
ممنوعیت بهرهبرداری بدون فرآوری/شرط جدید سرمایهگذاری در معادن کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بر اساس مصوبه امروز شورای امور معادن، بهره برداری از معادن استان بدون فراوری ممنوع شد.
بر این اساس شرط سرمایه گذاری و بهره برداری از معادن کهگیلویه و بویراحمد ایجاد صنعت فراوری مواد معدنی در خود استان است.
تعیین تکلیف ۴۵ واحد معدنی راکد، لغو پروانههای بهره برداری غیر فعال، تسهیل در فرایند جذب سرمایه گذاری معدنی، پی گیری مطالعات اکتشافی معادن مس خونگاه و دولومیت ده برآفتاب از دیگر مصوبات این شورا بود.
در این نشست همچنین موانع بهره برداری از معدن فسفات و مشکلات کارخانه در حال ساخت آهک هیدراته چرام بررسی شد.
نماینده شرکت سرمایه گذرای و اکتشافات معدنی ایران امیدرو گفت: با صرف ۳۰۰ میلیارد تومان همه زیرساختهای لازم برای بهره برداری ازمعدن فسفات چرام مهیا شده است.
اباذر رحیمی افزود: ۱۰ پروانه اکتشاف مواد معدنی در استان صادر شده است.
معاون امور معادن سازمان صنعت معدن و تجارت استان هم گفت: ۸۳ پروانه بهره برداری از معادن در استان صادر شده است.
فرامرزی افزود: ۴۳ معدن استان فعال و مابقی غیر فعال است.
عضو سازمان مهندسی معدن استان هم بهره برداری از معدن مس خونگاه را غیر اقتصادی و مغایر با اصول محیط زیست عنوان کرد.
سلامی حجم ذخیره قطعی این معدن را ۱۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: آثار زیست محیطی آن که در پارک ملی دنا قرار دارد از درآمد آن بیشتر است.
استاندار، هم گفت: باید تکلیف ۴۰ معدن غیر فعال مشخص و پروانه بهره برداری آنها لغو و به سرمایه گذاران متقاضی واگذار شود.
یدالله رحمانی در جلسه کارگروه معادن با تأکید بر ضرورت ساماندهی فرآیند واگذاری معادن، گفت: معادن ارزشمند و غنی استان باید از این پس تنها در چارچوب ضوابط قانونی و با هدف خلق ارزش افزوده اقتصادی واگذار شوند.
استاندار تاکید کرد: هرگونه واگذاری باید همراه با فناوریهای پیشرفته و جذب سرمایهگذار مناسب باشد.
برخی واگذاری های معادن استان مشکوک به تخلف هستند
وی با اشاره به اینکه برخی واگذاریهایی که در گذشته انجام شده یا نتیجه نرسیدهاند یا مشکوک به تخلف و فساد هستند افزود: باید در چارچوبهای قانونی قرارداد واگذاری معادن لغو شوند و فرآیند اصلاح آنها آغاز شود.
رحمانی با تأکید بر شفافیت در واگذاری معادن گفت: جلوگیری از رانتخواری و ایجاد سازوکارهای شفاف در اقتصاد استان از اولویتهای اساسی ما است.
استاندار اضافه کرد: تمامی اقدامات در حوزه معادن و صنعت باید مطابق با قوانین شفاف انجام شود و در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا شبهه، بررسی و توقف فوری این پروندهها ضروری است.
سهم ارزش افزوده معادن در تولید ناخالص داخلی استان کمتر از یک درصد
استاندار همچنین به گزارشهای ارائه شده از سهم معادن در اقتصاد استان اشاره کرد و بیان داشت: متأسفانه سهم ارزش افزوده معادن در تولید ناخالص داخلی استان کمتر از یک درصد است و این موضوع با وجود ذخایر غنی معدنی در استان، قابل قبول نیست.
مسائل زیستمحیطی اولویت واگذاری معدن
رحمانی مسائل زیستمحیطی را نیز از اولویتهای استان برشمرد و گفت: در همه طرحهای معدنی، مسائل زیستمحیطی به طور جدی رعایت خواهد شد و هیچ اقدامی که منجر به آسیب به طبیعت استان، بهویژه منطقه دنا، شود، مورد پذیرش نیست.
وی از کارشناسان حاضر در جلسه خواست با ارائه راهکارهای عملیاتی، از ظرفیتهای معدنی استان به بهترین شکل بهرهبرداری شود.
در این جلسه مقرر شد برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای ایجاد اشتغال، توسعه سرمایهگذاری و افزایش درآمدهای استان تدوین و اجرایی شوند.