
۵ هزار واحد مسکونی به متقاضیان در قزوین واگذار میشود

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حبیب الله طاهرخانی روز سه شنبه در سفر یک روزه خود به استان قزوین، در حاشیه بازدید از مسکن مهر مهرگان در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: در حوزه مسکن ملی شهری تا خرداد ماه ۳۵ هزار واحد و تا پایان سال نیز حدود ۷۰ هزار واحد به متقاضیان سراسر کشور واگذار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه مسکن ملی هم اکنون حدود ۸۴۰ هزار واحد در دست ساخت داریم که عملیات ساخت و ساز حدود ۵۵۰ هزار واحد آغاز و مابقی نیز در مراحل مختلف آماده سازی و تامین زمین قرار دارد.
طاهرخانی، تامین تسهیلات بانکی را یکی از مشکلات در حوزه ساخت مسکن ملی دانست و با یادآوری این موضوع که در این زمینه عقب ماندگی های جدی وجود دارد، افزود: اینکه مردم آورده خود را برای این موضوع آورده اند اما تامین تسهیلات صورت نگرفته، مشکل جدی است که در قزوین خوشبختانه کمتر با این چالش روبرو هستیم اما در برخی استان ها این وضعیت خوب نیست که امیدواریم بانک های عامل در این زمینه همت کنند.
به گفته وی، تاکنون برای ۴۵۰ هزار واحد مسکن ملی در کشور تامین اعتبار شده و انشاالله در ادامه راه بتوانیم به تعهدات خود در برابر مابقی واحدها عمل کنیم.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات این حوزه، تصریح کرد: به طور قطع، پروژه ای که به اتمام می رسد، محاسبات قیمتی آن نیز نهایی می شود و امروز مردم و پیمانکاران گاها در این بخش اعتراضاتی دارند که موضوع بایستی با تعاملات ۲ جانبه حل و فصل شود، اصل موضوع این است که خوشبختانه درصد قابل توجهی از پروژه های مسکن مراحل پایانی کار را می گذرانند و این مساله خیلی مهم است.
وی ادامه داد: بسیاری از پروژه های مسکن ملی در کشور روی خاک است و این معضل و گرفتاریش خیلی بیشتر از پروژه هایی است که تمام شده و در مراحل پایان کارهای خدماتی هستند، البته یک اختلاف قیمتی بین متقاضیان و پیمانکاران وجود دارد که انشاالله با همکاری مجموعه های استانی و ادارات کل راه و شهرسازی و با همفکری و تعامل های صورت گرفته در نهایت به یک قیمت واقعی در این زمینه برسند.
طاهرخانی اضافه کرد: یکی از دغدعه های ما، به ویژه با آغاز به کار دولت چهاردهم این بود که برخی افراد نیازمند در حال انصراف از این پروژه ها هستند، ما که دیدیم کاری را برای این مجموعه شروع کرده ایم و خود اینها به علت عدم توان مالی دارند انصراف می دهند که موضوع در دستور کار جدی قرار گرفت.
وی گفت: در ادامه و برای کمک به دهک های یک تا سه و جبران هزینه این پروژه ها، دستورالعمل اهدای کمک به صورت قرض الحسته داده شد اما واقعیت این است که طرح مسکن حمایتی در واقع بدون تسهیلات بانکی غیرقابل اجراست.