
هشدار نسبت به بحران جمعیتی در کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان کاهش زاد و ولد را نگران کننده خواند و گفت: بر اساس شاخص جهانی جمعیت ۲ درصد از جمعیت استان باید زنان باردار باشد، اما این شاخص در استان به یک درصد هم نمی رسد.
نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر چارهای نیندیشیم با این وضعیت در آیندهای نه چندان دور با بحران جدی پیری و حذف تدریجی جمعیت مواجه خواهیم شد.
تاچگردون از اختصاص ۴۲ دستگاه خودرو به ادارات آموزش و پرورش شهرستانها خبر داد.
در این نشست روند جذب اعتبارات نفت بررسی شد: به گفته استاندار هنوز کمتر از ۵۰ درصد از ۳ هزارو ۷۰۰ میلیاردتومان کمکهای وزارت نفت به استان جذب شده است.
رحمانی افزود: براساس مصوبه گذشته شورای برنامه ریزی استان دستگاههای اجرایی می بایست تا آخر اردیبهشت برنامه راهبردیشان را ارائه دهند، اما فقط ۲ دستگاه به این تکلیف عمل کرده است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس هم از روند کند جذب اعتبارات عمرانی به ویژه کمکهای نفت انتقاد کرد و گفت: با وجود نیاز شدید طرحه ها عمرانی به اعتبار، اما برخی از دستگاهها حتی یک ریال از اعتبار نفت را پرداخت نکردند.
بهرامی با اشاره به افزایش نرخ مهاجرت فزاینده و تراکم بالای جمعیت در شهرستان بویراحمد بر توزیع متناسب اعتبارات بر اساس آمایش سرزمینی و میزان جمعیت تاکید کرد.
نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون درمجلس شورای اسلامی به مشکلات زیرساختی شهرها به خصوص مرکز استان و ناتوانی مالی شهرداری برای حل گرههای درون شهری گفت: تامین زیرساختها از توان شهرداری خارج است و باید دیگر دستگاههای دولتی کمک کنند.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هم گفت: طرح تولید مسکن ایثارگران به علت نبود زمین مسکوت مانده است.
حجت الاسلام خرم روز افزود: ۱۰۰ گلزار شهید نیاز به ساماندهی دارد.
اسدی مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان هم با اشاره به آموزش بیش از ۵ هزار مهارت آموز در یک سال کذشته گفت: ۸۱ کارگاه مهارت آموزی استان با کمبود شدید امکانات کمک آموزشی مواجهاند.
در این نشست ۴ مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان ارائه و تصویب شد.