
رتبه نخست گیلان در صادرات آبزیان و ماهیان خاویاری در کشور

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ماهیان خاویاری که بهعنوان استروژن و تاسماهی نیز نامیده میشوند از گونههای آبزی کمیابی هستند که بر اساس اطلاعات موجود پیشینه آنها به عصر ژوراسیک باز میگردد و از ۲۷ گونه و زیرگونه آن در جهان پنج گونه شامل فیلماهی، قره برون ایرانی، گُلد (چالباش روس)، شیپ و ازون برون در دریای خزر یافت میشود و این دریا با داشتن ۹۳ درصد ذخایر ماهیان خاویاری جهان منبع و محل مناسبی برای صید این گونه ماهیها است.
ماهیان خاویاری نه بهخاطر گوشت بلکه بیشتر به دلیل تخم سیاهی که دارند از شهرت و اهمیت برخوردارند و تخم آنها به مروارید سیاه شهرت یافته و جزو اشرافیترین صبحانههای جهان و بسیار پرکالری و انرژیزاست و گیلان در حاشیه دریای خزر از این منبع عظیم ماهیان خاویاری بیبهره نمانده است.
به گفته کوروش خلیلی مدیرکل شیلات گیلان در یک سال گذشته ۴۴ هزار تن ماهی استخوانی و غضروفی و خوراک آبزیان به خارج از کشور صادر شده و با این میزان صادرات، ۵۹ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.
خلیلی ظرفیت تولید ماهیان خاویاری در گیلان را بسیار خوب میداند و میگوید، در حوزه صادرات ماهیان خاویاری ۳۰ درصد افزایش داشتیم که این روند ادامهدار است.
طبق گفتههای مدیرکل شیلات گیلان، در یک سال گذشته چهار تن خاویار، هفت هزار تن ماهی استخوانی و غضروفی و ۳۳ هزار تن خوراک آبزیان به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ ارزی ۲۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
خلیلی، بازار خاویار در گیلان را بسیار مفید میداند و میگوید، خاویار استحصال شده در گیلان به کشورهای استرالیا، بلژیک، کانادا، فرانسه، سنگاپور، قطر، گرجستان، آلمان، سوئیس، امارات، هلند و سوئد صادر شده است.