آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۴۵۴
در نخستین نشست کارگروه دائمی تحول در سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک؛

کاظمی: تعلیم و تربیت امر حاکمیتی است/ ضرورت پوشش حداکثری کودکان در دوره پیش‌دبستانی

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تعلیم و تربیت امر حاکمیتی است، گفت: پوشش حداکثری کودکان در دوره پیش‌دبستانی باید به عنوان یک اولویت در دستورکار سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک قرار گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، علیرضا کاظمی روز دوشنبه در نخستین نشست کارگروه دائمی تحول در سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، اظهار کرد: در شرایط فعلی هم می‌توان به دستاورد‌های بزرگی در شاخص پوشش دوره پیش‌دبستانی رسید و تحقق اهداف تعیین‌شده در اسناد بالادستی در زمینه تعلیم و تربیت کودک نیازمند تلاش شبانه‌روزی و همکاری دیگر سازمان‌ها و نهاد‌های مرتبط با سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک است.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: افزایش نرخ پوشش کودکان در دوره پیش‌دبستانی به طور مستقیم بر تقویت آموزش عمومی کشور اثرگذاری مطلوب دارد.

اتمام فرایند انتصاب رؤسای ادارت تعلیم و تربیت کودک تا پایان خرداد

در ادامه این نشست، حمیدرضا شیخ‌الاسلام معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به ضرورت نرخ پوشش حداکثری دوره پیش‌دبستانی، کیفیت‌بخشی به محتوا را یکی دیگر از اولویت‌های این سازمان در دور جدید دانست.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت یکپارچه زیست‌بوم تعلیم و تربیت کودک، از استقرار رؤسای ادارات تعلیم و تربیت کودک در استان‌ها خبر داد و گفت: خوشبختانه فرایند انتصاب روسای ادارات تعلیم و تربیت کودک در استان‌ها به سرعت دنبال می‌شود و تلاش بر این است تا نیمه خرداد، رئیس این ادارات در همه استان‌ها منصوب شود.

شیخ‌الاسلام با اشاره متغیر‌های تاثیرگذار در شهریه، یادآور شد: در شهریه سال آینده، همه متغیر‌ها توسط سامانه ارزیابی می‌شود و در نتیجه اثرگذاری نیروی انسانی در تعیین شهریه به حداقل می‌رسد.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک خاطرنشان کرد: فرایند ملی محاسبه شهریه برای سال آینده از چهارم خرداد آغاز شده و این در حالی است که این فرایند در سال‌های گذشته در اواسط زمستان شروع می‌شد.

سرمایه‌‎گذاری گسترده کشور‌های پیشرو در دوره پیش از دبستان

رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش نیز با اشاره به نقش دوره پیش‌دبستانی در ارتقای کیفیت تحصیلی کودکان به ویژه در دوره ابتدایی، گفت: مطالعات جهانی نشان می‌دهد کشور‌های پیشرو در حوزه آموزش، سرمایه‌گذاری دولتی بسیار زیادی در حوزه پیش‌دبستانی انجام داده‌اند، زیرا این امر هم از منظر پژوهش‌های شناختی و مغزی و هم به لحاظ پژوهش‌هایی که در حوزه اقتصاد آموزش انجام شده، کاملاً توجیه‌پذیر و علمی است.

ضرورت و اهمیت دوره پیش‌دبستانی در مناطق دوزبانه

حکیم زاده با مطرح کردن این پرسش که حضور در کودکستان برای چه کودکانی ضروری است، خاطرنشان کرد: گذراندن دوره پیش‌دبستانی برای کودکانی که در مناطق کمتربرخوردار یا در خانواده‌های دهک‌های کم‌درآمد زندگی می‌کنند، امری ضروری است، زیرا اغلب این کودکان از امکانات آموزشی کافی بهره‌مند نیستند و در معرض محرک‌های یادگیری قرار نمی‌گیرند؛ به همین دلیل مهارت‌های پایه را کمتر از دیگر کودکان فرامی‌گیرند. این موضوع به خصوص در مناطق دو زبانه اهمیت بیشتری دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز امر تعلیم و تربیت در دوره پیش‌دبستانی را به عنوان یکی از راهکار‌های عدالت اجتماعی ذیل عدالت آموزشی مورد تاکید قرار داده است. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد حمایت دولت برای افزایش نرخ پوشش تحصیلی تا چه اندازه ضروری است.

حکیم‌زاده تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود اغلب خانواده‌هایی که در دهک‌های کم درآمد قرار دارند شهریه کودکستان را از سبد هزینه‌های خانوار حذف می‌کنند و در نتیجه کودکان این خانواده‌ها که اتفاقاً بیش از دیگران به گذراندن دوره پیش‌دبستانی نیاز دارند، امکان حضور در این دوره را از دست می‌دهند. در چنین شرایطی حمایت‌های دولت با سازوکار‌های قانونی می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان این که عدالت آموزشی از مسیر افزایش نرخ پوشش دوره پیش‌دبستانی محقق می‌شود، گفت: دورۀ پیش‌دبستانی کلید عدالت آموزشی و شرط تحقق آن است.

ضرورت دوره پیش‌دبستانی برای کودکان دهک‌های کم‌درآمد

در ادامه، محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش توسعه دوره پیش‌دبستانی را امری مهم و ضروری برای تحقق عدالت آموزشی توصیف و تصریح کرد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که به طور ویژه کودکان دهک‌های کم‌درآمد بتوانند در این دوره حضور پیدا کنند و مهارت‌های لازم را برای ورود به آموزش عمومی کسب کنند.

بهبود زیرساخت‌های قانونی گام اول برای افزایش نرخ پوشش است

علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش نیز با تاکید بر اینکه گذراندن دوره پیش‌دبستانی یک الزام است، بهبود امکانات و زیرساخت‌های قانونی را گام اول برای افزایش نرخ پوشش دانست و گفت: کودکان در دوره پیش از دبستان به لحاظ روحی، روانی و عاطفی بسیار حساس و پذیرنده هستند؛ به همین دلیل قرارگیری آنان در معرض مهارت‌آموزی امری ضروری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار