
نخستین نشست سهجانبه اقتصادی چین، آسهآن و شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سران چین، اتحادیه کشورهای جنوبشرق آسیا موسوم به آسهآن و شورای همکاری خلیج فارس (GCC) امروز (سهشنبه) در مالزی برای نخستینبار در نشستی مشترک گرد هم آمدند تا با هدف تقویت همکاری اقتصادی میان این سه بلوک، در شرایط تنشهای تجاری جهانی و اعمال تعرفههای جدید از سوی آمریکا، گفتوگو کنند.
لی چیانگ نخستوزیر چین، در این نشست تأکید کرد چین، آسهآن و کشورهای عربی خلیج فارس باید «نمونهای از همکاری بینمنطقهای درهای باز» ارائه دهند. وی گفت در صورت اتصال مؤثر بازارهای این سه بلوک، فرصتهای توسعه بیشتری ایجاد خواهد شد.
انور ابراهیم نخستوزیر مالزی، نیز اعلام کرد مجموع تولید ناخالص داخلی این سه منطقه به بیش از ۲۴.۸۷ تریلیون دلار میرسد و جمعیت آنها حدود ۲.۱۵ میلیارد نفر است. وی تأکید کرد این ظرفیت اقتصادی میتواند به گسترش نوآوری و سرمایهگذاری مشترک منجر شود.
این نشست در حالی برگزار میشود که چین در پی کاهش وابستگی به اقتصاد آمریکا و تقویت روابط با اقتصادهای نوظهور است. از سوی دیگر، کشورهای آسهآن نیز به دنبال تنوعبخشی به روابط تجاری خود، بهویژه پس از وضع تعرفههای سنگین از سوی آمریکا در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ هستند.
بر اساس پیشنویس بیانیه پایانی نشست، سه طرف تنوع اقتصادی خود را فرصتی برای افزایش تجارت و همکاری در بخشهای مختلف دانستند.
همچنین، نشست جداگانهای میان آسهآن و شورای همکاری خلیج فارس نیز برگزار شد. این دو بلوک نخستینبار در سال ۲۰۲۳ در عربستان سعودی دیدار کرده بودند.
حجم تجارت چین و آسهآن در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۹۶.۷ میلیارد دلار و میان آسهآن و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ۱۳۰.۷ میلیارد دلار گزارش شده است.