آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۷۷۹

اقدام تازه سیا برای جذب جاسوس از چین با انتشار ویدیو‌های تبلیغاتی

آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با انتشار ۲ ویدیوی جدید به زبان چینی، تلاش کرده شهروندان ناراضی چین را به جاسوسی برای ایالات متحده ترغیب کند؛ اقدامی بی‌سابقه که نشان‌دهنده تمرکز فزاینده واشنگتن بر تقابل اطلاعاتی با حزب کمونیست چین است.
اقدام تازه سیا برای جذب جاسوس از چین با انتشار ویدیو‌های تبلیغاتی

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ویدیو‌های تازه‌ای که در روز پنجشنبه توسط سازمان سیا منتشر شد، با هدف ترغیب شهروندان چینی به جاسوسی برای آمریکا ساخته شده‌اند. این ویدیو‌ها بر نارضایتی‌ها و ترس‌های مردم چین از فساد ادعایی در حاکمیت این کشور تمرکز دارند.

این ویدیو‌ها که به زبان ماندارین تهیه شده‌اند، مشابه مجموعه‌ای از ویدیو‌های پیشین سیا هستند که طی سال‌های گذشته برای جذب منابع روسی منتشر شده و - به ادعای مقام‌های اطلاعاتی پیشین آمریکا - کمک شایانی به جذب جاسوس از درون روسیه کرده بود.

به گزارش نیویورک‌تایمز، این اقدام نشان‌دهنده اولویت بالایی است که «جان راتکلیف» رئیس سیا، برای جمع‌آوری اطلاعات از چین قائل است. او ماه گذشته در یادداشتی به مأموران سازمان خود نوشت: «هیچ دشمنی در تاریخ کشور ما، چالشی به این بزرگی یا رقیبی راهبُردی به این توانمندی مانند حزب کمونیست چین نبوده است. این حزب در پی سلطه اقتصادی، نظامی و فناورانه بر جهان است و با شتاب در حال رقابت با آمریکا در تمام مناطق دنیا است.»

راتکلیف همچنین به کنگره اعلام کرده که سیا باید عملیات‌های جمع‌آوری اطلاعات انسانی خود را بازسازی کند، از جمله جذب مأموران چینی برای سرقت اطلاعات محرمانه از دولت پکن.

در سال میلادی گذشته، سیا ویدیویی آموزشی به زبان چینی منتشر کرد و در آن نحوه تماس امن با این سازمان از طریق «دارک وِب» را آموزش داد. این ویدیو که تنها شامل متن بود، ۹۰۰ هزار بار مشاهده شد. با وجود سانسور شدید اینترنت در چین، مقام‌های آمریکایی بر این باورند که بسیاری از کارمندان خبره چینی راه‌های دور زدن این محدودیت‌ها را می‌دانند.

یکی از مقام‌های آمریکایی گفت اگر ویدیوی آموزشی قبلی موفقیت‌آمیز نبود، سیا اقدام به ساخت این ویدیو‌های پرهزینه جدید نمی‌کرد.

راتکلیف در بیانیه‌ای که روز پنج‌شنبه منتشر شد، هدف این ویدیو‌ها را «جذب مأموران چینی برای سرقت اطلاعات» عنوان کرد. او گفت: «سازمان ما باید با فوریت، خلاقیت و اراده به این تهدید پاسخ دهد و این ویدیو‌ها تنها بخشی از این پاسخ هستند.»

در یکی از این ویدیوها، یک کارمند میان‌رده دولتی به تصویر کشیده می‌شود که در زندگی روزمره‌اش دچار سختی است، در حالی که مقام مافوق او با تجمل زندگی می‌کند. راوی ویدیو می‌گوید: «حزب به ما آموخت که وفاداری به مسیر، شکوفایی را برای همه به ارمغان خواهد آورد؛ اما نتیجه تلاش جمعی ما تنها نصیب گروهی خاص شده است. پس من باید مسیر خودم را برگزینم.» در پایان ویدیو، او با تلفن همراه با سیا تماس می‌گیرد.

ویدیوی دیگر بر ترس مقامات ارشد چینی از بازداشت‌های بی‌دلیل متمرکز است. راوی می‌گوید: «من شاهد صعود مقامم در حزب هستم، در حالی که مقام‌های بالادستم یکی‌یکی کنار گذاشته می‌شوند. حالا درک می‌کنم که سرنوشت من نیز در خطر است.»

در ادامه، این مقام ارشد از مأموران امنیتی چین می‌گریزد و برای محافظت از خانواده‌اش به تماس با سیا روی می‌آورد. او می‌گوید: «هدفم همان است، فقط مسیرم تغییر کرده. مهم نیست سرنوشتم چه باشد؛ خانواده‌ام باید زندگی خوبی داشته باشند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار