آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۵۲۱

بومی‌سازی فناوری‌های نوین در صنعت نفت توسط مرکز کنترل WRFM

با پیاده‌سازی سامانه‌های پیش‌بینی تولید، تحلیل نرخ حفاری و دستیار هوشمند، مرکز کنترل WRFM توانسته است مدیریت میدان‌های نفتی را به سطحی هوشمند و کاملاً دیجیتالی ارتقا دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ، تور فناورانه بازدید از مرکز کنترل هوشمند همزمان چاه، مخزن و تأسیسات سطح‌الارضی (WRFM)، امروز پنجم خردادماه با هدف ترویج و معرفی فناوری‌های نوین بومی به اصحاب رسانه در محل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد برگزار شد.

 

در این بازدید، مهدی سید سیار، مدیر فنی مرکز WRFM، با اشاره به اهداف و دستاوردهای این پروژه اظهار داشت: اجرای این مرکز هوشمند به همت شرکت گسترش انرژی پاسارگاد انجام گرفته و توسعه فاز دوم آن نیز با حمایت معاونت علمی در حال پیشرفت است. وی هدف اصلی این پروژه را «بهینه‌سازی و بیشینه‌سازی مداوم ارزش میادین نفتی و گازی کشور» عنوان کرد.

 

سید سیار با بیان اینکه این پروژه در فاز اول، تنها با ۱۰ میلیون دلار هزینه راه‌اندازی شده، افزود: سودآوری حاصل از این فاز به حدود ۲۰۰ میلیون دلار رسید که نشان‌دهنده بازدهی ۲۰ برابری آن است؛ موفقیتی که تنها از طریق بهینه‌سازی فرآیندهای موجود محقق شده است.

 

وی درباره دستاوردهای فنی فاز اول خاطرنشان کرد: در این مرحله، امکان مانیتورینگ آنلاین عملیات روزانه میدان از جمله تولید، حفاری و سایر فرآیندها فراهم شد. همچنین سیستم‌های نظارت و راهبری برخط، تحلیل‌های آماری و مهندسی و در نهایت تسریع فرآیند تصمیم‌گیری برای بهره‌برداری بهینه از میادین نفتی به بهره‌برداری رسید.

 

مدیر فنی WRFM ادامه داد: در فاز دوم، تکمیل فرایند دیجیتال‌سازی میادین و هوشمندسازی سامانه‌های مدیریت تولید، مدیریت حفاری و هدایت چاه در دستور کار قرار گرفته‌است. بخش ابتدایی این فاز شامل توسعه زیرساخت‌های فناورانه، نصب ابزارها و تجهیزات پیشرفته در بخش‌های تولید و حفاری و همچنین راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی است.

 

وی افزود: در این مرحله، سه ماژول کلیدی طراحی و اجرا شده‌اند؛ شامل «پیش‌بینی هوشمند نرخ تولید چاه»، «پیش‌بینی نرخ نفوذ حفاری» و «دستیار هوشمند بالادست» که هرکدام نقش مهمی در ارتقای بهره‌وری و دقت عملکرد دارند.

 

سید سیار در ادامه با اشاره به نتایج عملیاتی مرکز کنترل هوشمند گفت: شرکت گسترش انرژی پاسارگاد با استفاده از این مرکز موفق شد با حفر ۱۳ حلقه چاه و تعمیر یک چاه در میادین سپهر و جفیر، به تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت دست یابد؛ رقمی قابل‌توجه که نقش هوشمندسازی را در رشد تولید به خوبی نشان می‌دهد.

 

او همچنین تصریح کرد که فاز دوم توسعه مرکز WRFM برای تکمیل ماژول‌های دیگر از جمله در حوزه‌های تولید، حفاری، هدایت چاه، ایمنی (HSE) و... نیز در دست اقدام است. این فاز با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری شریف تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

سید سیار از اهداف آتی این مجموعه نیز سخن گفت و اعلام کرد: ساخت تجهیزات سخت‌افزاری و تولید مواد شیمیایی خاص برای نخستین بار در دستور کار این مرکز قرار گرفته و برنامه‌ریزی‌هایی برای بومی‌سازی این فناوری‌ها در حال انجام است.

 

در ادامه این بازدید، دهقانی مدیرعامل شرکت سپهر پاسارگاد نیز ضمن اشاره به تأثیرات اشتغال‌زایی تأسیس مرکز WRFM گفت: راه‌اندازی این مرکز موجب اشتغال‌زایی برای ۴۰ نفر متخصص برنامه‌نویسی و ۲۰ نفر متخصص نفتی شده است؛ امری که نشان می‌دهد توسعه فناوری‌های پیشرفته می‌تواند همزمان منجر به رشد اقتصادی و اشتغال شود.

 

گفتنی است گروه انرژی پاسارگاد به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت بالادستی نفت و گاز ایران، اقدامات متعددی را در راستای توسعه سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در سه حوزه کلیدی «پیش‌بینی تولید»، «برآورد نرخ حفاری» و «دستیار هوشمند بالادست» (UAIA) انجام داده و در مسیر تحقق صنعت نفت دیجیتال، گام‌هایی جدی برداشته است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار