
محسنی اژهای: جنایات رژیم صهیونیستی نقض آشکار حقوق بشر است / کشورهای عضو شانگهای علیه مجریان تحریمها اقدام کنند + فیلم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس قوه قضائیه در اجلاس روسای نظامهای قضایی کشورهای عضو شانگهای گفت: بیستمین اجلاس رؤسای دادگاههای عالی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای فرصت خوبی را برای بررسی و تبادل نظر در زمینههای مختلف قضایی و راهکارهای مناسبی را برای تقویت همکاریهای بینالمللی در راستای عدالت فراهم مینماید.
وی افزود: نظم و عدالت قضایی اساس و بنیان هر جامعه است در این راستا جمهوری اسلامی ایران با افتخار اعلام میکند که همواره در تلاش است تا با پیروی از اصول اسلامی و انسانی فرایندهای قضایی را در کشور خود بهبود ببخشد و به ویژه با بهرهگیری از تجارب جهانی در تقویت همکاریهای قضایی با کشورهای دوست و همسایه گام بردارد.
محسنی اژهای ادامه داد: سازمان همکاری شانگهای با بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان بزرگترین سازمان منطقه جهانی از نظر محدوده جغرافیایی و جمعیت میباشد؛ این سازمان میتواند با توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و حقوقی شود.
کشورهای عضو شانگهای باید پیگیریهای حقوقی و قضایی علیه واضعان و مجریان تحریمها را در دستور کار جدی خود قرار دهند
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: تروریست و اقدامات گروهکهای تروریستی تهدید کننده صلح و امنیت بینالمللی از جمله در برخی از کشورهای عضو این سازمان میباشد.
وی افزود: تروریستها در طول چهار دهه گذشته جان بیش از ۲۳ هزار انسان بیگناه را در جمهوری اسلامی گرفته و آنها را به شهادت رساندهاند.
مجسنی اژهای اظهار کرد: علاوه بر تروریسم برخی کشورهای عضو سازمان در معرض تحریمهای یک جانبه برخی کشورهای مدعی حقوق بشر قرار دارند.
رئیس دستگاه قضا گفت: وضع و اجرای این تحریمها در مغایرت آشکار با حقوق بینالملل، منشور ملل متحد و انواع حقوق بشر از قبیل حق آموزش حق بهداشت و سلامت حق توسعه و حق رفاه قرار دارد؛ از این رو کشورهای عضو سازمان نه تنها برای مقابله با تحریمها باید همکاریهای اقتصادی و تجاری خود را توسعه دهند بلکه باید پیگیریهای حقوقی و قضایی علیه واضعان و مجریان تحریمها و همچنین حمایت از قربانیان تحریم را در دستور کار جدی خود قرار دهند.
مرتکبان جنایات غزه با اینکه تحت تعقیب نظام عدالت کیفری بینالمللی قرار دارند آزادانه به برخی کشورها تردد میکنند
رئیس قوه قضائیه گفت: نسل زدایی و جرایم جنگی رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. حسب گزارشها تعداد شهدای این جرایم به بیش از ۵۱ هزار نفر رسیده و بیش از ۱۱۶ هزار نفر نیز مجروح شدند؛ بیش از ۷۰ درصد قربانیان زنان و کودکان هستند و ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه در معرض کوچ اجباری قرار گرفتند.
وی افزود: زیرساختهای حیاتی نوار غزه نیز به طور کامل تخریب شده و هیچ مکانی اعم از بیمارستان، مدرسه، مسجد، اماکن دینی و تاریخی از تجاوز و تخریب توسط صهیونیستها مصون نمانده است، این در حالی است که مرتکبان جرایم مزبور با اینکه تحت تعقیب نظام عدالت کیفری بینالمللی قرار دارند آزادانه به برخی از کشورها تردد مینمایند.
برخوردهای خشونت آمیز با دانشجویان و مردم حامی فلسطین در آمریکا و برخی کشورهای غربی نشان داد آنها ارزشی برای بشر قائل نیستند
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: جرائم رژیم صهیونیستی که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است متاسفانه با حمایت و پشتیبانی کامل برخی کشورهای غربی صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد سیاسی این کشورها به مقوله حقوق بشر و استفاده ابزاری از سازمان و نهادهای حقوق بشری و قضایی برای ما کاملا مشخص بود، اما فجایع روی داده در نوار غزه و آنچه که در برخوردهای خشونت آمیز و غیر انسانی با اساتید و دانشجویان و مردم حامی ملت مظلوم فلسطین در آمریکا و برخی کشورهای غربی روی داد کاملا نشان داد آنها ارزشی برای بشر قائل نیستند.
۵ پیشنهاد اژهای در اجلاس روسای نظامهای قضایی شانگهای؛ از تاسیس پلتفرم اشتراک اطلاعات قضایی تا تاسیس کمیته مشترک سایبری و مرکز داوری بینالمللی
رئیس قوه قضائیه گفت: مایلم پیشنهاداتی را به شرح زیر برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگیها و همکاریها بین اعضای سازمان همکاری شانگهای ارائه نمایم:
۱- تقویت همکاری قضایی در مبارزه با جرایم فراملی از طریق ایجاد سازوکارهای مشترک مانند تاسیس پلتفرم اشتراک اطلاعات قضایی بین کشورهای عضو برای تسریع در تعقیب به مجرمان و تشکیل نیروی ویژه مشترک برای مقابله با شبکههای قاچاق مواد مخدر.
۲- توسعه دیپلماسی قضایی در حوزه جرایم سایبری با تشکیل کمیته مشترک سایبری برای تدوین استانداردهای جمع آوری ادلههای دیجیتال و برگزاری رزمایشهای مشترک برای شبیه سازی حملات سایبری و پاسخگویی قضایی.
۳- کاهش اختلافات تجاری با تاسیس مرکز داوری بینالمللی سازمان همکاری شانگهای برای رسیدگی به اختلافات اقتصادی.
۴- تبادل تجربیات در هوشمندسازی نظامهای قضایی با هدف بهبود کارآمدی دادرسی با استفاده از فناوریهای نوین از طریق برگزاری اجلاس سالانه درباره تحول دیجیتال در نظامهای قضایی و ایجاد سکوی آموزش برخط برای قضات در زمینه فناوری اطلاعات.
۵- تقویت گفتوگو میان نظامهای قضایی برای هدف ترویج درک متقابل نظامهای حقوقی از طریق تاسیس مرکز آموزش و پژوهشهای حقوقی سازمان همکاری شانگهای برای برگزاری دورههای آموزشی برای قضات و پلیس در زمینه جرایم نوین و انجام مطالعات تطبیقی و انتشار نشریه مشترک درباره چالشهای حقوقی.