به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دانشمندان بر اساس یک مطالعه جدید متوجه شدند فرضیه انقراض دایناسورها با برخورد یک سنگ آسمانی به کره زمین اشتباه است و این موجودات عظیمالجثه پیش از چنین اتفاقی از بین رفتهاند.
در بررسیهای جدید مشخص شد 66 میلیون سال قبل زمانی که سلطنت دایناسورها به پایان رسید، هنوز سنگ بزرگ آسمانی با کره زمین برخورد نکرده بود.
تحلیلگران با انتشار نتایج حاصل از بررسیهای خود در آخرین شماره از نشریه بینالمللی «مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا» نشان دادند دهها میلیون سال پیش از آنکه سنگ آسمانی با کره زمین برخورد کند، گونههای بسیاری از دایناسورها منقرض شدند.
دانشمندان در بررسیهای خود برای نخستین بار شجرهنامه دایناسورها را تهیه کردند و بر اساس آن، اجداد مختلف این موجودات عظیم الجثه را 100 میلیون سال پیش از انقراض آنها معرفی کردند. بر اساس این مطالعه دقیق مشخص شد 40 میلیون سال پیش از آنکه این ضربه بزرگ به کره زمین وارد شود، این گونه از جانداران روی کره زمین منقرض شدند و فقط گونههای اندکی از آنها حیات داشتند.
با کاهش قابل ملاحظه جمعیت دایناسورها روی زمینه، این گونه از موجودات زنده در شرایط انقراض قرار گرفتند. بنابراین هنگامی برخورد سیارک با کره زمین رخ داد تقریبا هیچ اثری از دایناسورها باقی نماند.
در این شجرهنامه صدها گونه دایناسور شناسایی شده در نقاط مختلف جهان کنار هم آورده شدند و برای نخستین بار دانشمندان یک مجموعه کامل از تمام اطلاعاتی که در این زمینه موجود است را جمعآوری کردند.