سرطانزا بودن تشعشعات دکلهای مخابراتی غیر علمی و کذب است/ وجود ۲۶۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری قم
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو رسول علیاصغرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات استان قم، ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ارتباطات، از تحولات گسترده در حوزه زیرساختهای ارتباطی استان خبر داد و ارتقاء شبکه مخابراتی قم را یکی از اولویتهای راهبردی این شرکت عنوان کرد.
وی با اشاره به آمار مشترکین در سطح استان گفت: در حال حاضر بالغ بر ۴۵۰ هزار مشترک تلفن ثابت و ۱۱۲ هزار مشترک اینترنت خانگی در استان قم فعال هستند. همچنین ۳۷۰ سایت همراه اول در استان مستقر است که در مجموع حدود ۱.۷ میلیون سیمکارت همراه اول فعال خریداری شده است. سهم اپراتور همراه اول در بازار ارتباطی استان بالغ بر ۵۶.۵ درصد برآورد میشود.
علیاصغرپور در ادامه با تشریح وضعیت فنی شبکه تلفن همراه افزود: استان قم از نظر میانگین مدت مکالمه بهازای هر سایت، در رتبه نخست کشور قرار دارد و از لحاظ حجم مصرف اینترنت نیز رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است. همچنین تاکنون ۳۱ سایت نسل پنجم (۵G) تلفن همراه در استان به بهرهبرداری رسیده است.
وی یکی از معضلات جدی در زیرساختهای مخابراتی قم را فرسودگی گسترده شبکه مسی عنوان کرد و افزود: بر اساس ابلاغیههای ملی، موظف هستیم طی دو سال آینده این زیرساخت را با شبکه فیبر نوری جایگزین کنیم. در همین راستا، پروژه انتقال تدریجی خطوط تلفن ثابت از بستر مسی به شبکه فیبر نوری آغاز شده است. نکته قابلتوجه اینکه این فرایند بدون تغییر در شماره تلفن مشترکین انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مخابرات قم با اشاره به اقدامات انجامشده در توسعه شبکه فیبر نوری اظهار کرد: تا کنون بالغ بر ۲۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح استان اجرا شده که از این میزان، ۱۴۰۰ کیلومتر به بخش شهری و ۱۲۰۰ کیلومتر به مناطق روستایی و بینشهری اختصاص دارد. از مجموع ۱۸۴ روستای دارای تلفن ثابت، ۱۷۰ روستا به اینترنت پرسرعت تجهیز شدهاند.
علیاصغرپور در پاسخ به سوال دانشجو مبنی بر جایگاه قم در اتصال به شبکه فیبر نوری در سطح کشور، گفت: استان قم از لحاظ فیبر نوری همواره جز استانهای پیشرو کشور بوده و بین ۱۰ استان برتر جای دارد.
وی در خصوص ارتقاء پهنای باند نیز خاطرنشان کرد: با اجرای شبکه فیبر نوری، امکان ارائه سرویس تا سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه به کاربران خانگی و تجاری فراهم شده است. از ابتدای اردیبهشتماه سال جاری، ارائه این خدمات بهصورت رسمی در قم آغاز شده و روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ مشترک جدید به این شبکه متصل میشوند.
علیاصغرپور در ادامه افزود: برای تحقق پوشش کامل فیبر نوری در سطح استان، نیازمند توسعه ۵۰۰ کیلومتر دیگر از این شبکه هستیم. در طراحی مسیرهای توسعه، عدالت ارتباطی مورد توجه قرار گرفته و اولویت با مناطقی است که از شبکه مسی فرسوده برخوردارند، بدون تفاوت میان مناطق کمبرخوردار یا برخوردار.
وی با اشاره به پروژههای کلان سال جاری تصریح کرد: اتصال کلیه شعب اخذ رأی به شبکه فیبر نوری تا پایان سال، از الزامات شرکت مخابرات استان است. این شعب که عمدتاً شامل مدارس، مساجد و اماکن عمومی هستند، نقشی کلیدی در تحقق دولت الکترونیک و افزایش امنیت ارتباطی در زمان برگزاری انتخابات دارند. انتظار میرود شهرداری و استانداری با تسهیل فرآیند صدور مجوز حفاری، در اجرای این پروژه ملی همکاری لازم را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان قم همچنین در خصوص نگرانیهای برخی شهروندان درباره دکلهای مخابراتی تصریح کرد: شایعه سرطانزا بودن دکلهای مخابراتی کاملاً بیاساس و غیرعلمی است. دقیقاً همین دکلهایی که در کشور ما نصب میشود، در کشورهای اروپایی نیز مورد استفاده قرار دارد و همه نکات ایمنی و استانداردهای ملی و بینالمللی در نصب و بهرهبرداری آنها رعایت میشود.
وی افزود: نهادهای نظارتی و تخصصی بهصورت مستمر میزان تشعشعات این دکلها را بررسی و پایش میکنند. از شهروندان محترم تقاضا داریم به این شایعات بیپایه توجه نکرده و اجازه دهند روند توسعه شبکه ارتباطی و بهویژه بهبود پوشش آنتندهی در استان با سرعت بیشتری ادامه یابد.
مدیرعامل شرکت مخابرات قم در پایان از آغاز فرآیند اتصال سایتهای طرح نهضت ملی مسکن به فیبر نوری خبر داد و گفت: اگرچه در اجرای این پروژهها بودجه مستقلی برای امور مخابراتی پروژهها پیشبینی نشده، اما با حمایت و دستور استاندار محترم، متعهد به تأمین زیرساخت ارتباطی این پروژه هستیم.