آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۹۹۱
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان:

کرمان باید مقصد اول گردشگری کشور شود

رییس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه هدف ما این است که کرمان متناسب با ظرفیت‌های خود به عنوان مقصد اول گردشگری کشور انتخاب شود تاکید کرد: می‌خواهیم همه را به مشارکت دعوت کنیم تا کرمان در افق ملی و بین‌المللی معرفی شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، در یکصدودهمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع بررسی راهکار‌های ارتقای گردشگری، حفظ میراث فرهنگی و ساماندهی صنایع دستی با بیان اینکه چنین نشست‌هایی را برگزار می‌کنیم تا بتوانیم تحول جدی را در گردشگری کرمان رقم بزنیم، اعلام کرد: برگزاری جشن ملی بوم گردی‌های ایران حرکت طوفانی در گردشگری کرمان بود و حضور بیش از ۷۰۰ نفر از فعالان حوزه گردشگری در حوزه بوم گردی و مقامات کشوری در کرمان نشان می‌داد که گردشگری استان در شرایط ویژه‌ای قرار گرفته است.

او در ادامه به زنجیره گردشگری کرمان پرداخت و افزود: گذشتگان میراث بسیار جالب و جذابی را ایجاد کردند و به یادگار گذاشتند و زیرساخت‌هایی را ایجاد کردند، خداوند متعال نیز مزایا و جذابیت‌های بسیار زیبایی در دل طبیعت متنوع کرمان قرار داد و امروز در مقطعی هستیم که همه زنجیره‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی به طرح “لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵” نیز اشاره کرد و افزود: با برگزاری رویداد ملی بوم گردی‌های ایران، لبخند ایران را به کرمان داشتیم و امیدواریم سال آینده لبخند دنیا را به کرمان داشته باشیم. طبیب زاده خاطر نشان کرد: هدف ما این است که کرمان متناسب با ظرفیت‌های خود به عنوان مقصد اول گردشگری کشور انتخاب شود.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان نقطه ضعف کرمان را عدم معرفی مناسب دانست و اظهار کرد: کرمان با توجه به ظرفیت‌های خود باید در اولویت وزارت میراث فرهنگی قرار بگیرد. 

وی با گلایه از اینکه کرمان تاکنون مقصد گردشگری مهمانان خارجی وزارت میراث فرهنگی انتخاب نشده است، افزود: برای کرمان ۱۴۰۵، افق بلندی ترسیم شده این موضوع می‌طلبد که در برنامه‌های وزارت میراث هم بگنجد و در همه مصاحبه‌ها و رویداد‌ها کرمان مطرح و معرفی شود، اگر محتوایی هم لازم باشد برای تهیه آن کمک می‌کنیم.

طبیب زاده، با اشاره به مراکز میراثی فراوان در کرمان تأکید کرد: باید حریم مراکز میراثی از جمله قلعه دختر و قلعه اردشیر در کرمان آزاد شود، اما این امر نیاز به اختصاص زمین دارد و پیشنهاد می‌شود وزارت میراث با هماهنگی و با همکاری وزارت راه و شهرسازی زمین‌هایی را برای این موضوع اختصاص دهند. 

وی خرابی خطوط ریلی استان را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: خرابی قطار‌ها خاطره بدی را در ذهن میهمانان ایجاد می‌کند و تصور خوبی از استان ایجاد نمی‌شود، بنابراین اصلاح و تکمیل راه آهن کرمان باید در اولویت قرار گیرد.

حضور اتباع در بازار و بافت تاریخی کرمان 

سپس دادستان کرمان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه نگهداری و مرمت اماکن تاریخی، مد نظر دادستانی و دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان و جزو سیاست‌های قوه قضائیه قرار دارد، اظهار کرد: جای تاسف است که درصد بالایی از اماکن تجاری بازار کرمان و همچنین بافت تاریخی مرکز شهر کرمان، در تصرف و در دست اتباعی است که برای این اماکن دلسوزی نمی‌کنند.

مهدی بخشی، با تأکید بر اینکه برای احیا و مرمت بافت تاریخی کرمان باید تدبیری اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: موضوع دیگر استان قالیبافی است که با تاریخ کرمان گره خورده، اما آنگونه که باید دیده نشده است در حالی که این موضوع باعث اشتغال به ویژه برای بانوان می‌شود و جذب گردشگر را در پی خواهد داشت. 

وی ارتقای امنیت و توسعه گردشگری استان را دارای ارتباط متقابل دانست و افزود: گاهی در فضای مجازی رویکردی علیه بعضی از استان‌ها شکل می‌گیرد که به فرهنگ و تاریخ آن منطقه ضربه می‌زند و از آنجا که کرمان در کوریدور عبور مواد مخدر کشور قرار دارد، دیدگاه منفی نسبت به استان ایجاد شده است که زیبنده نیست و نباید به این موضوع دامن زده شود.

لزوم تدوین سند جامع گردشگری کرمان ضروری است

در ادامه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز با بیان اینکه در استان کرمان برای موضوع گردشگری زیرساخت و اراده جدی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین ارکان اقتصاد مقاومتی حوزه گردشگری است، اما تاکنون کمیته‌ای برای این موضوع در استان ایجاد نشده است.

سیدمهدی قویدل، تدوین سند جامع گردشگری استان و همچنین فرهنگ سازی برخورد با گردشگر را ضروری دانست و افزود: برای جمع آوری متکدیان، معتادین متجاهر در بازار و در چهارراه‌ها و اماکن گردشگری اراده‌ای نیست و باید به این موضوع ورود کرد. 

وی بر مشخص شدن وظایف و تقسیم کار دستگاه‌ها برای رونق گردشگری تأکید کرد و گفت: امیدواریم با هماهنگی به نتایج خوبی برسیم.

ضرورت معرفی بیشتر کرمان در پلتفرم‌های مجازی 

سپس نماینده مردم شهرستان‌های زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، نیز توجه به بازاریابی و فروش آنلاین، ایجاد پلتفرم‌های دیجیتالی برای معرفی و فروش صنایع دستی و گردشگری را ضروری دانست و ادامه داد: کرمان در پلتفرم‌های مجازی در جست‌و‌جو‌ها جزو رتبه‌های بالا نیست و استان‌های دیگر بیشتر معرفی می‌شوند، بنابراین باید بر موضوع سئو نیز کار کرد. 

عبدالحسین همتی، پیشنهاد داد: با انعقاد تفاهمنامه با آژانس‌های گردشگری بین المللی می‌توان برای معرفی جاذبه‌های کرمان به گردشگران و جذب گردشگر اقدام کرد.

گفتنی است، در این نشست فعالان گردشگری و برخی مدیران استانی به مهمترین مسائل حوزه گردشگری کرمان پرداختند و بر مرمت بافت تاریخی کرمان، ارائه طرح پیشران دقیق گردشگری، تبدیل کرمان به پایلوت ژئوتوریسم، اجرای برنامه‌های رویداد محور برای طرح”لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵″، تسریع در روند مرمت و احیای بنا‌های تاریخی، توجه به بخش خصوصی برای توسعه گردشگری کرمان، تدوین رویکردی جامع و برنامه‌ای استراتژی، همکاری بین بخشی تأکید کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار