
پاکستان رئیس دورهای شورای امنیت؛ فلسطین و قطعنامه پیشنهادی درباره ایران در دستور کار

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، عاصم افتخار احمد سفیر و نماینده پاکستان در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص قطعنامه پیشنهادی چین، روسیه و پاکستان درباره ایران و توقف تجاوز اسرائیل و آتش بس دائمی در خاورمیانه گفت: رایزنیها درباره این قطعنامه ادامه دارد، اما هنوز تاریخ رای گیری درباره پیشنویس قطعنامه پیشنهادی تعیین نشده است.
گفته میشود، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی با توجه به اعلام آتشبس میان رژیم اسرائیل و ایران، طرفین میخواهد که از پایداری و بلندمدت بودن آن اطمینان پیدا کرده و خواستار خودداری از تشدید بیشتر تنشها شده است.
همچنین گفته میشود که پیشنویس قطعنامه پیشنهادی همچنین خواستار حل و فصل دیپلماتیک موضوع هستهای ایران بوده و پیشنهاد داده است که در ازای لغو تحریمها، برنامه هستهای صلحآمیز ایران تضمین شود.
پاکستان رئیس دورهای شورای امنیت؛ فلسطین و قطعنامه پیشنهادی درباره ایران در دستور کار
سفیر پاکستان همچنین گفت که کشورش ریاست نشست فصلی شورای امنیت درباره "وضعیت خاورمیانه، از جمله مسئله فلسطین" را بر عهده خواهد داشت. این نشست با توجه به بحران انسانی فزاینده در نوار غزه، در سطح وزرای خارجه برگزار خواهد شد.
او تصریح کرد که این نشست بر مسولیت شورا در حفاظت از غیرنظامیان، رعایت حقوق بینالملل بشردوستانه، درخواست آتشبس فوری و دستیابی به راهحل عادلانه و پایدار براساس قطعنامههای سازمان ملل تاکید خواهد کرد.
به گفته وی، نشست "ترویج صلح و امنیت بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی و حلوفصل مسالمتآمیز منازعات" در تاریخ ۲۲ ژوئیه برگزار میشود که ریاست آن بر عهده «محمد اسحاق دار» معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان خواهد بود.
او توضیح داد که هدف این نشست، بررسی موثر بودن سازوکارهای حل منازعات، موانع اجرای تصمیمات شورا، تقویت دیپلماسی و میانجیگری و همچنین حمایت از تعهدات مندرج در «پیمان برای آینده» در زمینه پیشگیری از درگیریها است.
رئیس دورهای شورای امنیت همچنین گفت: نشست یویژه با موضوع "همکاری میان سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی (OIC) " در تاریخ ۲۴ ژوئیه برگزار میشود و ریاست آن نیز بر عهده معاون نخستوزیر پاکستان خواهد بود که به بررسی تعامل سازمان ملل با سازمان همکاری اسلامی خواهد پرداخت که نماینده ۵۷ کشور در چهار قاره است.
او افزود: سازمان همکاری اسلامی نقش فزایندهای در پیشگیری از درگیریها، میانجیگری، پاسخهای بشردوستانه، بازسازی پس از جنگ، گفتوگوی بینفرهنگی و مقابله با افراطگرایی ایفا کرده است. هدف این نشست، نهادینهسازی و تعمیق همکاری بین سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی بهویژه در روندهای صلح در خاورمیانه، شمال آفریقا، منطقه ساحل و فراتر از آن خواهد بود.
سفیر پاکستان در سازمان ملل در پاسخ به پرسشی بار دیگر بر ضرورت فوری حل مساله جامو و کشمیر تأکید کرد و آن را «منبع دائمی تنش و درگیری میان هند و پاکستان» خواند و گفت: «زمان آن رسیده که موضوع کشمیر حلوفصل شود. این فقط مسولیت پاکستان نیست. ما عضوی موقت هستیم که برای یک دوره دوساله در شورا حضور داریم.»
رئیس دورهای شورای امنیت اضافه کرد: «این شورا، بهویژه اعضای دائم آن، وظیفه دارند که برای اجرای قطعنامههای خود اقدام عملی انجام دهند.»