیاستهای کلان کشور، بهویژه در حوزه فرهنگ، را بر دوش میکشد. مفاد این برنامه با رویکردی مبتنی بر واقعگرایی و مسئلهمحوری تدوین شده و از حیث الزامآوری، فراتر از اسناد توسعه محور قرار میگیرد. از این رو، تحقق اهداف و تکالیف آن مستلزم عزم حاکمیتی و اجرایی، برنامهریزی مبتنی بر شواهد و تخصیص بهموقع منابع خواهد بود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست حوزههای مختلف، گزارشی از روند اجرای تکالیف ابلاغی ارائه کردند و هماهنگی لازم برای استمرار و تقویت کارگروههای مرتبط و تدوین برنامه عملیاتی، تهیه شکست سالانه و برش استانی آن صورت گرفت.
برنامه هفتم پیشرفت، برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا میشود.