آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۱۵۸۳
گزارش|

طرح جدید آمریکا برای غزه؛ چرا ترامپ به دنبال جلب حمایت کشور‌های عربی است؟

طرح جدید آمریکا برای غزه شامل ایجاد «کمیته غزه» تحت نظارت آمریکا و ارتش رژیم اسرائیل است. این طرح سوالات زیادی درباره اهداف واقعی و تأثیر آن بر آینده فلسطینی‌ها مطرح می‌کند.
طرح جدید آمریکا برای غزه؛ چرا ترامپ به دنبال جلب حمایت کشور‌های عربی است؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ در میانۀ سفر رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به عربستان سعودی به عنوان اولین سفر خارجی او پس از بازگشت به کاخ سفید، یک طرح جدید آمریکایی برای ارسال کمک‌ها به غزه ارائه شد. این طرح پیشنهاد می‌کند که یک نهاد مستقل به نام «کمیته غزه» برای مدیریت این فرآیند ایجاد شود و نام «دیوید بیزلی»، مدیر سابق برنامه جهانی غذا، به عنوان گزینه‌ای برای ریاست این کمیته مطرح شده است.

 

جزئیات طرح آمریکایی و تأثیر آن بر غزه

 

هدف از این طرح ایجاد یک سیستم توزیع کمک‌ها است که توسط نهادهای خصوصی با تأمین مالی بین‌المللی و کشورهای خلیج فارس، با نظارت آمریکا و پوشش امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی اداره شود، بدون مشارکت مستقیم سازمان ملل یا آژانس امداد و اشتغال پناهندگان فلسطینی (آنروا).

اگرچه به نظر می‌رسد این طرح ظاهراً انسان‌دوستانه باشد، جزئیات و زمان‌بندی آن سوالات بزرگی را در مورد اهداف واقعی آن مطرح می‌کند، به ویژه در شرایطی که تحولات قابل توجهی در سیاست آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی رخ داده و صداهای بین‌المللی در حال افزایش برای توقف جنگ و هشدارها از وقوع قحطی در غزه به گوش می‌رسد.

 

تحولات جدید در سیاست آمریکا و تنش‌ها با نتانیاهو

 

این طرح آمریکایی در چارچوبی پیچیده از روابط منطقه‌ای و بین‌المللی ارائه شده است که در آن تنش‌های فزاینده‌ای بین ترامپ و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، وجود دارد. ترامپ نتانیاهو را با باز کردن کانال‌های مذاکراتی با تهران بدون هماهنگی قبلی، غافلگیر کرد، همچنین با حملات رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران مخالفت کرد و این را به رسانه‌ها افشا کرد، و حمایت خود را از جنگ علیه انصارالله در یمن بدون شرط توقف حملات آن‌ها به رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

این رفتار نمایانگر دیدگاه جدید آمریکا است که در آن نتانیاهو به عنوان مانعی برای یک پروژه استراتژیک بزرگ‌تر آمریکا در خاورمیانه دیده می‌شود.

 

عوامل اقتصادی و تغییرات جدید در روابط آمریکا و عرب‌ها

 

از طرف دیگر، ترامپ به دنبال جذب سرمایه‌گذاری‌های کلان از کشورهای خلیج فارس به ارزش بیش از یک تریلیون دلار برای حمایت از اقتصاد آمریکا و کاهش آثار منفی تصمیماتش در خصوص افزایش مالیات بر واردات است، که به جنگ تجاری با چین منجر شده است. در این زمینه، طرح آمریکایی برای غزه بخشی از بازسازی روابط آمریکا با دنیای عرب است، بر پایه شراکت اقتصادی و سیاسی، دور از تحمیل‌های اسرائیلی.

  1. تعیین بازیگران جدید در خاورمیانه: دیگر رژیم صهیونیستی طرف تنها و اصلی نیست که شرایط بازی را در خاورمیانه تعیین می‌کند. بلکه این کشور به یک دریافت‌کننده در برابر قراردادهای بزرگ آمریکایی تبدیل شده است که بدون مشارکت کامل آن‌ها تنظیم می‌شود.

  2. تقویت جایگاه عربستان سعودی: آمریکا به وضوح به دنبال تقویت جایگاه عربستان سعودی به عنوان یک قطب مستقل در روابطش با واشنگتن است، که به آن کشور فرصت می‌دهد تا مستقیماً در پرونده فلسطین تأثیر بگذارد، بدون اینکه از دروازه رژیم صهیونیستی عبور کند.

  3. کاهش وابستگی به امنیت اسرائیل: واضح است که امنیت رژیم صهیونیستی دیگر به اندازه قبل برای ترامپ دلیل قانع‌کننده‌ای نیست تا با بازیگران منطقه‌ای اصلی مانند ایران و انصارالله در یمن مذاکره نکند.

 

خطرات و فرصت‌ها در طرح جدید آمریکا

 

این طرح ممکن است زمینه‌ای برای فشار به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ از طریق یک فرمول آمریکایی مقبول بین‌المللی باشد که از زبان اسرائیل در مورد «روز بعد» فراتر رفته و به جای نگاه اشغالگرانه، به راه‌حلی برای حل و فصل بحران غزه برسد.

همچنین، این طرح امکان آغاز بحث‌های جدید درباره نحوه مدیریت غیرنظامی و انسانی غزه را فراهم می‌کند که این به کشورهای عربی فرصتی واقعی برای تأثیرگذاری در تعیین معیارهای «روز بعد» خواهد داد، به خصوص اگر موفق شوند که اصول طرح مصری برای بازسازی غزه را به عنوان یک چارچوب الزامی برای هر گونه بازسازی بپذیرند.

در مقابل، این طرح احتمالاً به‌طور عمده در جهت پاکسازی مسئله فلسطینی‌ها به‌ویژه از طریق کنار گذاشتن آنروا و جایگزینی آن با نهادهای خصوصی در زیر چتر آمریکایی-اسرائیلی است. این نکته‌ای است که سازمان ملل به طور رسمی از آن انتقاد کرده است و آن را بر خلاف استانداردهای انسانی می‌داند.

موفقیت این طرح به میزان فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی و توانایی کشورهای عربی، به ویژه عربستان سعودی، در جلب حمایت از اروپا، به ویژه فرانسه که مخالف ادامه جنگ است و از حفظ جمعیت غزه در سرزمین خود حمایت می‌کند، بستگی دارد. این یک لحظه تاریخی است که می‌تواند نه تنها آینده غزه، بلکه ساختار کلی نظام منطقه‌ای آینده را تعیین کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار