آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۲۴۱

پارسال ۶۵۸ هکتار از مراتع همدان در آتش سوخت

مدیرکل منابع طبیعی همدان گفت: سال گذشته ۶۵۸ هکتار از مراتع استان در ۶۵ مورد آتش‌سوزی سوخت؛ امیدواریم با اطلاع‌رسانی و اجرای دستورالعمل‌ها، این رقم امسال کاهش یابد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اسفندیار خزائی با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هکتار "آتش بُر" در اراضی مراتع، جنگل ها و اراضی جنگلی این استان ایجاد می شود، گفت: ایجاد آتش بر در جنگل کاری حاشیه راه ها با همکاری دهیاران، شوراها و اداره کل حمل و نقل و پایانه ها صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: آتش بر در مراتع و جنگل ها همه ساله ایجاد می شود که البته بیشتر این اقدام در اراضی جنگلی، پارک های جنگلی و جنگل کاری حاشیه راه ها انجام می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: امسال این مجموعه برای مدیریت و پیشگیری از آتش سوزی در مراتع و جنگل ها در راستای شیوه نامه های ابلاغی عمل کرده که یکی از آنها مدیریت چرا است.

خزائی اضافه کرد: ورود عشایر به سامان های عرفی از نیمه اردیبهشت صورت می گیرد و برنامه ریزی برای تعلیف دام به ویژه در مکان های دارای گیاهان یکساله و احتمال و خطر آتش سوزی بالا، در دستور کار است.

وی افزود: برنامه ریزی های لازم برای برگزاری تمرین (مانور) اطفای حریق توسط تیم های اطفای حریق همه ادارات شهرستانی و ارائه آموزش های لازم نیز تدارک دیده شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با عنوان اینکه بیشتر آتش سوزی ها در طبیعت از نیمه خرداد آغاز می شود، گفت: دستگاه های مورد استفاده برای مهار آتش از جمله دمنده ها جمع آوری شد تا نسبت به روغنکاری و رفع معایب فنی آن تا پیش از آغاز فصل آتش سوزی اقدام شود.

خزائی افزود: اعتبارات مدیریت بحران سال گذشته به طرح های آبخیزداری اختصاص یافت اما امسال این مبلغ به طور کامل برای مجهز کردن تیم های اطفای حریق به تجهیزات مورد نیاز به ویژه خرید دمنده اختصاص می یابد.

وی به طبیعت گردانها و کوهنوردان توصیه کرد از روشن کردن آتش برای گرم کردن غذا و دیگر موارد پرهیز کنند چراکه با وجود خاموش کردن، آتش به ظاهر خاموش بوده و احتمال برافروخته شدن دوباره آتش زیر خاکستر بسیار زیاد است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: بررسی نقاط بحرانی و نیمه بحرانی حریق نیازمند زمان بوده و از نیمه اردیبهشت با رسیدن گیاه به رشد اصلی خود، این اقدام صورت می گیرد.

خزائی آتش را بلای خانمانسوز بخش جنگل و مرتع دانست و گفت: متراکم بودن جنگل و رشد علوفه، مهار حریق را سخت می کند بنابراین باید تعادل در پوشش گیاهی ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: یکی از راه های ایجاد تعادل در پوشش طبیعت، مدیریت چرا است در این صورت پوشش مرتع مورد تعلیف دام قرار گرفته و از خشک شدن و تبدیل شدن زمینه ای برای بروز آتش جلوگیری می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: برای حراست از طبیعت نمی توان تنها به "قرق" اکتفا کرد بلکه باید بین زادآوری طبیعت، رشد گیاهان، چرای دام و دیگر موارد تعادل ایجاد شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار