کشف ۴۶۷ ماینر غیرمجاز در لرستان/ماینرها عمر کابل برق را یکسوم میکنند

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، شیرزاد جمشیدی اظهار کرد: دستگاههای رمز ارز باعث خسارات به شبکه برق و ایجاد نوسانات، ضعف ولتاژ و در نهایت سوختن تجهیزات وسایل مشترکان همجوار محل رمز ارز میشوند که هوشیاری شهروندان در شناسایی و گزارش این تخلف، بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی با اشاره به کشف بیش از ۴۰۰ ماینر با کمک گزارش های مردمی افزود: استفاده طولانی مدت از ماینر غیرمجاز موجب تضعیف و فرسودگی شبکه برق می شود و در مواردی یک شبکه با ظرفیت ۲۰ کیلوولت و ۲۱۰ آمپر در اوج مصرف، زیربار ۲۸۰ تا ۲۹۰ آمپری قرار می گیرد و از بین می رود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان ادامه داد: عمر ۳۰ ساله کابل برق در این شرایط به ۱۰ سال کاهش و موجب تحمیل هزینه های بازسازی و اصلاح شبکه به صنعت برق کشور می شود، چراکه سیم کابل های برق خاصیت رسانایی خود را از دست داده و باید تعویض شوند.
جمشیدی با اشاره به اینکه پارسال بیشترین ماینر کشف شده در شهر خرم آباد بوده است، گفت: سال گذشته چهار هزار و ۱۱۳ دستگاه ماینر جمع آوری شده از سال های قبل در استان امحا شد.
وی ادامه داد: پس از شناسایی ماینرها و متخلفان، پرونده تخلفاتی در تعزیرات حکومتی تشکیل و پس از تعیین تکلیف حقوقی، دستگاه های کشف شده به سازمان اموال تملیکی تحویل، برای متخلف، هزینه برق مصرفی با نرخ مجاز رمزارز محاسبه و صورتحساب صادر و همچنین خسارات وارده به شبکه برق از او دریافت میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان تاکید کرد: علاوه بر قطع انشعاب متخلف، کنتور هوشمند قابل قطع از راه دور و خارج از دسترس با هزینه فرد متخلف نصب و حتی در صورت تکرار انشعاب او جمع آوری و ابطال خواهد شد.
به گفته جمشیدی شهروندان متعهد میتوانند از طریق سامانه پیامکی توانیر به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ گزارشهای خود را درباره ماینرهای غیرمجاز ارسال کرده و پاداش دریافت کنند.