آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۸۷۲

انتقاد قانونگذاران کنگره از تصمیم دولت ترامپ برای توقف ارسال سلاح به اوکراین

چند نماینده از هر دو حزب کنگره آمریکا، تصمیم دولت «دونالد ترامپ» برای توقف ارسال برخی تسلیحات به کی‌یف را محکوم کردند و آن را سبب تشویق روسیه در حمله به اوکراین دانستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، از نشریه پولیتیکو، نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا تصمیم دولت ترامپ برای توقف ارسال برخی محموله‌های موشکی و مهمات به اوکراین را به شدت محکوم کرده و هشدار دادند که این تصمیم خطر تحریک روسیه در گرماگرم تشدید حملات را به همراه دارد.

برایان فیتزپاتریک عضو جمهوری‌خواه کنگره و رئیس مشترک کمیته اوکراین پس از اعلام کاخ سفید مبنی بر توقف ارسال برخی تسلیحات به کی‌یف به دلیل نگرانی‌های پنتاگون از کاهش ذخایر تسلیحاتی ایالات متحده، گفت که این موضوع را با شدت تحت بررسی قرار خواهد داد.

وی در پستی در پلتفرم ایکس نوشت: «ما باید پایگاه صنعتی دفاعی خود را در اینجا در ایالات متحده بسازیم و همزمان کمک‌های لازم را به متحدان خود که از آزادی در برابر یک دیکتاتور متجاوز بی‌رحم دفاع می‌کنند، ارائه دهیم. انجام ندادن هر دو کار غیرقابل قبول است».

فیتزپاتریک سپس از کاخ سفید و پنتاگون درخواست جلسه توجیهی اضطراری کرد.

برخی دیگر از نمایندگان هر دو حزب نیز توقف فروش تسلیحات به اوکراین که در دولت جو بایدن به تصویب رسیده بود را نقض مجدد تعهد ترامپ به کی‌یف در اجلاس هفته گذشته ناتو دانستند. ترامپ در این نشست به ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین وعده فروش تسلیحات بیشتر را داده بود.

مایکل مک‌کال عضو جمهوری‌خواه کنگره در این خصوص گفت که به شدت در حال بررسی این موضوع است که آیا توقف پنتاگون نقض قانون کمک به اوکراین است که کنگره در سال ۲۰۲۴ تصویب کرد.

وی همچنین استدلال کرد که این توقف «در زمان نامناسبی» اتفاق می‌افتد و تاکید کرد این تصمیم تلاش‌های ترامپ برای اعمال فشار بر ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه برای مذاکره در مورد صلح با اوکراین را تضعیف می‌سازد.

این عضو جمهوری خواه افزود: «اگر می‌خواهید او (پوتین) را با حسن نیت به میز مذاکره بیاورید، باید به او فشار وارد کنید و این می‌تواند تحریم‌های اقتصادی لیندسی گراهام و جریان سلاح باشد. اگر جریان ارسال تسلیحات را قطع کنید، بله، پس شما اهرم فشاری بر پوتین برای مذاکره ندارید».

در این میان، برخی دیگر از دموکرات‌ها نه شخص ترامپ که مقامات ارشد پنتاگون را مقصر تصمیم یاد شده دانستند.

جین شهین سناتور دموکرات و از اعضای کمیته روابط خارجی سنا، پیت هگست وزیر دفاع و البریج کولبی رئیس سیاست‌گذاری پنتاگون را مقصران اسلی این تصمیم دانست و استدلال کرد که توقف ارسال تسلیحات به اوکراین، تعهدات ترامپ در ناتو را تضعیف می‌کند و از مارکو روبیو وزیر امور خارجه که به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز خدمت می‌کند، خواست راهبردی در پیش گیرد.

شهین در بیانیه‌ای در همین زمینه گفت: «پیام‌های متناقض دولت ترامپ، دستور کار او برای آوردن پوتین به پای میز مذاکره را تضعیف می‌کند و این اقدام به رهبری هگست، دستیابی به صلح عادلانه و پایدار را دشوارتر خواهد کرد. اکنون زمان آن نیست که بازیگران سرکش منافع امنیت ملی ما را تضعیف کنند».

ریچارد بلومنتال سناتور دموکرات و عضو ارشد کمیته نیرو‌های مسلح سنا، نیز منطق پشت این تصمیم گیری را «غلط و شاید حتی ریاکارانه» خواند و گفت که او و همکارانش از هر دو حزب از این خبر شگفت‌زده شده‌اند و اوکراینی‌ها رنج خواهند برد.

وی در مصاحبه‌ای افزود: «آن‌ها جان‌های بیشتری از دست خواهند داد، افراد بیشتری معلول و زخمی خواهند شد. خانه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس بیشتری ویران خواهند شد. روس‌ها حتی تظاهر به هدف قرار دادن اهداف نظامی نمی‌کنند.»

هرچند در این میان برخی متحدان ترامپ در کنگره بودند که از اقدام دولت وی دفاع کردند. از جمله برایان ماست عضو جمهوری خواه و رئیس کرسی امورخارجه این نهاد گفت که در مورد آنچه به اوکراین ارسال می‌شود، «بررسی و تعادل مداوم» وجود دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار