آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۵۶۷

استراتژیست سابق کاخ سفید: آمریکا نمی‌تواند به تنهایی با چین مقابله کند

معمار ارشد سابق استراتژی کاخ سفید در آسیا معتقد است آمریکا باید اتحادهای خود را با شرکای جهانی به ویژه کره‌جنوبی و ژاپن تقویت کند تا با چالش فزاینده ناشی از چین روبرو شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «کرت کمپبل»، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی برای امور هند و اقیانوسیه تحت مدیریت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در  یک سخنرانی کلیدی در مجمعی در سئول هشدار داد که سیاست خارجی «اول آمریکا» مورد علاقه رئیس‌جمهور «دونالد ترامپ»ـ، «دستوری برای شکست» هنگام رویارویی با چین قدرتمند است. 

آسوشیتدپرس به نقل از کمپبل، معاون سابق وزیر امور خارجه گزارش داد: جناح انزواطلب در واشنگتن "استدلال می کند که بهتر است آمریکا به فکر خودش باشد و منافع خود را بر دیگران ترجیح دهد.اغلب از آن به عنوان «اول آمریکا» یاد می‌شود، اما اگر مراقب نباشید، به «آمریکای تنها» تبدیل می‌شود. برخی می‌گویند که ما خودمان این کار را انجام می‌دهیم. این دستوری برای شکست است. 

واشنگتن و پکن در یک رقابت جهانی در بسیاری از عرصه‌ها از فناوری گرفته تا تجارت و قدرت نظامی گرفتار شده‌اند. رهبر فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا در اظهاراتی در کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ماه جاری هشدار داد که پکن در حال پیشی گرفتن از ایالات متحده در ظرفیت هوایی، دریایی و موشکی است و در حال شتاب دادن به قابلیت‌های فضایی خود است. 

دریاسالار ساموئل پاپارو گفت: «نوسازی بی‌سابقه نظامی [چین] که شامل پیشرفت‌هایی در هوش مصنوعی، [موشک‌های مافوق صوت]، قابلیت‌های فضایی و غیره می‌شود، تهدیدی واقعی و جدی برای میهن، متحدان و شرکای ما به شمار می‌رود». 

کمپبل در سخنرانی خود گفت که ایالات متحده زمانی دارای ظرفیت صنعتی و فناوری برای مقابله با هر گونه چالش در صحنه جهانی بود، اما تهدید چین بی سابقه است - و در واشنگتن دست کم گرفته شده است. چین سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی از لحاظ فناوری، از نظر تولید، ربات‌ها، کشتی‌سازی، که بزرگترین ساخت جنگ در تاریخ است، انجام داده است.

وی گفت: من به شما اعلام می کنم که آمریکا نمی‌تواند به تنهایی از عهده این چالش برآید. تنها راه پیش رو، دو برابر کردن و همکاری نزدیک‌تر با متحدان و شرکا برای مقابله با این چالش‌ها است. 

کمپبل گفت، کره جنوبی نقش محوری ایفا خواهد کرد و می‌تواند با ایالات متحده در زمینه‌های حیاتی مانند کشتی‌سازی، بخشی از صنعت دریایی که کاخ سفید به دنبال احیای آن است، شریک شود. 

کره جنوبی پس از چین دومین کشتی‌ساز بزرگ جهان است و مقامات تجاری در سئول امیدوارند همکاری ابزار اصلی مذاکره برای رسیدگی به تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر صادرات باشد که دولت ترامپ گفته است قصد دارد اعمال کند. 

کمپبل معتقد است ائتلاف سه جانبه «اهمیت محوری» دارد و واشنگتن باید کره جنوبی و ژاپن را عمیق‌تر در تصمیم‌گیری درباره استفاده نظامی و هسته‌ای مشارکت دهد، همانطور که در دوران جنگ سرد با اروپا انجام داد. او می‌گوید: «اگر بتوانیم از نظر استراتژیک، نظامی، سیاسی با یکدیگر همکاری کنیم، تأثیر عمیقی بر صلح و ثبات در شمال شرق آسیا خواهد داشت و یک عامل بازدارنده قوی برای تحریکات تعدادی از کشورها از جمله کره شمالی و چین خواهد بود». 

این سیاستمدار آمریکایی تاکید دارد که «در پشت درهای بسته، چینی‌ها توانایی آمریکا برای همکاری با شرکا و متحدان را مهم‌ترین بلیط ما برای بازی بزرگ می دانند. توانایی ما برای تشکیل جلسه و تعامل صریح باعث توقفی در پکن می شود و این چیزی است که ما در ادامه به آن نیاز داریم.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار