آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۴۵۵۷

خبرنگاران فلسطینی زیر آتش اشغالگران؛ اتحادیه خبرنگاران از جنایات هولناک رژیم صهیونیستی پرده برداشت

گزارشی از اتحادیه خبرنگاران فلسطین ابعاد تکان‌دهنده جنایات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ را فاش کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ گزارشی از سوی اتحادیه خبرنگاران فلسطین ابعاد هولناک جنایات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران فلسطینی در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ را مستند کرده است. بر اساس این گزارش، شدیدترین این جنایات، شهادت ۱۵ خبرنگار در نوار غزه بوده است.

کمیته آزادی‌های اتحادیه خبرنگاران تأکید کرده است که خبرنگاران به طور مستقیم و هدفمند مورد حمله قرار گرفته‌اند؛ به طوری که ۷ نفر در ماه اول و ۸ نفر در ماه سوم سال جاری به شهادت رسیده‌اند. همچنین ۱۷ نفر از اعضای خانواده و بستگان این خبرنگاران جان باخته‌اند.

در این مدت ۱۲ خانه خبرنگاران با موشک و گلوله تخریب شده، ۱۱ خبرنگار به شدت مجروح شده‌اند و ۱۵ خبرنگار نیز بازداشت شده‌اند. برخی همچنان در زندان‌های رژیم اشغالگر به سر می‌برند.

طبق این گزارش، ۴۹ مورد تیراندازی مستقیم به خبرنگاران ثبت شده که جان آنان را به طور جدی تهدید کرده است. این اقدامات با بهانه‌هایی همچون «اخطار به عدم نزدیک شدن» یا «دفع از منطقه» صورت گرفته و نشان‌دهنده شیوه‌ای بی‌سابقه و تروریستی است.

حدود ۱۱۷ خبرنگار در قدس و جنین با سرکوب، بازداشت، تعقیب و ممانعت از فعالیت خبری مواجه شدند و ۱۴ نفر نیز با ضرب و شتم مستقیم، از جمله با قنداق تفنگ یا لگد، روبه‌رو شدند. تجهیزات خبری ۱۶ خبرنگار توقیف یا تخریب شده است.

همچنین ۳۱ خبرنگار بر اثر استنشاق گازهای سمی اشک‌آور دچار خفگی شده و نیاز به درمان پیدا کرده‌اند.

 

شهادت خبرنگاران و نقض حقوق آن‌ها

 

گزارش اتحادیه خبرنگاران فلسطین به افزایش احضار خبرنگاران برای بازجویی در قدس اشاره دارد. بر این اساس، ۱۳ خبرنگار از پوشش خبری در اطراف مسجدالاقصی و بخش قدیمی شهر قدس منع شده‌اند.

در مجموع، ۳۴۳ مورد نقض حقوق خبرنگاران شامل تعرض‌های لفظی، تهدید، تحریک، حذف محتوای تصویری، دادگاهی کردن و اعمال جریمه‌های مالی ثبت شده است.

در هشتم آوریل، خبرنگار احمد منصور بر اثر جراحات شدید ناشی از بمباران چادر خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی در نزدیکی مجتمع پزشکی ناصر در خان‌یونس به شهادت رسید.
یک روز پیش از آن نیز حلمی الفقعاوی و یوسف الخزندار به شهادت رسیدند و چندین خبرنگار دیگر از جمله حسن إصليح، احمد الآغا، محمد فایق، عبدالله العطار، ایهاب البردینی، محمود عوض و ماجد قدیح در این بمباران زخمی شدند.

تجمع رسانه‌ای فلسطین این جنایت بمباران چادر خبرنگاران در خان‌یونس را به شدت محکوم کرده است.

از آغاز جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۲۱۱ خبرنگار در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای فلسطینی در این جنگ به ۵۱٬۴۹۵ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۷٬۵۲۴ نفر رسیده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار