
برگزاری گفتگوهایی منظم بین کشورهای اسلامی ناظر به حل مسائل اساسی بشر، ضرورتی اجتنابناپذیر است

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این اجلاس ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مقامات عالیرتبه کشورهای اسلامی، با قدردانی از انتخاب موضوع این دوره از اجلاس، اظهار داشت: «امروزه بیش از هر زمانی نیازمند گفتگوی سازنده میان دولتها و ملتها، بهویژه کشورهای اسلامی هستیم».
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تحولات پرشتاب جهان، گفت: «در شرایط کنونی که جهان در حال عبور از یک پیچ تاریخی است، برگزاری گفتگوهایی منظم و ناظر به حل مسائل اساسی همچون حقوق بشر، حکمرانی خوب، آموزش جوانان، سبک زندگی، خانواده، آینده تمدن بشری و فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی، ضرورتی اجتنابناپذیر است».
وی همچنین ناکارآمدی نهادهای بینالمللی در مواجهه با بحرانهای جاری، بهویژه در قبال وضعیت مردم مظلوم غزه را مورد انتقاد قرار داد و افزود: «بیعملی این نهادها در برابر نسلکشی و ظلم آشکار در فلسطین، موجب افزایش رنج و خشم انسانهای آزاده شده است. فعالتر شدن سازمان همکاری اسلامی در حل مسئله فلسطین بهعنوان مسئله اول جهان اسلام، اهمیت بسزایی دارد».
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور با تاکید بر ضرورت تشکیل ائتلافهای نوین میان کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: «راهحل مشکلات فلسطین در همپیمانی کشورهای مسلمان و اقدام مشترک نهفته است. تحقق امت واحده اسلامی تنها راه برونرفت از یکجانبهگرایی در روابط بینالملل است».
وی در پایان با تقدیر از دولت فدراسیون روسیه، بهویژه وزارت فرهنگ و مسئولان شهر قازان برای میزبانی شایسته و گرم، ابراز امیدواری کرد که توسعه گفتگوهای فرهنگی، مسیر روشنی برای آینده جهان اسلام رقم بزند.
گفتنی است چهاردهمین اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با حضور الگا لوبیماوا وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه با عنوان «گفتگوی فرهنگی مبنای حفظ هویت و تنوع در دنیای چندقطبی» در قازان مرکز جمهوری تاتارستان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2025، در حال برگزاری است.