آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۴۲۲

عراقچی: میدان مذاکره، میدان نبرد است / در کنار مذاکرات هسته‌ای، یک جنگ رسانه‌ای نیز جریان دارد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: توانمندی دفاعی ما به مذاکره‌کنندگان قدرت و قوت می‌دهد که پشت میز مذاکره بنشیند و همین قدرت نظامی باعث می‌شود که طرف مقابل از حمله نظامی منصرف شود.
عراقچی: میدان مذاکره، میدان نبرد است / در کنار مذاکرات هسته‌ای، یک جنگ رسانه‌ای نیز جریان دارد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر روز پنجشنبه در حاشیه بازید از سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست« کتاب و دیپلماسی » که در غرفه نشر وزارت امور خارجه برگزار شده بود ، در پاسخ به سوالی در ارتباط با مولفه‌های قدرت  و همچنین کتاب خود با عنوان «قدرت مذاکره» گفت : میدان مذاکره ، میدان نبرد است، نبرد اراده‌ها، نبرد استعدادها  و نبرد توانمندی‌ها در پشت صحنه .

وی افزود : مذاکره زمانی صورت می‌گیرد که بقیه راه‌ها یا ناشدنی باشد و یا هزینه زیادی داشته باشد. مذاکره مبتنی بر بده و بستان است و باید امتیازی داد و امتیازاتی گرفت .

وی در بخشی دیگر  از صحبت‌های خود در مورد مذاکرات هسته‌ای از جمله مذاکرات اخیر با آمریکا خاطرنشان کرد: اگر آمریکایی‌ها قادر بودند که تاسیسات هسته‌ای ما را از بین ببرند ، لزومی نداشت که مذاکره کنند  و آنها چون به لحاظ نظامی نمی‌توانند به اهداف خود دست پیدا کنند وارد میدان مذاکره شده‌اند.

عراقچی  با بیان اینکه قدرت نیروهای مسلح ما دشمن را ناامید کرده است که آنها بتوانند از طریق حمله نظامی به اهداف خود برسند ، اظهار کرد :  توانمندی دفاعی ما به مذاکره کننده قوت و قدرت می‌دهد که پشت میز مذاکره بنشیند و همین قدرت باعث می‌شود که طرف مقابل از انجام اقدام نظامی منصرف شود.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد : اگر آمریکایی‌ها امیدوار بودند که از طریق تحریم‌ها ایران را به زانو درآورند، حتماً مذاکره نمی‌کردند و تحریم‌ها را ادامه می‌دادند.

وی افزود : نمی‌گویم که تحریم‌ها اذیت نمی‌کند و فشار نمی‌آورد اما نمی‌تواند جمهوری اسلامی ایران به زانو درآورد و  اگر آمریکایی‌ها مطمئن بودند که فشار حداکثری نتیجه می‌دهد به آن ادامه می‌ دادند و احتیاج به مذاکره نداشتند.

عراقچی در پاسخ به سوالی با ارائه توضیحاتی در مورد تفاوت مذاکرات مستقیم و غیر مستقیم  و سختی‌های مذاکرات غیر مستقیم تاکید کرد: احتمال رسیدن به توافق حتی در مذاکرات به شکل  غیر مستقیم وجود دارد و امیدواریم که در این مذاکرات موفق باشیم .

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع رسانه‌ها و مذاکرات گفت: در کنار مذاکرات هسته‌ای که بین ما و آمریکا می‌گذرد، یک جنگ رسانه‌ای نیز بین دو طرف است ،ازجمله در مورد این که چه کسی روایت اول را می‌دهد و چگونه می‌دهد. این موضوع مهم است چرا که از این طریق نه تنها می‌تواند ذهن جامعه خود بلکه جامعه بین المللی را شکل بدهد .

وی گفت : در مذاکرات اخیر ما تلاش کرده‌ایم با همکاری خوبی که با رسانه‌ها داریم ، اجازه ندادیم که روایت دشمن غلبه کند، متاسفانه در گذشته بعضا این اتفاق افتاده است و همانطور که اشاره کردم در این دوره از مذاکرات ما تلاش کردیم که با همکاری نزدیکی که بین رسانه‌ها و وزارت خارجه وجود دارد، این اتفاق بار دیگر رخ ندهد .

وزیر امور خارجه در بخش دیگر صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه ما حق غنی سازی داریم و از این حق عبور نمی‌کنیم، گفت : هیچ کدام از تاسیسات هسته‌ای ما جمع آوری نمی‌شود و این مواضع ماست که هم در میز مذاکره و هم در رسانه‌ها گفته‌ایم.

وی در مورد مواضع ضد و نقیض آمریکایی‌ها در طول مذاکرات گفت: آنچه که در رسانه‌ها می‌گویند با آنچه که در میز مذاکره می‌گویند، یکسان نیست و  ما از آمریکایی‌ها مواضع ضد و نقیض زیادی می‌شنویم که قطعاً این موضوع سازنده نیست .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار