
ایمانی خوشخو: سابقه خوبی از دوگانههای تصمیمگیری حاکمیت در مواردی مثل هوش مصنوعی نداریم/ فرصت هوش مصنوعی نباید به تهدید تبدیل شود
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر کشور صبح امروز در نشست خبری رویداد تخصصی هوش مصنوعی کشور آی ویژن گفت: برای عقب نیفتادن در زمینه هوش مصنوعی پیش قدم شدیم، چرا که ممکن است این فرصت باعث تهدیدی برای کشور شود.
او در مورد هوش مصنوعی افزود: این مقوله و همه مقولهها سه رأس دارد. در رأس کشور قانونگذاری است. دستگاههای مختلف که به این موضوع مرتبط هستند، اصلا مشخص نیست اینها با هم کار میکنند یا جدای از هم.
وی تأکید کرد: ما سابقه خوبی از این دوگانهها نداریم و اگر قرار باشد همین موضوع در هوش مصنوعی هم تکرار شود.
خوشخو در ادامه نیز افزود: اینها باعث کاهش سرعت کار میشود. مردم وارد هوش مصنوعی شدند و در حال فعالیت هستند؛ بنابراین مردم خیلی حوصله منتظر ماندن برای تصمیم گیری حاکمیت ندارند.
در حوزههای مختلف هنر هم هوش مصنوعی و اصناف آن را تهدید میکند. باید آمادگی لازم برای مهار و استفاده درست هوش مصنوعی را داشته باشیم. حوزههای مختلف باید به هم متصل شوند و کنار یکدیگر کار را ببینند.
رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: سه ضلع متصل به هوش مصنوعی مردم، دستاندرکاران و حاکمیت است که بخش حاکمیتی وظیفه تنظیمگری، حمایت و نظارت را به عهده دارد و باید از ورود به امور اجرایی خودداری کند و موضوع عملیاتی کردن هوش مصنوعی و دیتا سازی را به طور کامل به بخش خصوصی بسپارد. ولی متاسفانه در بخش حاکمیتی و قانونگذاری هر یک از قسمتها به صورت مجمعالجزایری عمل میکنند که در نتیجه مردم به عنوان مخاطبان هوش مصنوعی درگیر سردرگمی میشوند.
وی تاکید کرد: ضلع دوم این ماجرا مردم و مخاطبان هستند که منتظر قانونگذار نمیمانند و راه خود را طی میکنند. بنابراین معتقدم که بخش دولتی نباید به مقوله هوش مصنوعی ورود کند بلکه باید حامی خدمتگذار بخش خصوصی باشد، همانطور که در پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در کنار کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن» به عنوان حامی و خدمتگذار ایستادهایم. ازهمین رو معتقدم «کیش آی ویژن» حلقه واسط میان مردم، دستاندرکاران و حاکمیت در حوزه هوش مصنوعی است که میتواند به عنوان یک وحدت رویه در AI حرکت کند.
حمایت از مالکیت فکری در مواجهه با هوش مصنوعی
ایمانیخوشخو با اشاره به اهمیت حفظ حقوق هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا در فضای هوش مصنوعی افزود: بحث مالکیت فکری در صنایع فرهنگی و هوش مصنوعی از جمله مسائل بسیار مهمی است که در آینده با آن روبهرو خواهیم شد. اگر فردی ایدهپرداز یا خالق اثر باشد، باید حق او در فضای هوش مصنوعی نیز به رسمیت شناخته شود.
دعوت از نخبگان، متخصصان و حاکمیت برای مشارکت فعال
ایمانیخوشخو در پایان از نخبگان، متخصصان و نمایندگان حاکمیت برای مشارکت در توسعه این حوزه دعوت کرد و گفت: از شما دعوت میکنم با پوشش مناسب و حضور فعال در این مسیر همراه شوید و حاکمیت را نیز به مشارکت و حمایت سوق دهید. با توجه به سرعت شتابان توسعه هوش مصنوعی، باید ما نیز با همان سرعت پیش برویم، در غیر این صورت عقب خواهیم ماند.