آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۷۹۴

بغداد میزبان اجلاس سران عرب / غزه، سوریه و ایران محور گفت‌و‌گو‌ها

اجلاس سران عرب در بغداد در حالی آغاز شده که تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه شدت گرفته، بحران انسانی در منطقه گسترش یافته و تحولات ژئوپلیتیکی حساسی در سوریه، لبنان و مذاکرات هسته‌ای ایران در جریان است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ سی‌وچهارمین اجلاس سران اتحادیه عرب در حالی به میزبانی بغداد برگزار می‌شود که تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه شدت گرفته و تحولات حساس در سوریه، لبنان و مذاکرات ایران و آمریکا، منطقه را در وضعیت بی‌سابقه‌ای قرار داده است.

اجلاس سران عرب روز شنبه با حضور سران کشورهای عربی و شخصیت‌های برجسته جهانی برگزار می‌شود. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، و پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا که فلسطین را به رسمیت شناخته، از جمله حاضران مهم در این نشست هستند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز جمعه وارد بغداد شد. به گفته منابع دیپلماتیک، بیشتر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سطح وزیر در این نشست حضور خواهند داشت.

 

غزه، سوریه و لبنان در صدر دستور کار اجلاس

 

طبق اظهارات احسان الشمری، استاد مطالعات استراتژیک در دانشگاه بغداد، موضوعات اصلی این نشست شامل موارد زیر است:

ارائه طرحی جامع برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه

برنامه‌ریزی برای بازسازی غزه و کمک‌های انسان‌دوستانه

حمایت از مرحله انتقالی در سوریه و دولت جدید لبنان

فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق، تأکید کرد که این اجلاس در ادامه اجلاس اضطراری قاهره در مارس گذشته برگزار می‌شود؛ اجلاسی که در آن بر لزوم بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به غزه و رد طرح ترامپ مبنی بر انتقال اجباری ساکنان غزه، تأکید شده بود.

 

رژیم صهیونیستی و سناریوی «خاورمیانه جدید»

 

به گفته الشمری، اجلاس بغداد به‌ویژه با توجه به اعلام رسمی برنامه رژیم صهیونیستی در ۵ مه برای اشغال غزه و جابجایی داخلی ساکنان آن، اهمیت تاریخی دارد. این برنامه، بخشی از سناریوی تل‌آویو برای ترسیم «خاورمیانه‌ای جدید» به نفع منافع صهیونیست‌ها قلمداد می‌شود.

در جریان سفر اخیر دونالد ترامپ به دوحه، وی بار دیگر پیشنهاد تسلط آمریکا بر نوار غزه را مطرح کرد و گفت:«اگر ایالات متحده غزه را در اختیار داشته باشد و آن را به منطقه‌ای آزاد تبدیل کند، به آن افتخار خواهم کرد.»

این اظهارات با واکنش‌های گسترده منطقه‌ای همراه شده و هم‌زمان با طرح انتقال جمعی فلسطینی‌ها به لیبی، بر حساسیت‌های اجلاس افزوده است.

ترامپ در این دیدار، خواستار پیوستن سوریه به روند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی شد. با این حال، به‌دلیل مخالفت‌های داخلی در عراق، الجولانی در اجلاس حضور ندارد و هیئت سوریه به ریاست اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه، شرکت کرده است.

 

مذاکرات هسته‌ای ایران و تأثیر آن بر معادلات منطقه

 

این اجلاس در شرایطی برگزار می‌شود که ایران و آمریکا در حال مذاکره برای احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها هستند. ترامپ این هفته از نزدیکی به یک توافق با تهران سخن گفته است.

احسان الشمری می‌گوید:«رهبران عرب در جلسات غیرعلنی این اجلاس، آثار احتمالی این توافق بر روند صلح در منطقه یا احتمال بروز درگیری‌های جدید را بررسی خواهند کرد.»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار