آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۶۴۴
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

نرخ مرگ نوزادان و کودکان در کرمان بالاتر از میانگین کشوری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان استان کرمان با اشاره به اینکه از نظر آمار مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات، در صدر کشور قرار دارد، گفت: نرخ مرگ نوزادان و کودکان در کرمان بالاتر از میانگین کشوری است

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مرتضی هاشمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در همایش بزرگداشت هفته ملی جمعیت در کرمان گفت: جمعیت را یکی از مؤلفه‌های قدرت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.

وی افزود: اگر با روند کنونی پیش برویم، در ۲۵ سال آینده از هر سه نفر، یک نفر سالمند خواهد بود. 

او گفت: در دهه ۶۰ و ۷۰، نرخ باروری بیش از ۶ بوده، اما اکنون به زیر ۲ رسیده است. این کاهش در دنیا بی‌سابقه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: جمعیت یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های دولت چهاردهم است و مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار دارد. 

او افزود: این موضوع برای موجودیت کشور حیاتی است و باید به دغدغه‌ای جدی برای همه ما تبدیل شود.

هاشمیان افزود: تولد اولین فرزند در سنین ۲۵ تا ۳۲ سالگی رخ می‌دهد؛ این تأخیر در ازدواج و فرزندآوری پیامد‌های متعددی دارد.

او گفت: خوشبختانه در کرمان بالاترین سطح خدمات ناباروری ارائه می‌شود و اقدامات خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد: نرخ مرگ نوزادان و کودکان در کرمان بالاتر از میانگین کشوری است. 

او افزود: استان کرمان از نظر آمار مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات، در صدر کشور قرار دارد.

بحران تنهایی

سپس عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: امروز با پدیده‌ای به نام بحران تنهایی در غرب مواجه هستیم که اثرات مخربی تا دو یا سه برابر بیشتر از آلودگی هوا بر سلامت قلب و مغز دارد. 

نوذر نخعی افزود: تنها جایی که منابع غنی برای پیشگیری از تنهایی دارد، فرهنگ ایرانی اسلامی است. ما باید به سبک زندگی اصیل خود بازگردیم و آن را حفظ کنیم. 

او تاکید کرد: هر چقدر مادران ما بیشتر احساس ارزشمندی کنند در پیشگیری از تنهایی و آسیب‌های روانی در آینده مؤثرتر خواهد بود.

سخنان استاندار کرمان

در ادامه استاندار کرمان نیز با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت و به عنوان یکی از مسائل راهبردی در کشور گفت: اگر از سیاست‌های افزایش جمعیت صحبت و مشوق‌هایی برای این موضوع در نظر گرفته می‌شود؛ دقیقاً در راستای انجام رسالتی است که همه ما نسبت به آینده ایران داریم.
 
محمدعلی طالبی افزود: همه ما باید به رسالت «پایداری جمعیت» و «حفظ جوانی» به عنوان یک وظیفه و مسئولیت ملی نگاه کنیم.
 
طالبی با اشاره به برخی برنامه‌ریزی‌ها در این خصوص، خاطرنشان کرد: گاهی در سیاست‌گذاری‌ها و تبلیغات، اصل موضوع افزایش جمعیت بیشتر دیده می‌شود؛ بدون آنکه به حواشی، ابزار‌ها و الزامات آن توجه شود
 
او با بیان این مطلب که افزایش جمعیت در بستری محقق خواهد شد که بتوانیم به ابعاد مختلف موضوع توجه و سازوکار‌های آن را فراهم کنیم، افزود: معتقدیم بستر‌های لازم برای افزایش جمعیت، هم در درون خانواده‌ها و هم در سطح جامعه، باید مهیا شود.
 
وی با بیان اینکه باید اهتمام جدی برای رفع نگرانی‌های مردم به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و درآمدی وجود داشته باشد، تصریح کرد: در شرایط کنونی، نیازمند تلاش مضاعف برای کاهش دغدغه‌های خانواده‌ها هستیم. 
 
او گفت: در کنار تشویق مردم به ازدواج و فرزندآوری، باید به رفع مشکلات و تأمین نیاز‌های زوجین و فرزندان نیز توجه کنیم. جامعه باید ببیند که مسئولان در بخش‌های مسکن، معیشت، آموزش و تربیت کودکان اهتمام دارند.
 
لزوم بومی‌سازی سیاست‌های جمعیتی در استان
 
طالبی با اشاره به امکان اجرای سیاست‌های ملی جمعیت در سطح استانی، گفت: ما می‌توانیم در استان کرمان برای سیاست‌های ملی و سیاست‌گذاری‌های ملی اقدامات و فعالیت‌هایی را به صورت استانی و بومی انجام دهیم.
 
استاندار کرمان ادامه داد: انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی استان که در مسیر افزایش فرزند آوری و افزایش جمعیت مسئولیت دارند؛ در قالب جلسات و کارگروه‌های تخصص، سیاست‌ها و مشوق‌های استانی را بر اساس مقتضیات، توانمندی‌ها و همچنین شرایط جغرافیایی استان، پیشنهاد دهند و تا بتوانیم این سیاست‌ها و برنامه‌ها را به صورت استانی و بومی هم دنبال کنیم.
 
وی بر تسریع در اجرای برنامه‌های حمایتی تأکید کرد و گفت: موضوعاتی مانند خانه‌دار کردن زوجین جوان و خانواده‌های دارای سه فرزند، تحویل زمین و رفع مشکل سکونت آنها باید با سرعت بیشتری پیگیری و اطلاع‌رسانی مناسبی نیز به خانواده‌ها صورت گیرد.
 
استاندار کرمان در پایان از کسانی که در صف مقدم این مسئولیت ملی فعالیت می‌کنند، تقدیر کرد و گفت: امیدوارم با هماهنگی و همگرایی موجود در استان، بتوانیم گام‌های مؤثری در جهت تحقق اهداف جمعیتی برداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار