
شهید رئیسی مرد میدان عدالت و خدمت تا پای جان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،آیتالله سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران و مدیر انقلابی که با رویکرد جهادی و عدالتمحور توانست گامهای مهمی در توسعه زیرساختهای کشور، حمایت از محرومان و پیشبرد پروژههای ملی بردارد، سرانجام در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حادثه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان به فیض شهادت نائل آمد.
زندگینامه و تحصیلات
آیتالله رئیسی در سال ۱۳۳۹ در محله نوغان مشهد مقدس چشم به جهان گشود، وی از سنین نوجوانی وارد حوزه علمیه شد و تحصیلات خود را ابتدا در مشهد و سپس در حوزه علمیه قم ادامه داد. تلمذ در محضر بزرگان فقه و اصول همچون آیات عظام وحید خراسانی، مشکینی و مصباح یزدی زمینهساز ارتقای علمی او بود. شهید رئیسی مدرک سطح عالی حوزه و دکترای فقه و حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری را کسب کرد.
پیش از ورود به عرصه ریاست جمهوری، وی سمتهای مختلف قضایی و اجرایی از جمله دادستان انقلاب کرج و همدان، معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور، تولیت آستان قدس رضوی و در نهایت ریاست قوه قضائیه را بر عهده داشت. شهید رئیسی در تمامی این مسئولیتها با رویکرد عدالتخواهانه و مبارزه با فساد شناخته شد.
در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰، آیتالله رئیسی با کسب بیش از ۱۸ میلیون رأی به عنوان رئیسجمهور برگزیده شد. وی با شعارهای تحول اقتصادی، عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و توجه ویژه به مناطق محروم، دولت خود را آغاز کرد.
اقدامات شاخص در دوران ریاست جمهوری
از مهمترین اقدامات دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی میتوان به سفرهای استانی هفتگی اشاره کرد که با هدف پیگیری مستقیم مشکلات مردم و تصمیمگیری میدانی انجام میشد.
وی سیاست خارجی کشور را با تمرکز بر همسایگی و عضویت در سازمانهای مهمی چون شانگهای و بریکس پیش برد.
از دیگر اقدامات مهم وی پیشبرد نهضت ساخت مسکن ملی، مقابله با تحریمها و توسعه تجارت منطقهای بود. شهید رئیسی همچنین در حوادث بحرانساز مانند زلزلهها، سیل و حوادث صنعتی حضور فعال داشت و هماهنگیهای لازم برای کمکرسانی را تسهیل کرد.
تمرکز ویژه بر توسعه استان البرز
استان البرز یکی از مناطق مهمی بود که در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی توسعه قابل توجهی در زیرساختهای حملونقل، بهداشت و صنعت شاهد بود. از پروژههای مهم این استان میتوان به بهرهبرداری از آزادراه شهید سلیمانی به طول ۷ کیلومتر، که نقش مهمی در کاهش ترافیک و بهبود ارتباطات بین شهری داشت، اشاره کرد و همچنین پل B1 که به عنوان بلندترین پل خاورمیانه شناخته میشود، به نام شهید آیتالله رئیسی نامگذاری شد.
در حوزه راههای روستایی، بیش از ۵۰۰ کیلومتر از جادههای روستایی استان البرز آسفالت و بهسازی شدند که دسترسی به مناطق کمتر برخوردار را بهبود بخشید. پروژههای نیمهتمام مانند قطار شهری کرج و بزرگراه شمالی نیز در این دوره تکمیل شدند.
بهرهبرداری از پروژههای عمرانی و بهداشتی
در سفر رئیسجمهورشهید رئیسی به استان البرز ۵۶ طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۹ هزار میلیارد تومان افتتاح شد که شامل پروژههای دولتی و خصوصی بود. در حوزه بهداشت، احداث بیمارستان کمالشهر و مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان، به نام شهید آیتالله رئیسی نامگذاری شدهاند و نقش مهمی در ارتقاء خدمات درمانی منطقه دارند.
رونق تولید و حمایتهای اجتماعی
دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی شاهد احیای ۱۸۴ کارخانه و واحد تولیدی راکد و نیمهفعال در استان البرز بود که از جمله آنها کارخانه ایران تراورس با ظرفیت کامل به چرخه تولید بازگشت. همچنین مستمری مددجویان بهزیستی افزایش یافت و طرحهای پیشگیری از معلولیت به صورت کامل اجرا شدند. تجهیزات توانبخشی مورد نیاز این مددجویان تأمین و توزیع شد.
مولدسازی داراییهای دولت برای توسعه زیرساختها
برای تأمین منابع مالی پروژههای عمرانی، مولدسازی داراییهای دولت در استان البرز با شناسایی املاک مازاد و تأمین اعتبار لازم انجام گرفت و زمینه تکمیل پروژههای مهم مانند بیمارستانها و شبکه راهها فراهم شد.
شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی به عنوان مدیری سادهزیست، جهادی و انقلابی، دارای روحیه خستگیناپذیر و دلسوز محرومان شناخته میشد. وی تا آخرین لحظه عمر خود به خدمترسانی بیوقفه به مردم، عدالتگستری و پاسداری از ارزشهای انقلاب اسلامی پایبند بود.
سانحه سقوط بالگرد و فیض شهادت
شهید رئیسی در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از افتتاح پروژه سد «قیز قلعهسی» در استان آذربایجان شرقی، در منطقه جنگلی و کوهستانی ورزقان در سانحه سقوط بالگرد دچار حادثه شد. پس از تلاشهای گسترده نیروهای امدادی، پیکر مطهر ایشان و همراهانش شناسایی و به سوی آرامگاه ابدی منتقل شد.
مراسم تشییع و یادواره شهید رئیسی
مراسم تشییع پیکر پاک شهید رئیسی در شهرهای تبریز، مشهد، قم و تهران با حضور میلیونی مردم برگزار و پیکر مطهر ایشان در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاک سپرده شد. یاد و نام این مدیر انقلابی در پروژههای مختلف عمرانی، پلها، مدارس و خیابانها جاودانه شده است.
شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی نمادی از مدیر انقلابی عدالتگستر و خادم ملت بود که با همت و اخلاص بینظیر، مسیر خدمت به مردم را تا پایان ادامه داد و در همین راه به مقام شهادت رسید.