تحول در صنعت بانکی با فناوری بلاکچین و هوش مصنوعی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ محمدعلی بخشیزاده، مدیرعامل شرکت امید بوم بانک سپه به بررسی موضوع «نوآوری در پرداخت با استفاده از ابزارهای بلاکچین و هوش مصنوعی» پرداخت و گفت: طبق تخمینها، حجم تراکنشهای مالی در دنیا در ۲۰۲۴ به حدود ۱.۲ تریلیون تراکنش و هشت و نیم تریلیون دلار خواهد رسید. این آمار نشاندهنده یک پتانسیل بالای استفاده از فناوریهای نوین در پرداختهای مالی است.
وی به حجم تراکنشهای برگزارشده در صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز رمزارزها اشاره کرد و افزود: به طور میانگین حجم تراکنشها روزانه به یک تریلیون دلار میرسد.
ضرورت توجه به ریال دیجیتال
بخشیزاده به بررسی ریال دیجیتال پرداخت و گفت: اگرچه پیشرفتهایی در این زمینه بوده، هنوز به بلوغ نرسیدهایم. بهمنظور پیشرفت بیشتر، همکاری بین حاکمیت و بخش دانشبنیان بسیار اهمیت دارد.
گام بهسوی هوش مصنوعی و بلاکچین
وی سپس بر ارتباط بین هوش مصنوعی و بلاکچین تأکید کرد و اظهار کرد: تخمینها نشان میدهد تقریباً ۵۰ درصد تراکنشهای مالی به سمت استفاده از این ابزارها در حال حرکت است. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰، ۳۰ درصد نیروی انسانی به واسطه هوش مصنوعی کاهش یابد، موضوعی که نیازمند توجه و برنامهریزی اساسی است.
ضرورت سرمایهگذاری ویژه در هوش مصنوعی
بخشیزاده در ادامه به مقایسه میزان سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی در کشور با کشورهای همسایه پرداخت و گفت: سرمایهگذاری در ایران نسبت به عربستان و امارات در این حوزه بسیار کمتر است. مقامات کشور باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
کاربردهای بلاکچین و هوش مصنوعی در صنعت پرداخت
وی به کاربردهای بلاکچین و هوش مصنوعی در صنعت پرداخت اشاره کرد و افزود: ما در شرکت امید بوم بانک سپه از قراردادهای هوشمند (اسمارت کانترکت) استفاده میکنیم که به تحولات مثبتی انجامیده است.
این فناوری به ما این امکان را میدهد که بر اساس نیازهای موجود، ظرفیتهای بیشتری را فراهم کنیم و این شیوه میتواند در سراسر صنعت بانکی جا بیفتد.
تحول در صنعت بانکی با قراردادهای هوشمند
وی به مقاومت بدنه بانکی در برابر تغییرات و استفاده از قراردادهای سنتی اشاره کرد و افزود: اگر این تغییرات رقم بخورد، انقلابی در صنعت بانکی ایجاد خواهد شد که بهسرعت پردازش اطلاعات، بهبود خدمات و ارتقای تجربه مشتری منجر میشود. ما باید از این ظرفیتها به نحو احسن استفاده کنیم.
بخشیزاده با بیان این مطلب که تخمین زده میشود که ۳۷ درصد تراکنشهای بینالمللی بی تو بی بر بستر بلاکچین انجام میشود، گفت: پیشازاین، تنها گزینه ما برای جابهجایی پول، سوئیفت بود که مشکلات زیادی از جمله زمانهای طولانی و قوانین قدیمی را در پی داشت.
وی اظهار کرد: با استفاده از ظرفیتهای جدید، ما میتوانیم بهراحتی از امکانات بلاکچین در پرداختهای بینالمللی استفاده کنیم. اما در کشور بهخاطر برخی از محدودیتها و چالشها هنوز بهخوبی از این ظرفیت استفاده نشده است.
بخشیزاده به بحث کاهش ریسک در انتقال پول و همچنین زنجیره تأمین اشاره کرد و گفت: این تواناییها میتواند به بهبود فرایندهای مالی و تأمین کالاها کمک شایانی کند.