آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۷۵۰

لایحه ضد ایرانی سناتور‌های جمهوری خواه در سایه مذاکرات هسته‌ای ایران

دو سناتور جمهوری خواه با ارائه لایحه‌ای دولت ترامپ را از امضای توافقی با ایران که اجازه غنی‌سازی ۳.۷ درصدی را می‌دهد، باز می‌دارند.
لایحه ضد ایرانی سناتور‌های جمهوری خواه در سایه مذاکرات هسته‌ای ایران

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تام کاتن و لیندزی گراهام، دو سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، در نشست خبری روز پنج‌شنبه در کنگره، بار دیگر مواضع سخت‌گیرانه‌ای علیه برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ کردند و خواستار «برچیده شدن کامل» برنامه غنی‌سازی جمهوری اسلامی شدند؛ موضعی که در تضاد آشکار با حقوق بین‌المللی و حق مشروع ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.

این سناتورها، در حمایت از قطعنامه‌ای در کنگره، مدعی شدند که هرگونه توافق با ایران تنها زمانی مشروعیت خواهد داشت که به تصویب سنا برسد، چرا که بدون تأیید کنگره، تداوم آن در دولت‌های بعدی تضمین نخواهد شد.

گراهام و تام کاتن همچنین لایحه‌ای را برای ممنوعیت مطلق غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران اعلام کردند که دولت ترامپ را از امضای توافقی با ایران که اجازه غنی‌سازی ۳.۷ درصدی را می‌دهد، باز می‌دارد.

کاتن تصریح کرد: «اگر خواهان توافقی پایدار هستند، باید آن را به سنا آورده و مانند یک معاهده به رأی بگذارند.» گراهام نیز شرط تصویب هرگونه توافق را گنجاندن موضوعات غیرمرتبطی همچون برنامه موشکی و حمایت ادعایی ایران از گروه‌های منطقه‌ای اعلام کرد؛ موضوعاتی که جمهوری اسلامی همواره آنها را در چارچوب دفاع مشروع و سیاست‌های منطقه‌ای خود تعریف کرده است.

او افزود که دستیابی به توافق بدون پرداختن به این مسائل، حمایت سنا را جلب نخواهد کرد و بار دیگر ایران را به «برچیدن کامل» برنامه غنی‌سازی فراخواند، در حالی‌که ایران بار‌ها اعلام کرده فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صرفاً صلح‌آمیز و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

در ادامه، این سناتور‌ها از خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) تمجید کردند و خواستار اتخاذ رویکردی مشابه در هر توافق آتی شدند؛ سیاستی که از دید بسیاری از تحلیل‌گران عامل اصلی افزایش تنش‌ها در منطقه و کاهش اعتماد متقابل بوده است.

گراهام همچنین مدعی شد که جمهوری اسلامی در صورت دستیابی به سلاح هسته‌ای، از آن در جهت اهداف افراطی خود استفاده خواهد کرد؛ ادعایی که بار‌ها توسط مقامات جمهوری اسلامی رد شده و ایران بر اساس فتوای صریح رهبری، تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده است.

کاتن نیز در اظهاراتی مشابه، با اشاره به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر تهدیدآمیز بودن میزان ذخایر اورانیوم ایران تأکید کرد، در حالی‌که ایران همواره بر همکاری خود با آژانس و شفاف‌سازی در چارچوب حقوق بین‌المللی تأکید داشته است.

مواضع این دو سناتور در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره تاکید داشته فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، در چارچوب NPT انجام می‌شود و استفاده از انرژی هسته‌ای را حق غیرقابل انکار خود می‌داند. همچنین ایران بار‌ها اعلام کرده مذاکره و تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی‌اش را راه‌حل مسائل با غرب می‌داند، نه فشار و تهدید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار