
رایتل و مخابرات ایران برندگان مزایدهی باندهای فرکانسی ۵G شدند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مزایدهی واگذاری باندهای فرکانسی ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز برای توسعهی نسل پنجم ارتباطات (۵G) برگزار شد.
حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که دو شرکت خدمات ارتباطی رایتل و مخابرات ایران، به ترتیب برندهی بلوک اول و دوم فرکانسی در این مزایده شدند.
فتاحی گفت: «بر اساس مصوبهی ۳۶۰-۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، واگذاری بلوکهای فرکانسی ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز در قالب دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی از طریق مزایده انجام شد. با واگذاری این باندهای فرکانسی، توسعهی نسل پنجم ارتباطات شتاب خواهد گرفت.»
به گفتهی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ضوابط واگذاری این باندهای فرکانسی بر پایهی سند طرح کلان و معماری شبکهی ملی اطلاعات، مصوب شورای عالی فضای مجازی، تدوین و تصویب شده است. این سند با هدف ایجاد امکان اتصال کاربران به فناوریهای نسل جدید ارتباطی و در راستای توسعهی شبکهی ارتباطی سیار کشور تهیه شده است.
اپراتورهای برندهی مزایده موظفاند بهصورت تدریجی امکان دسترسی کاربران به نسل پنجم ارتباطات سیار (۵G) را فراهم کنند. طبق مصوبهی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تعهد فراهمسازی این دسترسی بهصورت سالانه از سال ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد.
پیش از این، شرکت خدمات ارتباطی رایتل خدمات ارتباطی نسل پنجم (۵G) ارائه نمیداد و به نظر میرسد اکنون با کسب این امتیاز و پیروزی در مزایدهی باندهای فرکانسی، بار دیگر وارد میدان رقابت با دو اپراتور همراه دیگر شود.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در پستی در شبکهی اجتماعی ایکس (X) دربارهی این مزایده نوشت: «با انجام مزایده و واگذاری فرکانسهای ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز بهعنوان یکی از مهمترین فرکانسهای توسعهی ۵G، مسیر توسعهی اینترنت بسیار سریع و بهروزِ ثابت و سیار با شتاب زیاد آغاز میشود و انشاءالله مردم و کسبوکارها بهزودی از آن بهرهمند خواهند شد.»
ضریب نفوذ ۲۵ درصدی گوشیهای مجهز به ۵G در ایران
بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز در پستی نوشت: «باند فرکانسی ۳.۶ تا ۳.۸ گیگاهرتز یکی از محدودههای کلیدی برای توسعهی شبکههای ۵G از نظر پوشش و سرعت است. واگذاری این باند به اپراتورهای سیار، اقدامی مهم در راستای توسعهی ۵G در کشور و تحولی در کیفیت دسترسی مردم به اینترنت به شمار میرود. اگرچه ضریب نفوذ گوشیهای مجهز به ۵G در ایران بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است، بدون تردید تسریع در توسعهی شبکهی ۵G در مناطق پرتراکم شهری، فشار بر شبکههای ۴G اپراتورها را کاهش خواهد داد.»