آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۷۷۳۳

گوترش خواستار پایبندی کامل ایران و اسرائیل به آتش‌بس شد

دبیرکل سازمان ملل متحد با استقبال از اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، از دو طرف خواست که به‌طور کامل به آن پایبند بمانند و از تشدید خشونت‌ها پرهیز کنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل، امروز با انتشار پیامی، از توافق آتش‌بس میان ایران و اسرائیل که شب گذشته توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در فضای مجازی اعلام شد، استقبال کرد و از طرفین خواست به آن احترام بگذارند.

با وجود اعلام آتش‌بس، تبادل آتش تا پیش از تأیید رسمی دو طرف ادامه یافت. ساکنان تهران از حملات شدید هوایی در شب گذشته و بامداد امروز خبر داده‌اند. ترامپ نیز پیش از سفر به اروپا برای شرکت در نشست ناتو، از نقض این آتش‌بس ابراز نارضایتی کرده و خواستار پایبندی ایران و به ویژه اسرائیل به این توافق شد.

گوترش در پستی نوشت: «درگیری باید متوقف شود. مردم دو کشور بسیار رنج کشیده‌اند.» وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این آتش‌بس بتواند در دیگر بحران‌های منطقه نیز الگو قرار گیرد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بدون محکوم کردن حملات رژیم صهیونسیتی به تاسیسات هسته‌ای ایران که نقض‌کننده تمامی معاهدات بین‌المللی است، از ایران خواست همکاری خود با نهاد‌های بین‌المللی را از سر بگیرد تا تنش‌ها پیرامون برنامه هسته‌ای این کشور کاهش یابد.

گروسی اعلام کرد که پیشنهاد دیدار با وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، را داده و ابراز امیدواری کرد این دیدار بتواند به راه‌حلی دیپلماتیک منجر شود.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل هم هشدار داد که زندان اوین تهران نباید هدف حمله قرار گیرد. ثمین الخطیب سخنگوی این دفتر در ژنو گفت که حمله به چنین مکانی طبق قوانین بین‌المللی، نقض جدی حقوق بشر به شمار می‌رود. گزارش‌هایی از وقوع آتش‌سوزی و مجروح شدن چند زندانی منتشر شده است.

مقامات ایران اعلام کردند که از زمان آغاز درگیری‌ها در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) تاکنون، ۶۱۰ نفر در ایران جان خود را از دست داده‌اند که شامل ۴۹ زن، ۱۳ کودک، دو زن باردار و یک نوزاد می‌شود. همچنین ۴۷۴۶ نفر مجروح شده‌اند. ایران همچنین از آسیب دیدن چند مرکز درمانی و آمبولانس خبر داده است. در طرف دیگر، گزارش‌ها از کشته شدن ۲۸ شهروند اسرائیلی در اثر حملات موشکی ایران حکایت دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار