
نماینده ولی فقیه در امور حج عازم مدینه شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی با بدرقه رسمی آیتالله محسن قمی، معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری صبح امروز شنبه (۲۰ اردیبهشت) عازم مدینه منوره شد تا از نزدیک بر روند خدماترسانی به حجاج ایرانی نظارت کند.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این سفر که همراه با زائران چند کاروان حج به مقصد مدینه منوره صورت میگیرد، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی را همراهی میکند.
حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب پیش از عزیمت به مدینه در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) طی سخنانی در جمع خبرنگاران، با آرزوی توفیق برای زائران حج تمتع ۱۴۰۴ برای انجام کامل مناسک، گفت که امیدواریم این حاجیان با سلامتی کامل و حج مقبول به کشور اسلامی بازگردند.
وی با اشاره به اینکه تمام تدابیر لازم در زمینههای فرهنگی، آموزشی و بهداشتی توسط بعثه مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت و هلال احمر اندیشیده شده است، خاطرنشان کرد: همایشها و جلسات توجیهی متعددی برای تمام زائران بیت الله الحرام در زمینههای مختلف برگزار شده و بخشی از آنها نیز در مدینه و مکه برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید
"نجات فلسطین" باید دعای خاص حجاج در روز عرفه باشد
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به شعار حج امسال، یعنی «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم»، گفت: قرآن یک گنج بی پایان است و به همین دلیل انس با قرآن و استفاده از معارف قرآنی یک رکن اصلی شعار حج امسال انتخاب شده است.
حجت الاسلام نواب همچنین به وجه همگرایی اسلامی در شعار حج امسال اشاره و خاطرنشان کرد که همگرایی و وحدت میان کشورهای اسلامی موجب تقویت همه آنها میشود، اما بالعکس، تفرقه، ظرفیتها را هدر میدهد و به تضعیف همه آنها میانجامد.
وی افزود: ما معتقدیم که نزاعها و درگیریهایی که میان کشورهای اسلامی وجود دارد جملگی وارداتی و محصول خباثت بیگانگان است؛ متاسفانه دشمنها گسلها را فعال و از آن بهره برداری میکنند؛ حال آنکه این نزاعها هیچ سودی به حال هیچکدام از کشورهای اسلامی ندارد.
سرپرست حجاج ایرانی درباره رکن حمایت از فلسطین مظلوم در شعار حج امسال نیز تاکید کرد که حمایت کشورها و ملتهای اسلامی از فلسطین، میتواند رنج عظیم این ملت مظلوم را کاهش دهد.
حجت الاسلام نواب همچنین درباره همکاریهای دولت عربستان با انجام مناسک و نیایشها توسط زائران، به خاطرات خوب زائران ایرانی از برگزاری دعاهای کمیل دسته جمعی در کنار قبرستان بقیع اشاره و ابراز امیدواری کرد که این نوع نیایشها با همکاری دولت میزبان مجدداً در اطراف حرم نبوی و اماکن مقدس از سر گرفته شود.
وی همچنین گفت که زائران ایرانی به اذعان مقامات کشور میزبان، جزو منظمترین زائران هستند.
علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت نیز گفت: با هدف کاهش هزینهها برخلاف مدت زمان ۳۶ روزه زائران ایرانی در عربستان برای امسال به ۳۳ روز کاهش یافته است.
علیرضا بیات در ادامه افزود: مجموع زائران اعزامی در قالب ۵۷۵ کاروان که ۵۷ درصد مدینه قبل و مابقی مدینه بعد هستند به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه برای رفاه حال زائران ۲۰۰ اتوبوس را به کار گرفتهایم، اظهار کرد: در مجموع با حدود ۷۰ شرکت سعودی قراردادهای جداگانهای برای هر امور بسته شده که در صورت بروز هر گونه تخلف احتمالی جریمه خواهند شد.
بیات با اشاره به اینکه در طول این سفر معنوی حدود ۸ میلیون پرس غذا طبخ و توزیع خواهد شد، گفت: در روز ذیحجه و مشاعر به اضافه راهنما از ۵۰۰ اتوبوس بهرهمند خواهیم شد. همچنین در مسیر منا تا جمرات یک هزار راهنما مستقر و زایران را هدایت خواهند کرد.