آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۳۷۷

استرس خطر تشدید بیماری مزمن انسدادی ریه را چهار برابر می‌کند

یک مطالعه جدید می‌گوید استرس می‌تواند شرایط افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه را بدتر کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که سطوح بالای استرس با خطر چهار برابر شدن حملات متوسط یا شدید بیماری مزمن انسدادی ریه و تشدید بیماری مرتبط است.

دکتر «اوبیاگلی لیندا آفور»، محقق ارشد و فلوشیپ مراقبت‌های ویژه و ریوی در دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور، گفت: «شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد عوامل روانی-اجتماعی، از جمله استرس، با تشدید علائم تنفسی در افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه مرتبط هستند.»

برای این مطالعه، محققان ۹۹ فرد سیگاری سابق مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه را به مدت شش ماه پیگیری کردند و سطح استرس گزارش‌شده آنها را با خطر ابتلاء به دوره‌های تشدید مشکلات تنفسی مقایسه کردند.

بیماری مزمن انسدادی ریه یک بیماری التهابی ریه است که شامل بیماری‌هایی مانند برونشیت مزمن و آمفیزم می‌شود. محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که این بیماری چهارمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.

بنیاد COPD می‌گوید تشدید بیماری مزمن انسدادی ریه باعث می‌شود تنفس بیماران بدتر از حد معمول شود و سرفه، تنگی نفس یا خلط افزایش یابد. این حملات می‌توانند بسیار جدی باشند و بیماران را به اورژانس بفرستند یا آنها را برای چند روز در بیمارستان بستری کنند.

محققان افزودند که علاوه بر افزایش خطر ابتلاء به این دوره‌ها، سطوح بالاتر استرس با فرآیند‌های بیولوژیکی مرتبط با بیماری مزمن انسدادی ریه نیز مرتبط است. این فرآیند‌ها شامل فعال شدن پلاکت‌ها، استرس اکسیداتیو و التهاب سیستمیک است.

آفور گفت: «این فرآیند‌ها که ممکن است منجر به آسیب سلولی و بافتی شوند، تحت تأثیر افزایش استرس نیز قرار می‌گیرند.»

محققان گفتند که این نتایج نشان می‌دهد که نیاز به تحقیقات بیشتر با تعداد بیشتری از بیماران بیماری مزمن انسدادی ریه وجود دارد.

آفور گفت: «در حالی که مطالعه ما گروه کوچکی از بیماران را بررسی کرد، نتایج ما نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد چگونگی تأثیر استرس بر سلامت تنفسی و اهمیت پرداختن به عوامل روانی-اجتماعی برای کمک به بهبود کیفیت زندگی افراد را نشان می‌دهد.»

منبع: مهر
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار