آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۶۲۹
معاون وزیر امور خارجه:

انتقال محکومان و استرداد مجرمان در اجلاس شانگهای پیگیری می‌شود

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه با اشاره به پیگیری موضوع‌هایی همچون تحریم‌های یک‌جانبه و انتقال محکومان و استرداد مجرمان در اجلاس شانگهای، گفت: پیشنهادات رئیس قوه قضاییه در اجلاس شانگهای در موضوع مبارزه با تروریستم مبنای پیگیری‌های بعدی کشور در این زمینه خواهد بود.
انتقال محکومان و استرداد مجرمان در اجلاس شانگهای پیگیری می‌شود

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب‌آبادی روز سه‌شنبه افزود: سفر هیات قضایی ایران به چین به دلیل حضور همه روسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان شانگهای از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به دیدار‌های رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از همتایان خود گفت: در این اجلاس ۲ دستور کار تعمیق و توسعه همکاری بین کشور‌های عضو شانگهای و مقابله با تروریستم مورد بررسی قرار خواهد گرفت که وزارت امور خارجه این موضوع‌ها را در آینده پیگیری خواهد کرد.

غریب‌آبادی ادامه داد: برخی کشور‌ها از پدیده تروریسم رنج می‌برند، موضوع مبارزه مشترک با این پدیده بسیار کلیدی است و رئیس قوه قضاییه در این اجلاس پیشنهاداتی را طرح خواهد کرد که مبنای پیگیری‌های بعدی کشور در این زمینه خواهد بود.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه افزود: موضوع بعدی که در این اجلاس در دستور کار قرار دارد، پیگیری مباحث حقوقی مربوط به تحریم‌های یک‌جانبه است؛ برخی از کشور‌های حاضر در اجلاس تحت تحریم‌های یک‌جانبه، ظالمانه و غیرقانونی هستند؛ دستگاه‌های قضایی کشور‌ها نقش مهمی در پیگیری‌های حقوقی و قضایی جهت پاسخگو کردن کشور‌های اعمال‌کننده تحریم دارند که این موضوع نیز در دستورکار هیئت قضایی ایران قرار دارد که به‌صورت منسجم‌تر و چندجانبه این موضوع را پیگیری و به بحث بگذارد.

غریب‌آبادی اضافه کرد: موضوع مهم دیگری که در این اجلاس پیگیری می‌شود، تسریع در انتقال محکومان و استراداد مجرمان است؛ حداقل کشور‌های عضو این سازمان باید برای مقابله با مجرمان فراری که به قلمرو کشور آنها وارد می‌شوند، همکاری خوبی داشته باشند که این موضوع نیز در جریان این نشست و هم ملاقات‌های رئیس قوه قضاییه پیگیری می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی از پیشنهاداتی که رئیس قوه قضاییه ایران در این نشست مطرح خواهد کرد، بحث رسیدگی به اختلافات تجاری از طریق تشکیل سازوکار‌های مختلف برای حل و فصل اختلافات است؛ تجار، شرکت‌ها و بخش خصوصی کشور‌های عضو همکاری‌های شانگهای با هم ارتباطات نزدیکی دارند که ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوند، نظام قضایی می‌تواند با تشکیل شعب ویژه و تخصصی به تسهیل روابط تجاری کمک کند.

غریب‌آبادی افزود: قوه قضاییه ایران در گذشته سازوکار‌هایی در این زمینه با کشور‌های دیگری مانند عراق داشته و نفع آن به مردم و شرکت‌های دو کشور بازگشته است.

معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه افزود: نکته مهم در این زمینه بحث چندجانبه گرایی است؛ ما چندجانبه گرایی را فقط در حوزه سیاسی تعریف نمی‌کنیم و بر همین اساس هم در حوزه شانگهای و هم در حوزه بریکس، جمهوری اسلامی ایران تاکید زیادی بر ایجاد و توسعه همکاری‌های حقوقی و قضایی بین کشور‌ها دارد و ایران در پیشانی این کار قرار دارد.

رئیس قوه قضاییه روز دوشنبه یکم اردیبهشت در صدر یک هیات عالیرتبه قضایی به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، به چین سفر کرد.

رئیس دستگاه قضا در جریان سفر به هانگژو چین، ضمن سخنرانی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، با رؤسای دستگاه‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، دیدار‌هایی دوجانبه خواهد داشت.

رئیس قوه قضاییه در جریان شرکت و سخنرانی در اجلاسیه رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، راهکار‌هایی راهبردی و عملیاتی را برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگی‌ها و همکاری‌های حقوقی و قضایی کشور‌های عضو این سازمان مهم، پیشنهاد خواهد کرد.

سازمان همکاری شانگهای با دارا بودن بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان، بزرگترین سازمان منطقه‌ای دنیا از لحاظ محدوده جغرافیایی و جمعیت است. کشور‌های عضو این سازمان در مسیر توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و حقوقی – قضایی، قرار دارند و سازمان مزبور در حال تبدیل به یک مجمع مهم برای همگرایی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار