آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۶۹۵

افزایش اختلافات داخلی در آمریکا؛ دستور هگست برای لغو ارسال سلاح به اوکراین کاخ سفید را غافلگیر کرد!

دستور هگست برای توقف ارسال سلاح به اوکراین، کاخ سفید را غافلگیر کرد. این اقدام باعث سردرگمی در مقامات امنیت ملی و ایجاد اختلال در تصمیمات دولت ترامپ شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ حدود یک هفته پس از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، ارتش ایالات متحده دستور توقف ۱۱ پرواز حامل گلوله‌های توپخانه و دیگر تسلیحات به اوکراین را صادر کرد که از پایگاه نیروی هوایی دوور در دلاور و یک پایگاه نظامی ایالات متحده در امارات متحده عربی حرکت می‌کردند.
در عرض چند ساعت، سوالات پراکنده از مقامات اوکراینی در کی‌یف و مسئولان در لهستان به واشنگتن رسید. چه کسی دستور توقف پروازها را داده بود؟ آیا این توقف دائمی خواهد بود یا فقط برای برخی از کمک‌ها؟

مقامات ارشد امنیت ملی در کاخ سفید، پنتاگون و وزارت خارجه نتواستند پاسخی ارائه دهند. پروازها در عرض یک هفته دوباره به پرواز درآمدند.
بر اساس سوابق TRANSCOM که توسط رویترز بررسی شده، دستور لغو پروازها از دفتر پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، صادر شده است.

این لغوها پس از جلسه‌ای در ۳۰ ژانویه در دفتر بیضی شکل که ترامپ، هگست و دیگر مقامات ارشد امنیت ملی حضور داشتند، به وقوع پیوست. در این جلسه، ایده توقف کمک‌ها به اوکراین مطرح شد، اما ترامپ هیچ دستوری برای توقف کمک‌ها صادر نکرد.

کاخ سفید به رویترز گفت که هگست دستور ترامپ برای توقف موقت کمک‌ها به اوکراین را دنبال کرده است، که به گفته کاخ سفید، سیاست دولت در آن زمان بود. این نهاد توضیح نداد که چرا مقامات ارشد امنیت ملی که در فرآیند تصمیم‌گیری معمول حضور دارند از این دستور بی‌اطلاع بودند یا چرا دستور به سرعت لغو شد.

 

هزینه توقف پروازها و سردرگمی در پنتاگون

 

براساس سوابق TRANSCOM، توقف پروازها به هزینه‌ای معادل ۲.۲ میلیون دلار برای این نهاد تمام شد. در پاسخ به درخواست برای اظهار نظر، TRANSCOM اعلام کرد که هزینه کل ۱.۶ میلیون دلار بوده است و ۱۱ پرواز لغو شد، اما یک پرواز هیچ هزینه‌ای در پی نداشت.

این وقفه در ارسال تسلیحات، که برای اولین بار توسط رویترز گزارش شد، نشان‌دهنده فرآیند تصمیم‌گیری نامنسجم در داخل دولت ترامپ و ساختاری است که حتی برای اعضای ارشد آن نیز مبهم است.

 

افزایش درگیری‌های داخلی

 

در زمانی که مشاوران ارشد ترامپ برای مذاکرات صلح با روسیه و اوکراین تلاش می‌کردند، گروهی از کارکنان در پنتاگون برای کاهش حمایت نظامی از اوکراین مشاوره می‌دادند. برخی از این کارکنان دیدگاه ضد مداخله‌گرایانه دارند و از ایالات متحده خواسته‌اند تا از تعهدات نظامی خود در خاورمیانه و اروپا کاهش دهد و به جای آن بر چین تمرکز کند.

این درگیری‌های داخلی فرآیند سیاست‌گذاری را پیچیده کرده است و به گفته منابع آگاه، فشارهای زیادی بر هم‌پیمانان اروپایی برای پر کردن خلأ ناشی از کاهش حمایت‌های نظامی ایالات متحده وارد شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار