
مسیر سرمایهگذاری در جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری مشخص شد
حسین برزگر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو گفت: در برنامه هفتم توسعه بخش کشاورزی سالانه ۵.۵ درصد پیشرفت پیشبینی شده است که مبنای سال ۱۴۰۲ و ارزش تولیدات بخش کشاورزی بیش از ۶۰ همت است لذا سرمایهگذاری ۳ تا ۵ میلیون تومان در بخش کشاورزی برای تحقق رشد ۵.۵ درصدی مورد نیاز است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: سالانه معمولا بین یک هزار تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان منابع تکلیفی توسط نهادهای حمایتی، حدود یک هزار تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی و مردم و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری از منابع داخلی توسط بانکها به بدنه تزریق میشود که جذب ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان را از محل منابع تملک دارایی و مولدسازی داراییها طی دو سال اخیر پیش بینی کردیم تا بتوانیم برای زیرساختهای بخش کشاورزی سرمایهگذاری کنیم.
بخشهای قابل سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی
وی با بیان اینکه ۱۶ واحد سردخانهای با ظرفیت ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن در حال احداث است که باید تکمیل شود، ادامه داد: اصلاح الگوی کشت، افزایش و ارتقاع بهرهوری در بخش کشاورزی، سرمایهگذاری در واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی بخش کشاورزی و واحدهایی که در راستای کشاورزی عمودی متراکم هستند مانند گلخانهها، سردخانهها و انبارها، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و فراروری سیب زمینی در استان نیاز به سرمایهگذاری دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد از امنیت غذایی ما خودکفا است، گفت:، اما در بخشی از حوزه نهادهها از جمله سمموم، بذور اصلاح شده، نهال، نشاع و سایر نهادهها مانند تجهیزات آبیاری، پمپها، برخی از ادوات و تجهیزات کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون خصوصا تجهیزات واحدهای شیلاتی، دامداری و مرغداری وابسته به واردات هستیم که ضرورت دارد سرمایهگذاری در بخشی از این نهادهها افزایش یابد.
وی افزود: میزان تولیدات ما در بخش کشاورزی مناسب است، اما سرمایهگذاری برای پیشرفت در سرحلقه زنجیرههای ارزش افزوده همچنین در صنایع جانبی که بتوانیم در حوزه مارکتینگ، بازرگانی و در حوزه فرآوری هم نقش موثرتری داشته باشیم، ارزش افزوده بخش کشاورزی را تکمیل کنیم و ارتقاء بهرهوری اقتصادی را در کنار بهرهوری فیزیکی آب هم داشته باشیم ضرورتهای دارد.
برزگر اظهار کرد: همچنین توسعه گلخانهها، مجتمعهای دامپروری، دامداری، تکمیل سردخانههای نیمه تمام، تکمیل صنایع تبدیلی و تکمیلی از جمله صنایع تولیدات عسل، گوشت، شیر، آبزیان و عسل نیاز به سرمایهگذاری دارد که از همه سرمایهگذاران دعوت میکنیم در این امر شرکت کنند.
سرمایهگذاری در راستای تولید نهاده مورد توجه قرار گیرد
برزگر گفت: ما استانی هستیم که شرایط کوهستانی و قرنطینه داریم لذا سرمایهگذاری در راستای تولید نهاده از جمله مواردی است که باید در استان و کشور مورد توجه قرار گیرد. طی ۲ سال گذشته در حوزه گلخانهها، در حوزه زیرساختهای آب و خاک و زیرساختهای نوین آبیاری، پروژههای تامین و انتقال آب برای طرحهای کشاورزی حدود ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شد.
وی در پایان افزود: باتوجه به اینکه سرانه سرمایهگذاری به ازای هر شغل در بخش کشاورزی نسبت به سایر شغلها کمتر است از سرمایهگذاران دعوت میکنیم برای کمک در تکمیل ۱۸۰۰ پروژه نیمه تمام شبکه بانکی، بیش از ۷۰ پروژه تامین و انتقال آب و پروژه دولتی که آماده واگذاری به سرمایهگذاران است وارد میدان شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: برای ۱۸۰۰ پروژه نیمه صنعتی استان به ۲۰ همت منابع مالی نیاز است که انواع روشهای بانکی یا مشارکتی از طریق اتاق بازگانی هموار شده است و آمادگی کامل برای پذیرش سرمایهگذاران را داریم که این امر در ابتدا منجر به افزایش زیرساختها و در آینده سبب افزایش تولیدات بخش کشاورزی استان و کشور خواهد شد.