آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۰۳۳

مودی: پاکستان باید برای هر حمله تروریستی بهای سنگینی بپردازد

نخست وزیر هند در سخنرانی در رویدادی گفت که پاکستان باید برای هر حمله تروریستی بهای سنگینی بپردازد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نارندرا مودی، نخست وزیر هند، روز پنجشنبه، یک ماه پس از حمله مرگبار در کشمیر هند که منجر به تعلیق یک معاهده کلیدی اشتراک آب رودخانه بین همسایگان توسط دهلی نو شد، گفت که پاکستان از رودخانه‌هایی که هند بر آنها حق دارد، آب دریافت نخواهد کرد.

تعلیق معاهده آب‌های سند که توسط بانک جهانی در سال ۱۹۶۰ مذاکره شد، از جمله اقدامات متعددی بود که هند ماه گذشته پس از حمله ۲۲ آوریل که منجر به کشته شدن ۲۶ مرد، عمدتاً گردشگران هندو شد، علیه پاکستان اعلام کرد.

دهلی نو گفته بود که این حمله با حمایت پاکستان انجام شده است - اتهامی که اسلام آباد آن را رد کرد - و این دو همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای، پیش از توافق بر سر آتش‌بس در ۱۰ مه، درگیر بدترین درگیری نظامی خود در نزدیک به سه دهه گذشته شدند.

مودی در یک رویداد عمومی در ایالت شمال غربی راجستان، که با پاکستان هم‌مرز است، گفت: «پاکستان باید برای هر حمله تروریستی بهای سنگینی بپردازد... ارتش پاکستان آن را خواهد پرداخت، اقتصاد پاکستان آن را خواهد پرداخت.»

معاهده سند، آب ۸۰ درصد از مزارع پاکستان را از سه رودخانه‌ای که از هند سرچشمه می‌گیرند، تأمین می‌کند، اما وزیر دارایی پاکستان این ماه گفت که تعلیق آن «هیچ تأثیر فوری» نخواهد داشت.

آتش‌بس بین این دو کشور تا حد زیادی حفظ شده است و وزیر امور خارجه هند، سوبرامانیام جایشانکار گفت که در حال حاضر هیچ تبادل آتشی وجود ندارد و «بر این اساس، جابجایی نیرو‌ها نیز صورت گرفته است».

جایشانکار به خبرگزاری هلندی NOS گفت: «عملیات (نظامی) ادامه دارد، زیرا پیام روشنی وجود دارد... مبنی بر اینکه اگر اقداماتی از نوع آنچه در ۲۲ آوریل دیدیم، رخ دهد، پاسخی وجود خواهد داشت، ما به تروریست‌ها ضربه خواهیم زد.»

وی افزود: «اگر تروریست‌ها در پاکستان باشند، ما آنها را در هر کجا که باشند، هدف قرار خواهیم داد.»

هند و پاکستان از زمان استقلال از انگلیس در سال ۱۹۴۷، روابط پرآشوبی داشته‌اند و سه جنگ داشته‌اند که دو مورد از آنها بر سر منطقه هیمالیایی کشمیر بوده است، منطقه‌ای که هر دو ادعای مالکیت کامل آن را دارند، اما بر بخشی از آن حکومت می‌کنند.

دهلی نو همچنین پاکستان را به حمایت از جدایی‌طلبان که با نیرو‌های امنیتی در بخش کشمیر هند می‌جنگند، متهم می‌کند، اما اسلام‌آباد این اتهام را رد می‌کند.

این دو کشور از زمان حمله آوریل در کشمیر، اقدامات متعددی علیه یکدیگر انجام داده‌اند، از جمله تعلیق تجارت، بستن مرز‌های زمینی و تعلیق اکثر ویزاها.

منبع: رویترز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار