آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۷۳۱

پرفسور آمریکایی: الهیات سیاسی ترامپ نشان می‌دهد مذهبی نیست

وبینار الهیات سیاسی ترامپ به میزبانی اتحادیه انجمن‌های علمی الهیات کشور و با حضور روفسور جک دیوید الر، مدیر مرکز انسان‌شناسی دین مرکز جهانی تحقیقات دینی آمریکا برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدطا‌ها جهاندیده، دبیرکل اتحادیه انجمن‌های علمی الهیات کشور در وبیناری با پروفسور جک دیوید الر، مدیر مرکز انسان‌شناسی دین مرکز جهانی تحقیقات دینی آمریکا و نویسنده کتاب «ترامپ و الهیات سیاسی: حقیقت ناسازگار و دموکراسی» گفت‌و‌گو کرد.

پروفسور الر در این گفت‌و‌گو در تبیین مولفه‌های نسبت میان الهیات سیاسی و ترامپ و تمایل جمهوری‌خواهان به خروج از قانون اساسی و خلق وضعیت استثنایی بیان کرد: «ظاهراً در آمریکا دو چیز درست است. نخست اینکه قانون اساسی بالاترین قانون در کشور است و دوم اینکه جمهوری‌خواهان به طور سنتی ادعا می‌کنند که بزرگترین دوستداران و حامیان قانون اساسی هستند. ابتدا باید یادآور شویم که قانون اساسی در طبیعت وجود ندارد و توسط انسان‌ها نوشته شده است. این تصمیم گروهی از اشخاص در حدود ۲۵۰ سال پیش در آمریکا بوده است. اما چیزی که اکنون می‌بینیم، حمایت گزینشی جمهوری‌خواهان از قانون اساسی است. آنها عاشق متمم دوم قانون اساسی درباره حق آزادی اسلحه در آمریکا و بخش‌هایی از متمم اول قانون اساسی در مورد آزادی مذهب هستند، اما چندان به متمم مربوط به محدود کردن دوره ریاست جمهوری علاقه‌ای ندارند؛ بنابراین هواداران ترامپ اساساً سعی می‌کنند قانون را کنار بگذارند.

 اگر در گذشته از من می‌پرسیدید که نسبت میان ترامپ و الهیات سیاسی چیست، می‌گفتم که ترامپ هیچ الهیات سیاسی‌ای ندارد. با این حال، او درست در چند روز گذشته اصطلاح بسیار جالبی را بیان کرد که من به تازگی از آن مطلع شدم. در مسیحیت اصطلاحی با عنوان قانون طلایی وجود دارد؛ قانونی که می‌گوید با دیگران همانطور رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند و با مردم خوب باش، چون می‌خواهی با تو خوب باشند. ترامپ اخیراً قانون طلایی خود را منتشر کرده است و این کاملا یک الهیات سیاسی است. قانون طلایی او این است، و من نقل می‌کنم: «کسی که طلا دارد، قوانین را وضع می‌کند.» این چیزی است که می‌توانست توسط الهیات سیاسی کارل اشمیت گفته شود. اینکه هر کس که ثروت و قدرت دارد، قوانین را وضع می‌کند.»

الر همچنین با اشاره به لغو کمک‌های مالی تحقیقاتی به دانشگاه هاروارد توسط ترامپ افزود: «در آمریکا رئیس جمهور یک مقام بسیار قدرتمند است، اما بسیاری از این قدرت‌ها هرگز مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. آنچه که ترامپ کشف کرده این است که اگر فردی حاضر باشد تمام سنت‌ها، تمام هنجار‌ها را زیر پا بگذارد، هیچ شرم و وجدانی نداشته باشد و به سادگی از قدرت استفاده کند و نشان دهد این مقام چقدر قدرتمند است. یکی از قدرت‌های اصلی‌ای که او کشف کرده، قدرت پول است. دولت آمریکا بودجه بسیاری از چیز‌ها همچون آموزش و پرورش و برنامه‌های اجتماعی را تامین می‌کند. او متوجه شده است که می‌تواند با قطع بودجه، نهاد‌ها و فرهنگ آمریکایی را تهدید کند و تغییر دهد؛ بنابراین دانشگاه‌های آمریکایی مانند هاروارد را تحت پوشش ادعای یهودستیزی آنها تهدید کرده است و می‌گوید، تا زمانی که دانشجویان هاروارد نگرش خود را نسبت به دانشجویان یهودی تغییر ندهند، پول آنها را نخواهد داد؛ بنابراین او نه تنها قدرت اراده، بلکه قدرت پول را کشف کرده است؛ بنابراین من می‌گویم که این، کلید الهیات سیاسی معاصر آمریکایی یا الهیات سیاسی ترامپ است.

آنچه ترامپ کشف می‌کند این است که اگر فردی حاضر باشد تمام سنت‌ها و هنجار‌ها را زیر پا بگذارد، هیچ شرم و وجدانی نداشته باشد و به سادگی از قدرت استفاده کند. یکی از کار‌های عجیب و ناخوشایندتری که ترامپ و جمهوری‌خواهان انجام می‌دهند، این است که سیاست‌های خود را حول ایده آزادی یا اختیار می‌پیچند. منظور آنها، آزادی خودشان است، نه آزادی سیاه‌پوستان، غیرمسیحیان، مهاجران، خارجی، یا هر کسی غیر از یک مرد مسیحی سفیدپوست. بیشتر سیاست‌های ترامپ متناقض است و برای یک گروه اوانجلیست خاص جذاب است.»

الر همچنین به تغییر موضع اوانجلیست‌ها درباره ترامپ اشاره کرد و گفت: «ترامپ خودش به هیچ وجه مسیحی به معنای واقعی کلمه نیست. او چیزی در مورد کتاب مقدس نمی‌داند، به کلیسا نمی‌رود و حداقل یک بار تمام احکام را زیر پا گذاشته است. او یک مجرم سابقه‌دار است و دورترین چیزی است که می‌توان تصور کرد که یک مسیحی باشد. با این حال، او بسیاری از سیاست‌هایی را که مسیحیان آمریکایی، به ویژه مسیحیان انجیلی، ترجیح می‌دهند، به ویژه در مورد سقط جنین، تأیید و اجرا می‌کند. او در دوران جوانی خود، طرفدار انتخاب فرد در این مورد بود، اما اکنون یک مدافع بسیار قوی ضد سقط جنین است. به نظر می‌رسد بسیاری از آمریکایی‌ها فکر می‌کنند که ترامپ اگر یک شخصیت الهی نیست، حداقل یک شخصیت مذهبی است.

برخی از آنها فکر می‌کنند که او نماینده منتخب خدا بر روی زمین است و بعضی‌ها فکر می‌کنند که او خود خداست، یا اگر خدا نیست، نوعی ابرقهرمان و در واقع آن‌چیزی که با تصاویر تبلیغ می‌کنند، و یک سوپرمن است! این نوع عجیب پرستش قهرمان، در واقع، به نظر من بت‌پرستی است؛ و در اسلام و حتی در مسیحیت، بت‌پرستی یک رفتار توهین‌آمیز است. خیلی خیلی عجیب است که آنها چنین بتی را برای شخصی که خیلی خوب نیست، می‌پرستند. این برای من غیرقابل درک است. اما با این حال، پیوند بین ترامپ و ایمان مذهبی واقعاً قوی است.

 بنابراین فکر می‌کنم که این، به معنای سنتی‌تر پیش از اشمیت، الهیات سیاسی ترامپ است. وقتی ترامپ برای اولین بار نامزدی خود را در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد، اکثر اوانجلیست‌ها کاملاً با او مخالف بودند، زیرا معتقد بودند که او آدم بدی است. همانطور که او شروع به افزایش قدرت کرد و مشخص کرد که چه کاری قرار است برای آنها انجام دهد، آنها تغییر رویه دادند. اکثریت قریب به اتفاق اوانجلیست‌ها می‌گفتند که شخصیت اخلاقی یک فرد برای صلاحیت‌های او برای تصدی مقام ریاست جمهوری واقعاً مهم است. به محض اینکه ترامپ به قدرت رسید، موضع آنها کاملاً تغییر کرد؛ و اکنون اکثر آنها می‌گویند که شخصیت اخلاقی در یک رئیس جمهور مهم نیست؛ و آنها مجبورند این کار را انجام دهند، زیرا شخصیت اخلاقی او شرم‌آور است، اما سیاست‌های او همان چیزی است که آنها می‌خواهند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار