آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۶۸۲

جان گرفتن آزمایشگاه‌های پژوهشگاه‌ها با دستور مقام معظم رهبری

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ظرفیت‌های حمایتی قانون جهش تولید دانش‌بنیان، گفت: علاوه بر آن توافقاتی با هلدینگ خلیج فارس صورت گرفته که تمرکز اصلی آن در حوزه پتروشیمی است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیمان صالحی در آیین تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با بیان اینکه همواره سعی می‌شود بر اساس ماموریت‌های از پیش تعیین شده، مؤسسات پژوهشی و پژوهش‌ها را هدایت کنیم، اظهار کرد: ۲۸ مؤسسه پژوهشی و پژوهشگاه وابسته وزارت علوم ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه پژوهش هستند و اولین اقدامی که بعد از ۱۱ سال ما انجام دادیم، این بود که در سال ۱۴۰۲ بودجه پژوهشی را با موافقت مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی برای خرید تجهیزات آزمایشگاه‌های پژوهشگاه‌ها دریافت کنیم.

وی با اشاره به مصوبه شورای گسترش دولت‌های سیزدهم و چهاردهم برای جذب دانشجو در پژوهشگاه‌ها، خاطر نشان کرد: به نظر من جایی که دانشجو حضور ندارد، روح وجود ندارد؛ چرا که حضور دانشجویان در محیط‌های علمی و پژوهشی موجب طراوت و شادی و حرکت رو به جلو خواهد شد و من فکر می‌کنم هیچ‌گاه نباید پژوهشگاه‌ها را از جذب دانشجویان محروم کنیم.

صالحی با اشاره به اقدامات انجام شده در پژوهشگاه پلیمر با بیان اینکه این پژوهشگاه عملکرد بسیار موفقی در فعالیت‌های علمی چه در حوزه ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان و چه در همکاری با نهاد‌های دولتی و خصوصی داشته است، یادآور شد: آیین‌نامه گرنت که در تمام دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها ابلاغ شد و بر اساس آن، گرنت این مراکز چند برابر شد. همچنین آیین نامه تشویقی نیز مصوب کردیم تا بر اساس آن محققان علاوه بر دریافت پایه تشویقی، پایه تشویقی دیگری را نیز دریافت کنند. اینها بر اساس عملکرد مراکز محقق خواهد شد.

معاون پژوهشی وزیر علوم خاطر نشان کرد: درباره آینده فعالیت پژوهشگاه باید گفته شود که استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید دانش‌بنیان باید مد نظر قرار گیرد.

صالحی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم در نظام پیوسته از علم به ثروت برسیم، پایه‌های آن را باید محکم بنا کنیم، گفت: ما نمی‌توانیم پایه‌های علم و فناوری را بر پایه‌هایی بگذاریم که برای ما نیست و ما به دنبال این هستیم که پایه‌های علمی نیز برای خودمان باشد و در حوزه پلیمر و پتروشیمی تولیدات خوبی داریم.

وی با اشاره به ایجاد زیر ساخت‌های مناسب در حوزه پلیمر و پتروشیمی در این پژوهشگاه، ادامه داد: در این پژوهشگاه مسیر علم تا ثروت را هم می‌توانیم ببینیم و هم ایجاد شده است و خیلی‌ها باید از این پژوهشگاه الگو بگیرند.

صالحی با اشاره به ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: طبق این قانون هر شرکتی که بیاید قرارداد تحقیق و توسعه با پژوهشگاه منعقد کند و یا زیر ساخت تحقیقاتی ایجاد کند و یا تجهیزاتی را تأمین کند، هزینه آن از محل مالیات آنها کسر می‌شود.

به گفته وی در سال ۱۴۰۰ دولت بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کرده است، گفت: اگر یک درصد از این میزان در حوزه تحقیق و توسعه تزریق شود، تحولات خوبی رخ می‌دهد.

وی ظرفیت دیگر برای حمایت از زیر ساخت‌ها را توافقات اخیر با هلدینگ خلیج فارس دانست و افزود: بیشترین تمرکز این توافق در حوزه پلیمر یعنی زمینه ماموریت‌های پژوهشگاه پلیمر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار