آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۷۶۰
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران:

افزایش ۳.۵ برابری تقاضای برق در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: افزایش تقاضای برق در اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۸ درصد بوده است و این رقم رشد سال جاری را به بیش از ۳.۵ برابر میانگین ده ساله رسانده است.
افزایش ۳.۵ برابری تقاضای برق در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اردشیر مذکوری مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: با رشد چشمگیر مصرف برق و محدودیت‌های تولید، ناترازی عرضه و تقاضای انرژی در اردیبهشت‌ماه سال جاری، زودتر از موعد، نسبت به سال‌های گذشته نمایان شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف برق در اغلب مناطق کشور بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته و در برخی استان‌ها نیز این میزان از ۱۹ درصد فراتر رفته است.

مذکوری ادامه داد: هم‌زمان، میانگین حداکثر دمای وزنی کشور از ابتدای اردیبهشت تاکنون حدود ۴.۸ درجه بیشتر از مدت مشابه سال گذشته ثبت شده است که به‌ویژه با توجه به وابستگی مصرف برق به وسایل سرمایشی، تأثیر قابل‌توجهی بر افزایش مصرف برق داشته است. علاوه بر این، کاهش ذخایر آب نیروگاه‌های برق‌آبی تا ۴۷ درصد موجب افت ۶۰ درصدی توان تولید این نیروگاه‌ها شده و توان شبکه را تحت فشار قرار داده است.

وی افزود: در واکنش به این شرایط، مجموعه‌ای از اقدامات اجرایی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است که توسعه نیروگاه‌های جدید، ارتقای ظرفیت تولید، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، اجرای ۱۴ ابر طرح برای مدیریت و کاهش ناترازی و الزام و تشویق صنایع به احداث نیروگاه‌های اختصاصی از جمله راهکار‌های کلیدی برای کاهش فشار بر شبکه بوده‌اند.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطر‌نشان کرد: علی‌رغم افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های تولید پراکنده، تجدیدپذیر و حرارتی و نیروگاه‌های صنایع نسبت به مدت مشابه سال قبل، همچنان بخشی از تقاضای برق فراتر از ظرفیت موجود است.

مذکوری تاکید کرد: در این شرایط، اجرای راهکار‌های مدیریتی و بهینه‌سازی مصرف و همکاری مشترکان در تمامی بخش‌ها ضروری به نظر می‌رسد تا ضمن کاهش فشار بر شبکه، تأمین پایدار برق امکان‌پذیر باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار