آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۳۵۳

کشف جدید ١٠ مورد ردپای دایناسور‌ها در شهرستان زرند استان کرمان

در جریان بازدید علمی جمعی از کارشناسان زمین‌شناسی و مدیران مراکز آموزش عالی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان زرند از توابع استان کرمان، بیش از ده اثر تازه از رد پای دایناسور‌ها در منطقه دهزوییه شناسایی شد؛ کشفی که می‌تواند چشم‌انداز تازه‌ای برای توسعه ژئوتوریسم در استان کرمان رقم بزند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در راستای ترویج و توسعه ژئوتوریسم در شهرستان زرند و به دعوت اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری این شهرستان، رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی زرند به همراه جمعی از کارشناسان حوزه زمین‌شناسی، از جاذبه‌های طبیعی و کم‌نظیر این منطقه بازدید کردند.


 ساحل تاریخی چند میلیون ساله

این بازدید علمی شامل بازدید از «ساحل تاریخی چند میلیون ساله» و «رد پای دایناسورها» در منطقه دهزوییه  بود.

 نکته شگفت‌انگیز این بازدید، کشف بیش از ١٠ اثر جدید از رد پای دایناسور‌ها بود که برای نخستین‌بار شناسایی و ثبت شدند.

 علی الهی، رئیس مجتمع آموزش عالی معدن زرند، با اشاره به اهمیت این کشف علمی گفت: ردپا‌هایی که اخیراً شناسایی شده‌اند، برای نخستین‌بار توسط گروه بازدیدکننده دیده و مستند شدند. اگرچه پیش از این، تعدادی ردپا در نزدیکی همین محل شناسایی شده بود، اما متأسفانه برخی از آنها در اثر بی‌توجهی افراد ناآگاه، آسیب دیده‌اند. خوشبختانه در این بازدید جدید، بین ۱۰ تا ۱۵ اثر کامل از رد پای دایناسور‌ها کشف شد که ضرورت حفاظت جدی از آنها را دوچندان می‌کند.
 

قدمت ۲۰۰ میلیون ساله

وی با تأکید بر ارزش تاریخی و علمی این آثار، افزود: ردپا‌های شناسایی‌شده که قدمتی بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیون سال دارند، ظرفیتی بی‌نظیر برای جذب گردشگران داخلی و خارجی ایجاد می‌کنند. حفاظت اصولی از این گنجینه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پایدار اقتصادی در منطقه باشد.

 به گفته الهی، آثار طبیعی نظیر رد پای دایناسور‌ها در منطقه دهزوییه، نه‌تنها یک میراث ارزشمند زمین‌شناسی به شمار می‌آیند، بلکه می‌توانند به منبعی پایدار برای اشتغال‌زایی، رونق گردشگری علمی و فرهنگی، و تبلیغ ظرفیت‌های منطقه تبدیل شوند.

 قطب‌ ژئوتوریسم

در این بازدید، طاهری، کارشناس زمین‌شناسی استان، و مرادی، مدیر موزه سنگ و گوهرسنگ نیز حضور داشتند؛ آنان بر لزوم همکاری نزدیک میان مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی برای راه‌اندازی ژئوپارک‌های طبیعی در استان کرمان تأکید کردند.

 در پایان این بازدید علمی، کارشناسان حاضر تصریح کردند که شهرستان زرند، با برخورداری از جاذبه‌های زمین‌شناسی کم‌نظیر، ظرفیت تبدیل‌شدن به یکی از قطب‌های ژئوتوریسم در سطح خاورمیانه را داراست و با برنامه‌ریزی دقیق و تعامل نهادها، می‌توان آن را به مقصدی جهانی در این حوزه بدل ساخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار