آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۲۸۱
در نشست خبری مطرح شد؛

بیش از ۳۵۸ هزار کارگر در قم مشغول به کار هستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: درحال حاضر حدود ۳۵۸ هزار و ۷۰۰ کارگر در بخش‌های صنعتی، صنفی و خدماتی استان قم مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی آشتاب مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته کارگر که در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، با اشاره به شعار سال، نیروی کار را ستون اصلی تحقق این هدف عنوان و اظهار کرد: کارگر، کارفرما و حمایت دولت سه ضلع مثلث رشد تولید هستند و باید نقش‌آفرینی هر سه ضلع به صورت متوازن تقویت شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره تجلیل از کارگران نمونه در هفته پیش رو، این مناسبت را فرصتی برای معرفی توانمندی‌ها و موفقیت‌های کارگران به جامعه دانست و گفت: نیروی کار در دوران انقلاب، دفاع مقدس و امروز در جنگ اقتصادی، همواره در خط مقدم ایستاده‌اند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان قم از تحقق ۱۰۳ درصدی تعهد اشتغال استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اظهار کرد: در حالی‌که تعهد اشتغال استان ۱۸۰۱ نفر بود، با تلاش مجموعه استان به‌ویژه مدیریت استانداری و تیم اقتصادی، اشتغال برای ۱۸ هزار و ۴۵۸ نفر محقق شد.

وی افزود: از این تعداد، ۳ هزار و ۸۵۹ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بودند که با برنامه‌ریزی در حوزه‌های صنعت، خدمات و کشاورزی فرصت اشتغال یافتند؛ امری که خود گواهی است بر موفقیت در هدایت نیرو‌های تحصیل‌کرده به بازار کار.

آشتاب همچنین از توسعه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به عنوان راهبردی در مدیریت بهینه روابط کار یاد کرد و گفت: در سال جاری ۱۸ تشکل جدید در استان تشکیل شد و ۵۶ انتخابات در این حوزه برگزار شد، در حالی‌که ۸۵۲ نفر ساعت آموزش تخصصی به اعضای این تشکل‌ها ارائه شده است.

وی از فعالیت ۷ هیئت تشخیص برای رسیدگی به دعاوی کارگری و کارفرمایی خبر داد و اظهار داشت: در سال گذشته ۵ هزار و ۱۹۳ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت که ۳۸۴ پرونده منجر به صدور رأی شد و سرعت و دقت در رسیدگی به این پرونده‌ها اولویت اصلی بود.

وی در خصوص بیمه بیکاری نیز گفت: از ۱۷۰۰ سهمیه استان، فقط ۷۰۰ نفر به آن نیاز پیدا کردند چرا که بلافاصله افراد بیکار شده به سمت بنگاه‌هایی که نیروی کار نیاز داشتند هدایت شدند؛ این اقدام هم به نفع صندوق تأمین اجتماعی بود و هم به نفع کارگران.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان قم با اشاره به ۶۰۰۰ مورد بازرسی کار در سال گذشته گفت: این بازرسی‌ها بیشتر جنبه آموزشی و مشورتی داشته و هدف آن ارتقای ایمنی محیط کار و جلوگیری از حوادث است و بازرسان کار باید مشاوران امین کارگر و کارفرما باشند و از بدو ورود تا انتهای خط تولید همراه تولیدکنندگان باشند.

آشتاب در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو با اشاره به تعداد کارگران استان قم بیان کرد: درحال حاضر ۲ هزار و ۱۹۳ واحد صنعتی فعال داریم. همچنین ۲۱۲ واحد نیز بنا به دلایل مختلف غیرفعال هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم عنوان کرد: باتوجه به آخرین آماری که داریم ۳۵۸ هزار و ۷۰۰ کارگر در قم داریم که در بخش‌های مختلف مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: ۴۸ هزار کارگر در واحد صنعتی، ۱۰۱ هزار کارگر در واحد صنفی و ۴۰ هزار و ۸۰۰ کارگر در واحد خدماتی استان مشغول به فعالیت هستند.

آشتاب در ادامه این جلسه با اشاره به وضعیت توزیع کالابرگ در استان عنوان کرد: درحال حاضر ۹۲۶ هزار و ۴۳۶ نفر در ۳۱۱ هزار و ۹۷۹ خانوار یارانه بگیر داریم.

وی ابراز کرد: هزار و ۹۱۱ فروشگاه خرد و ۲۱۸ فروشگاه بزرگ به سامانه کالابرگ متصل بوده و مردم می‌توانند از ۱۱ قلم گروه کالایی خرید خود را می‌توانند ثبت کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دانشجو مبنی بر «نحوه نظارت بر فعالیت کارگران اتباع غیرمجاز در سطح استان» گفت: به همه واحد‌های صنعتی، صنفی، خدماتی و تعاونی‌ها اطلاع داده شده است که درخصوص به کارگیری اتباع تنها از افرادی استفاده کنند که مجوزات لازم جهت حضور و فعالیت در کشور را داشته باشند.

وی اضافه کرد: درخصوص نیروی کار تنها تاکید ما قانونی و مجوز دار بودن افراد است و نظر منفی روی نیروی کار مجوز دار اتباع در واحد‌های مذکور نداریم.

آشتاب گفت: طبق سیاستی هم که دولت دارد مقرر گردیده گشت‌های بازرسی و نظارت از واحد‌های مذکور به صورت مرتب انجام شده و وضعیت استفاده از نیروی کار توسط کارفرما مورد بررسی قرار بگیرد تا نیروی کار اتباع غیرمجوز داری فعالیت نداشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار